Salat med vilde ris, bønner og citron

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

45 min

Vi spiser også med øjnene - og denne salat er både smuk og smager godt.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1¾ dl vilde ris
  • 6 dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 citron (usprøjtet)

Hertil

  • 4 grillstegt kød, fx kyllingefileter, svinekoteletter eller oksebøffer
  • 240 g italiensk flute

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom de vilde ris i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog risene ved svag varme og under låg i ca. 35 min., så risene er møre, men stadig har "bid". Hæld vandet fra risene, damp dem tørre og køl af.

Vask citronen og skær den i kvarte og derefter i 1-2 cm stykker.

Læg romainesalat, vilde ris, bønner og løg lagvis i et fladt fad. Dryp olien over salaten. Fordel ost og soltørrede tomater over salaten. Pynt med citronstykker og drys med salt og peber. Server salaten sammen med grillstegt kød og brød.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11170 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,2 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 30 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: