Caribisk bøfsalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(10 vurderinger)

30 min

Her er kødet tilsat salaten, så den i sig selv udgør et helt måltid. Server salaten med godt brød.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 oksemørbradbøf eller bøf af filet, tyksteg eller culotte (ca. 300 g)
  • 1 spsk olie
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 røde peberfrugter (ca. 250 g)

Dressing

  • 1½ dl Cheasy® fraiche 5% Fraiche 5%
  • 1 dl mild mangochutney
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 knivspids stødt allehånde
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • evt. sukker
  • 300 g blandede salatblade - fx romaine, iceberg, radicchio og rucola
  • 1 stor mangofrugt - skåret i lange tynde skiver (ca. 200 g)
  • 1 stor avocado - skåret i lange tynde skiver (ca. 150 g)
  • 1 bundt snittet purløg
  • evt. snittede friske korianderblade

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Sådan gør du

Sådan gør du

Tænd evt. havegrillen. Bruges grill - grilles bøffen uden brug af olie, ellers steges den i olie på en varm pande 2-4 min. på hver side, alt efter hvor rød den foretrækkes. Krydr med salt og peber. Grill peberfrugterne under ovnens grill eller på havegrillen - til skindet er sort på alle sider. Lad dem trække i en frysepose, til de er kølet lidt af. Pil skindet af peberfrugterne og skær dem i lange brede strimler.

Dressing

Rør fraiche og mango chutney sammen og tilsæt eddike, citronsaft, allehånde, salt, peber og evt. lidt sukker. Smag til.

Del de største salatblade i mindre stykker og arranger salaterne på et stort ovalt fad. Fordel grillet peberfrugt, mango og avocado over. Skær bøffen i brede skiver og anret den øverst. Stænk med halvdelen af dressingen og server resten til. Drys med purløg og evt. snittet koriander.

I Danmark er salat noget man spiser til stegen. I denne caribisk inspirerede opskrift er bøffen bare en af mange ingredienser i salaten. Så det er altså ikke en fejl, at 4 mennesker deler 300 g oksekød. Med brød til kan salaten fint udgøre en let middag.

Tip

Hvis dressingen er for tyk, kan den tilsættes lidt vand.

Sådan skærer du en avocado

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8400 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,3 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 28 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: