Svinekød i sur-sød sauce

1 time 5 min
Svinekød i sur-sød sauce

Den klassiske kinesiske sur-sød sauce - herligt. Kan også bruges til fx indbagt kylling og rejer.

Ingredienser

Marinade

1 spsk Sojasauce
1 Æggeblomme
1 spsk Majsstivelse, fx maizena
400 g Grisefilet

Løse ris

4 dl Løse ris, parboiled (ca. 320 g)
6 dl Vand
1 tsk Groft salt

Stegning af kød

2 spsk Majsstivelse, fx maizena
25 g Smør
1 dåse Ananasringe i egen lage (ca. 340 g)
2 Små grofthakkede fed hvidløg
2 Grofthakkede løg (ca. 150 g)
25 g Smør
1 Gul peberfrugt (ca. 125 g)

Sur-sød sauce

2 tsk Majsstivelse fx maizena
4 spsk Vand
4 spsk Ananaslage
2 spsk Hvidvinseddike
2 spsk Sukker
2 spsk Tomatketchup
2 tsk Kinesisk sojasauce
1 tsk Engelsk sauce
½ tsk Groft salt

Sådan gør du

Marinade

  • Rør ingredienserne til marinaden sammen. Skær grisefileten i 1 cm tykke skiver og bank dem flade. Skær dem i mindre stykker, ca. 2 x 3 cm. Læg dem i et fad og hæld marianden over. Lad kødet trække tildækket i køleskabet i ca. 1 time.

Løse ris

  • Kom ris i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tag dem af varmen og lad dem trække, stadig under låg i ca. 12 min.

Stegning af kød

  • Vend det marinerede kød i maizena. Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Steg kødstykkerne i ca. 1 min. ad flere gange. Tag dem op. Hæld ananasskiverne til afdrypning i en sigte (gem saften). Skær frugten i mindre stykker. Svits hvidløg og zittauerløg i smeltet smør i gryden. Skær peberfrugt i mindre stykker og svits dem med i ca. 1 min. Tilsæt ananas.

Sur-sød sauce

  • Rør ingredienserne til saucen sammen og kom blandingen i gryden. Bring retten i kog under omrøring. Tilsæt kødet og varm retten godt igennem. Smag til.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10872 kJ / 2598 kcal

Næringsindhold pr. 100g

484 kJ / 116 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 18,3 % 5,2 g
Kulhydrat: 60,8 % 17,3 g
Fedt: 20,9 % 2,7 g
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

https://www.arla.dk/opskrifter/svinekod-i-sur-sod-sauce/