Hvedegrød og krydret chutney

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

1 timer

Grød med chutney - en ny og spændende kombination.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Krydret chutney

  • 1 agurk
  • 200 g cocktailtomater i tern
  • 1 mangofrugt i tern
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 200 g rørsukker (ca. 2¼ dl)
  • ¼ tsk groft salt
  • 2 dl ufarvet lagereddike

Hvedegrød

  • 2 dl vand
  • 100 g knækkede hvedekerner (ca. 1½ dl)
  • 125 g grødris (ca. 1½ dl)
  • 1 liter letmælk
  • 1 tsk groft salt
  • 75 g smuttede mandler
  • 3 spsk hakkede friske citronmelisseblade

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Krydret chutney

Flæk agurken og skrab kernerne ud med en teske. Riv agurken og kom den og de øvrige ingredienser i en gryde. Bring blandingen i kog og kog chutneyen ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 min. Smag til - chutneyen skal være sur/sød.

Hvedegrød

Kom imens vand, hvedekerner og ris i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog blandingen ved jævn varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt mælken og bring atter blandingen i kog. Kog den ved svag varme og under låg i ca. ½ time - rør af og til. Tilsæt salt og smag til. Kog evt. hvedegrøden uden låg ca. 2 min. hvis den er for tynd.

Kom mandlerne i en tør pande og rist dem ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne. Hak mandlerne groft.

Ved serveringen

Vend den hakkede citronmelisse i grøden. Kom den i en stor varme skål og drys med de ristede mandler. Server den varme grød sammen med den lune eller kolde chutney.

Tips

Grøden smager også dejligt serveret med kanelsukker - udelad i så fald citronmelisse og chutney.

Krydret chutney kan fint serveres til en lagret gul ost.

Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 11580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,2 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 72 %
  • Fedt: 17 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag