Appelsinbagt kylling med nødderis
60+ min

Appelsinbagt kylling med nødderis

Saftige kyllingelår i krydret appelsinmarinade med honning, hvidløg, koriander, spidskommen og chili.
Bedømmelse (12 vurderinger)

Min bedømmelse:

Appelsinbagt kylling med nødderis

Saftige kyllingelår i krydret appelsinmarinade med honning, hvidløg, koriander, spidskommen og chili.

Antal portioner
  • 8 kyllingelår (ca. 1150 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 1 appelsin i ½ cm tynde skiver

Marinade

  • ¾ dl honning
  • ½ spsk appelsinskal (usprøjtet)
  • 1¼ dl friskpresset appelsinsaft
  • 3 små finthakkede fed hvidløg
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 tsk mildt chilipulver
  • 2 dl kyllingebouillon
  • 50 g smør

Nødderis

  • 6 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 320 g basmatiris (ca. 4 dl)
  • 25 g smør
  • 1 dl blandede nødder, fx mandler, pistacienødder eller pinjekerner
  • 75 g tørrede abrikoser i tynde strimler

Fremgangsmåde:

Skyl og tør kyllingelårene og læg dem i et ovnfast fad. Drys med salt og peber og fordel smørret hen over. Læg en appelsinskive på hvert kyllingelår.

Marinade

Bland honning, appelsinskal og -saft, hvidløg og krydderier i en skål. Hæld marinaden over kyllingelårene og stil dem tildækkede på køl i mindst 1 time. Bag kyllingelårene midt i ovnen - til de er gyldne og gennemstegte.

Hæld marinaden fra kyllingelårene i en lille gryde. Bring det i kog sammen med bouillon og smør. Kog det ved kraftig varme i ca. 8 min. - til det tykner lidt.

Nødderis

Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min. Tag gryden af varmen og lad risene hvile, stadig under låg, i ca. 10 min. Lad smørret blive gyldent i en pande. Tilsæt nødderne og rist dem ved jævn varme i ca. 5 min. - til de er gyldne. Bland ris med nødder og abrikoser.

Hæld den reducerede marinade over kyllingelårene og server sammen med nødderis.

Bagetid

Ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovn.

Tips

Du kan servere blandet grøn salat eller dampet grønt til - efter sæsonen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 18610 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,8 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 42 %
Print