Chutney

Chutney

20 min
Skøn krydret sur-sød chutney lavet på tomater, agurk og mango.

Sådan gør du

  • Flæk agurken og skrab kernerne ud med en teske. Riv agurken og kom den og de øvrige ingredienser i en gryde.
  • Bring blandingen i kog og kog chutneyen ved kraftig varme og uden låg i ca. 10 min. Smag til.
  • Hæld chutneyen på glas og køl den af. Opbevar chutneyen tildækket på køl.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

4546 kJ / 1087 kcal

Næringsindhold pr. 100g

345 kJ / 83 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 3,1 % 0,6 g
Kulhydrat: 95 % 19,3 g
Fedt: 1,9 % 0,2 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

Agurk
1
Cocktailtomater i tern
200 g
Grofthakket zittauerløg (ca. 75 g)
1
Mangofrugt i tern
1
Fintrevet frisk ingefær
1 spsk
Rørsukker (ca. 2¼ dl)
200 g
Ufarvet lagereddike
2 dl
Groft salt
¼ tsk
Tørrede chiliflager
¼ tsk