Rispilaf med æg og mynteshot
30 min

Rispilaf med æg og mynteshot

Maden ryger nemt ned med et lille mynteshot - velbekomme.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rispilaf med æg og mynteshot

Maden ryger nemt ned med et lille mynteshot - velbekomme.

Antal portioner
  • 25 g smør
  • 320 g brune ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 5 dl vand
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk groft salt
  • 3 dl kærnemælk
  • 2 små knuste fed hvidløg
  • 5 spsk hakkede friske mynteblade
  • ½ tsk groft salt
  • 250 g grønne asparges i mindre stykker
  • 250 g frosne ekstrafine ærter
  • 1 liter kogende vand
  • 2½ spsk græskarkerner
  • 4 smilende æg

Pynt

  • friske mynteblade
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 120 g grovbrød

Fremgangsmåde:

Lad fedtstoffet blive varmt i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits ris og løg i ca. 1 min. og tilsæt vand, spidskommen og salt. Kog risene ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 25 min.

Bland imens kærnemælk, hvidløg, mynte og salt. Stil den myntekrydrede kærnemælk tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Kom asparges og ærter i en skål og overhæld dem med kogende vand. Lad grøntsagerne trække i ca. 1 min. og hæld vandet fra. Vend grøntsagerne i de kogte ris og kom rispilaffen i et fad. Drys med græskarkerner. Skær de smilende æg i halve og fordel dem på pilaffen. Hæld den myntekrydrede kærnemælk i små shotsglas eller flasker og server dem til rispilaffen - så man selv kan hæld på, mens man spiser.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,9 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 58 %
  • Fedt: 26 %
Print