Appelsinbagt kylling med nødderis

Appelsinbagt kylling med nødderis

60+ min
Saftige kyllingelår i krydret appelsinmarinade med honning, hvidløg, koriander, spidskommen og chili.

Sådan gør du

  • Skyl og tør kyllingelårene og læg dem i et ovnfast fad. Drys med salt og peber og fordel smørret hen over. Læg en appelsinskive på hvert kyllingelår.
Marinade
  • Bland honning, appelsinskal og -saft, hvidløg og krydderier i en skål. Hæld marinaden over kyllingelårene og stil dem tildækkede på køl i mindst 1 time. Bag kyllingelårene midt i ovnen - til de er gyldne og gennemstegte.
  • Hæld marinaden fra kyllingelårene i en lille gryde. Bring det i kog sammen med bouillon og smør. Kog det ved kraftig varme i ca. 8 min. - til det tykner lidt.
Nødderis
  • Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og lad risene hvile, stadig under låg, i ca. 10 min. Lad smørret blive gyldent i en pande. Tilsæt nødderne og rist dem ved jævn varme i ca. 5 min. - til de er gyldne. Bland ris med nødder og abrikoser.
  • Hæld den reducerede marinade over kyllingelårene og server sammen med nødderis.
Bagetid
  • Ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovn.
Velbekomme!
Tip

Du kan servere blandet grøn salat eller dampet grønt til - efter sæsonen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

21443 kJ / 5125 kcal

Næringsindhold pr. 100g

729 kJ / 174 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 21,1 % 9,1 g
Kulhydrat: 31 % 13,3 g
Fedt: 47,9 % 9,4 g
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

Kyllingelår (ca. 1150 g)
8
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Smør
25 g
Appelsin i ½ cm tynde skiver
1
Marinade
Honning
¾ dl
Appelsinskal (usprøjtet)
½ spsk
Friskpresset appelsinsaft
1¼ dl
Små finthakkede fed hvidløg
3
Stødt koriander
2 tsk
Stødt spidskommen
1 tsk
Stødt gurkemeje
1 tsk
Mildt chilipulver
1 tsk
Hønsebouillon
2 dl
Smør
50 g
Nødderis
Vand
6 dl
Groft salt
1 tsk
Basmatiris (ca. 4 dl)
320 g
Smør
25 g
Blandede nødder, fx mandler, pistacienødder eller pinjekerner
1 dl
Tørrede abrikoser i tynde strimler
75 g