Appelsinbagt kylling med nødderis
2 timer
•
Arbejdstid: 30 min
•
Dejlig opskrift på saftige kyllingelår i krydret appelsinmarinade med honning, hvidløg, koriander, spidskommen og chili. Vi serverer kyllingelårene med ris, tilsat ristede nødder og abrikoser - smager virkelig skønt!
Ingredienser
8
Kyllingelår (ca. 1150 g)
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
25 g
Smør
|
|
1
Appelsin i ½ cm tynde skiver
|
Marinade
¾ dl
Honning
|
|
---|---|
½ spsk
Appelsinskal (usprøjtet)
|
|
1¼ dl
Friskpresset appelsinsaft
|
|
3
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
2 tsk
Stødt koriander
|
|
1 tsk
Stødt spidskommen
|
|
1 tsk
Stødt gurkemeje
|
|
1 tsk
Mild stødt chili
|
2 dl
Hønsebouillon
|
|
---|---|
50 g
Smør
|
Nødderis
6 dl
Vand
|
|
---|---|
1 tsk
Groft salt
|
|
4 dl
Basmatiris (ca. 4 dl)
|
|
20 g
Smør
|
|
1 dl
Blandede nødder, fx mandler, pistacienødder eller pinjekerner
|
|
75 g
Tørrede abrikoser i tynde strimler
|
Sådan gør du
Nødderis
Du kan servere blandet grøn salat eller dampet grønt til - efter sæsonen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
21391 kJ / 5113 kcal
Næringsindhold pr. 100g
727 kJ / 174 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 21,2 % | 9,1 g |
Kulhydrat: | 31,6 % | 13,5 g |
Fedt: | 47,2 % | 9,3 g |
Relateret video
Hvordan koger man ris
Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris.