Svinekød i sur-sød sauce
60+ min

Svinekød i sur-sød sauce

Den klassiske kinesiske sur-søde sauce - herligt. Kan også bruges til fx indbagt kylling og rejer.
Bedømmelse (31 vurderinger)

Min bedømmelse:

Svinekød i sur-sød sauce

Den klassiske kinesiske sur-søde sauce - herligt. Kan også bruges til fx indbagt kylling og rejer.

Antal portioner

Marinade

  • 1 spsk kinesisk sojasauce
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk majsstivelse, fx maizena
  • 400 g svinefileter

Løse ris

  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 6 dl vand
  • 1 tsk groft salt

Stegning af kød

  • 2 spsk majsstivelse, fx maizena
  • 25 g smør
  • 1 dåse ananasringe i egen lage (ca. 340 g)
  • 2 små grofthakkede fed hvidløg
  • 2 grofthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
  • 25 g smør
  • 1 gul peberfrugt (ca. 125 g)

Sur-sød sauce

  • 2 tsk majsstivelse fx maizena
  • 4 spsk vand
  • 4 spsk ananaslage
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk tomatketchup
  • 2 tsk kinesisk sojasauce
  • 1 tsk engelsk sauce
  • ½ tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Marinade

Rør ingredienserne til marinaden sammen. Skær svinefileten i 1 cm tykke skiver og bank dem flade. Skær dem i mindre stykker, ca. 2 x 3 cm. Læg dem i et fad og hæld marianden over. Lad kødet trække tildækket i køleskabet i ca. 1 time.

Løse ris

Kom ris i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Tag dem af varmen og lad dem trække, stadig under låg i ca. 12 min.

Stegning af kød

Vend det marinerede kød i maizena. Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Steg kødstykkerne i ca. 1 min. ad flere gange. Tag dem op. Hæld ananasskiverne til afdrypning i en sigte (gem saften). Skær frugten i mindre stykker. Svits hvidløg og zittauerløg i smeltet smør i gryden. Skær peberfrugt i mindre stykker og svits dem med i ca. 1 min. Tilsæt ananas.

Sur-sød sauce

Rør ingredienserne til saucen sammen og kom blandingen i gryden. Bring retten i kog under omrøring. Tilsæt kødet og varm retten godt igennem. Smag til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 12150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,4 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 31 %
Print