Caribisk bøfsalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

30 min

Her er kødet tilsat salaten, så den i sig selv udgør et helt måltid. Server salaten med godt brød.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 oksemørbradbøf eller bøf af filet, tyksteg eller culotte (ca. 300 g)
  • 1 spsk olie
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 røde peberfrugter (ca. 250 g)

Dressing

  • 1½ dl Cheasy® fraiche 5% Fraiche 5%
  • 1 dl mild mangochutney
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 knivspids stødt allehånde
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • evt. sukker
  • 300 g blandede salatblade - fx romaine, iceberg, radicchio og rucola
  • 1 stor mangofrugt - skåret i lange tynde skiver (ca. 200 g)
  • 1 stor avocado - skåret i lange tynde skiver (ca. 150 g)
  • 1 bundt snittet purløg
  • evt. snittede friske korianderblade

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Tænd evt. havegrillen. Bruges grill - grilles bøffen uden brug af olie, ellers steges den i olie på en varm pande 2-4 min. på hver side, alt efter hvor rød den foretrækkes. Krydr med salt og peber. Grill peberfrugterne under ovnens grill eller på havegrillen - til skindet er sort på alle sider. Lad dem trække i en frysepose, til de er kølet lidt af. Pil skindet af peberfrugterne og skær dem i lange brede strimler.

Dressing

Rør fraiche og mango chutney sammen og tilsæt eddike, citronsaft, allehånde, salt, peber og evt. lidt sukker. Smag til.

Del de største salatblade i mindre stykker og arranger salaterne på et stort ovalt fad. Fordel grillet peberfrugt, mango og avocado over. Skær bøffen i brede skiver og anret den øverst. Stænk med halvdelen af dressingen og server resten til. Drys med purløg og evt. snittet koriander.

I Danmark er salat noget man spiser til stegen. I denne caribisk inspirerede opskrift er bøffen bare en af mange ingredienser i salaten. Så det er altså ikke en fejl, at 4 mennesker deler 300 g oksekød. Med brød til kan salaten fint udgøre en let middag.

Tip

Hvis dressingen er for tyk, kan den tilsættes lidt vand.

Sådan skærer du en avocado

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,3 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 28 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag