Appelsinbagt kylling med nødderis

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(32 vurderinger)

60+ min

Saftige kyllingelår i krydret appelsinmarinade med honning, hvidløg, koriander, spidskommen og chili.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 8 kyllingelår (ca. 1150 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 1 appelsin i ½ cm tynde skiver

Marinade

  • ¾ dl honning
  • ½ spsk appelsinskal (usprøjtet)
  • 1¼ dl friskpresset appelsinsaft
  • 3 små finthakkede fed hvidløg
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk mildt chilipulver
  • 2 dl kyllingebouillon
  • 50 g smør

Nødderis

  • 6 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 320 g basmatiris (ca. 4 dl)
  • 25 g smør
  • 1 dl blandede nødder, fx mandler, pistacienødder eller pinjekerner
  • 75 g tørrede abrikoser i tynde strimler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Skyl og tør kyllingelårene og læg dem i et ovnfast fad. Drys med salt og peber og fordel smørret hen over. Læg en appelsinskive på hvert kyllingelår.

Marinade

Bland honning, appelsinskal og -saft, hvidløg og krydderier i en skål. Hæld marinaden over kyllingelårene og stil dem tildækkede på køl i mindst 1 time. Bag kyllingelårene midt i ovnen - til de er gyldne og gennemstegte.

Hæld marinaden fra kyllingelårene i en lille gryde. Bring det i kog sammen med bouillon og smør. Kog det ved kraftig varme i ca. 8 min. - til det tykner lidt.

Nødderis

Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og lad risene hvile, stadig under låg, i ca. 10 min. Lad smørret blive gyldent i en pande. Tilsæt nødderne og rist dem ved jævn varme i ca. 5 min. - til de er gyldne. Bland ris med nødder og abrikoser.

Hæld den reducerede marinade over kyllingelårene og server sammen med nødderis.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tip

Du kan servere blandet grøn salat eller dampet grønt til - efter sæsonen.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 18610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,8 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 42 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag