Syltede pærer

Syltede pærer

60+ min
Syltede pærer er helt oplagt at bruge efterårets mange pærer til. Her er en eksklusiv opskrift på syltede pærer med cognac - og de smager herligt både i den ikoniske Pærer Belle Helene og i pæretærte, eller blot med en iskold flødeskum til. Måske du også skulle prøve syltede pærer som tilbehør til ost?

Sådan gør du

Syltede pærer
  • Bring vand, cognac, sukker, kanel og citronskal i kog i en stor gryde.
  • Skræl pærerne - behold evt. stilkene på.
  • Kom pærerne i lagen og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - eller til de er møre.
  • Læg pærer og kanelstang i glas.
  • Lad lagen koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min. Hæld lagen over pærerne og lad dem køle af. Smag evt. til med ekstra cognac.

Du kan anvende anden spiritus end cognac i syltelagen - eller helt undlade. Kanel kan udskiftes med hel anis og citronskal med appelsinskal.

Energiindhold for hele retten:

11717 kJ / 2800 kcal

Næringsindhold pr. 100g

309 kJ / 74 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,9 g
Protein: 0,5 % 0,1 g
Kulhydrat: 92,5 % 16,8 g
Fedt: 0,4 % 0 g
Alkohol: 6,6 %
Mere inspiration

Klassisk dessert med syltede pærer

Pære Belle Helene
60+ min
Pære Belle Helene
(56)

Ingredienser

Syltede pærer
2 liter Vand
2 dl Cognac
500 g Sukker
1 Hel kanelstang
1 Citronskal (usprøjtet)
8 Store pærer eller 12 små