Salat med vilde ris, bønner og citron

45 min
Salat med vilde ris, bønner og citron

Vi spiser også med øjnene - og denne salat er både smuk og smager godt.

Ingredienser

1¾ dl Vilde ris
6 dl Vand
¾ tsk Groft salt
1 Citron (usprøjtet)
1½ liter Romainesalat revet i grove stykker
300 g Kolde, dampede grønne bønner i halve
1 Finthakket salatløg
1½ spsk Olivenolie
200 g Afdryppede salatost i tern
75 g Soltørrede tomater
Friskkværnet peber
½ tsk Havsalt, fx Læsø sydesalt

Hertil

4 Grillstegt kød, fx kyllingefileter, svinekoteletter eller oksebøffer
240 g Italiensk flute

Sådan gør du

  • Kom de vilde ris i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog risene ved svag varme og under låg i ca. 35 min., så risene er møre, men stadig har "bid". Hæld vandet fra risene, damp dem tørre og køl af.
  • Vask citronen og skær den i kvarte og derefter i 1-2 cm stykker.
  • Læg romainesalat, vilde ris, bønner og løg lagvis i et fladt fad. Dryp olien over salaten. Fordel ost og soltørrede tomater over salaten. Pynt med citronstykker og drys med salt og peber. Server salaten sammen med grillstegt kød og brød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8767 kJ / 2095 kcal

Næringsindhold pr. 100g

352 kJ / 84 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,7 g
Protein: 33,5 % 6,9 g
Kulhydrat: 46,5 % 9,6 g
Fedt: 20 % 1,9 g
https://www.arla.dk/opskrifter/salat-med-vilde-ris-bonner-og-citron/