Svinekød i sur-sød sauce

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(46 vurderinger)

60+ min

Den klassiske kinesiske sur-søde sauce - herligt. Kan også bruges til fx indbagt kylling og rejer.

Ingredienser

Antal portioner

Marinade

  • 1 spsk kinesisk sojasauce
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena
  • 400 g svinefilet

Løse ris

  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 6 dl vand
  • 1 tsk groft salt

Stegning af kød

  • 2 spsk majsstivelse, fx maizena
  • 25 g smør
  • 1 dåse ananasringe i egen lage (ca. 340 g)
  • 2 små grofthakkede fed hvidløg
  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 25 g smør
  • 1 gul peberfrugt (ca. 125 g)

Sur-sød sauce

  • 2 tsk majsstivelse fx maizena
  • 4 spsk vand
  • 4 spsk ananaslage
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk tomatketchup
  • 2 tsk kinesisk sojasauce
  • 1 tsk engelsk sauce
  • ½ tsk groft salt

Sådan gør du

Sådan gør du

Marinade

Rør ingredienserne til marinaden sammen. Skær svinefileten i 1 cm tykke skiver og bank dem flade. Skær dem i mindre stykker, ca. 2 x 3 cm. Læg dem i et fad og hæld marianden over. Lad kødet trække tildækket i køleskabet i ca. 1 time.

Løse ris

Kom ris i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tag dem af varmen og lad dem trække, stadig under låg i ca. 12 min.

Stegning af kød

Vend det marinerede kød i maizena. Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Steg kødstykkerne i ca. 1 min. ad flere gange. Tag dem op. Hæld ananasskiverne til afdrypning i en sigte (gem saften). Skær frugten i mindre stykker. Svits hvidløg og zittauerløg i smeltet smør i gryden. Skær peberfrugt i mindre stykker og svits dem med i ca. 1 min. Tilsæt ananas.

Sur-sød sauce

Rør ingredienserne til saucen sammen og kom blandingen i gryden. Bring retten i kog under omrøring. Tilsæt kødet og varm retten godt igennem. Smag til.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,4 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 31 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: