Appelsinbagt kylling med nødderis

2 timer
Arbejdstid: 30 min
Appelsinbagt kylling med nødderis

Dejlig opskrift på saftige kyllingelår i krydret appelsinmarinade med honning, hvidløg, koriander, spidskommen og chili. Vi serverer kyllingelårene med ris, tilsat ristede nødder og abrikoser - smager virkelig skønt!

Ingredienser

8 Kyllingelår (ca. 1150 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Smør
1 Appelsin i ½ cm tynde skiver

Marinade

¾ dl Honning
½ spsk Appelsinskal (usprøjtet)
1¼ dl Friskpresset appelsinsaft
3 Små finthakkede fed hvidløg
2 tsk Stødt koriander
1 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Stødt gurkemeje
1 tsk Mild stødt chili
2 dl Hønsebouillon
50 g Smør

Nødderis

6 dl Vand
1 tsk Groft salt
4 dl Basmatiris (ca. 4 dl)
20 g Smør
1 dl Blandede nødder, fx mandler, pistacienødder eller pinjekerner
75 g Tørrede abrikoser i tynde strimler

Sådan gør du

  • Skyl og tør kyllingelårene og læg dem i et ovnfast fad. Drys med salt og peber og fordel smørret hen over. Læg en appelsinskive på hvert kyllingelår.
  • Bland honning, appelsinskal og -saft, hvidløg og krydderier i en skål. Hæld marinaden over kyllingelårene og stil dem tildækkede på køl i mindst 1 time.
  • Bag kyllingelårene midt i ovnen ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovn - til de er gyldne og gennemstegte.
  • Hæld marinaden fra kyllingelårene i en lille gryde. Bring det i kog sammen med bouillon og smør.
  • Kog det ved kraftig varme i ca. 8 min. - til det tykner lidt.

Nødderis

  • Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min.
  • Tag gryden af varmen og lad risene hvile, stadig under låg, i ca. 10 min.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Tilsæt nødderne og rist dem ved jævn varme i ca. 5 min. - til de er gyldne.
  • Bland ris med nødder og abrikoser.
  • Hæld den reducerede marinade over kyllingelårene og server sammen med nødderis.

Du kan servere blandet grøn salat eller dampet grønt til - efter sæsonen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

21391 kJ / 5113 kcal

Næringsindhold pr. 100g

727 kJ / 174 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 21,2 % 9,1 g
Kulhydrat: 31,6 % 13,5 g
Fedt: 47,2 % 9,3 g
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

https://www.arla.dk/opskrifter/appelsinbagt-kylling-med-nodderis/