Appelsinbagt kylling med nødderis

Appelsinbagt kylling med nødderis

60+ min
Dejlig opskrift på saftige kyllingelår i krydret appelsinmarinade med honning, hvidløg, koriander, spidskommen og chili. Vi serverer kyllingelårene med ris, tilsat ristede nødder og abrikoser - smager virkelig skønt!

Sådan gør du

  • Skyl og tør kyllingelårene og læg dem i et ovnfast fad. Drys med salt og peber og fordel smørret hen over. Læg en appelsinskive på hvert kyllingelår.
  • Bland honning, appelsinskal og -saft, hvidløg og krydderier i en skål. Hæld marinaden over kyllingelårene og stil dem tildækkede på køl i mindst 1 time.
  • Bag kyllingelårene midt i ovnen ca. 50 min. ved 175° - traditionel ovn - til de er gyldne og gennemstegte.
  • Hæld marinaden fra kyllingelårene i en lille gryde. Bring det i kog sammen med bouillon og smør.
  • Kog det ved kraftig varme i ca. 8 min. - til det tykner lidt.
Nødderis
  • Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 10 min.
  • Tag gryden af varmen og lad risene hvile, stadig under låg, i ca. 10 min.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Tilsæt nødderne og rist dem ved jævn varme i ca. 5 min. - til de er gyldne.
  • Bland ris med nødder og abrikoser.
  • Hæld den reducerede marinade over kyllingelårene og server sammen med nødderis.

Du kan servere blandet grøn salat eller dampet grønt til - efter sæsonen.

Energiindhold for hele retten:

21287 kJ / 5088 kcal

Næringsindhold pr. 100g

725 kJ / 173 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 21,3 % 9,1 g
Kulhydrat: 31,2 % 13,3 g
Fedt: 47,5 % 9,3 g
Mere inspiration

Kyllingelår er dejlig aftensmad - prøv også denne opskrift.

Kyllingelår i ovn
55 min
Kyllingelår i ovn
(17)
Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

8 Kyllingelår (ca. 1150 g)
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Smør
1 Appelsin i ½ cm tynde skiver
Marinade
¾ dl Honning
½ spsk Appelsinskal (usprøjtet)
1¼ dl Friskpresset appelsinsaft
3 Små finthakkede fed hvidløg
2 tsk Stødt koriander
1 tsk Stødt spidskommen
1 tsk Stødt gurkemeje
1 tsk Mild stødt chili
2 dl Hønsebouillon
50 g Smør
Nødderis
6 dl Vand
1 tsk Groft salt
320 g Basmatiris (ca. 4 dl)
20 g Smør
1 dl Blandede nødder, fx mandler, pistacienødder eller pinjekerner
75 g Tørrede abrikoser i tynde strimler
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk