Rissalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

1 timer

Med denne opskrift på rissalat kan du servere en lækker og velsmagende rissalat med majskerner, cherrytomater, forårsløg og cremet ost - prøv den.

Ingredienser

Antal portioner

  • 3 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 160 g løse ris, parboiled (ca. 2 dl)

Dressing

  • ½ spsk dijonsennep
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • ½ dl vand
  • ½ tsk fint salt
  • friskkværnet peber

Hertil

  • 500 g stegt kød, fx svinekoteletter eller kylling
  • 240 g landbrød

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene under omrøring og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Dressing

Rør sennep, olie, eddike, vand, salt og peber sammen i en stor skål.

Vend de let afkølede ris i dressingen sammen med majskerner, tomater og forårsløg. Hæld osten i en sigte og vend den derefter i salaten. Lad salaten trække tildækket i køleskabet i ca. ½ time - salaten kan godt serveres, før risene er helt kolde.

Madpakke til i morgen

Rissalat er også velegnet til madpakken. Kom salaten i en lille boks og spis den som den er, evt. med landbrød til.

Tip

Rissalaten kan også tilberedes af ris kogt dagen før. Der skal anvendes ca. 450 g kogte ris.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,5 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 42 %
  • Fedt: 32 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: