Pærer Belle Helene

Pærer Belle Helene

60+ min
Pærer Belle Helene er en simpel og lige til opskrift. De halve pærer smager himmelsk akkompagneret af den lækre chokoladesauce og den cremede vaniljeflødeis.

Sådan gør du

Syltede pærer
  • Bring vand, cognac, sukker, kanel og citronskal i kog i en stor gryde.
  • Skræl pærerne - behold evt. stilkene på.
  • Kom pærerne i lagen og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - eller til de er møre. Læg pærer og kanelstang i glas.
  • Lad lagen koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min.
  • Hæld lagen over pærerne og lad dem køle af. Smag evt. til med ekstra cognac.
Chokoladesauce
  • Bræk chokoladen i mindre stykker. Smelt den med vandet i en lille gryde, ved jævn varme under omrøring.
  • Kog saucen igennem, til den er jævn.
  • Pisk derefter fløde og smør i.
Pærer Belle Helene
  • Skær isen i mindre stykker, og læg den i portionsglas.
  • Fordel pærerne herpå.
  • Hæld lidt af den varme chokoladesauce over og server resten til.

Har du ikke tid og lyst til at sylte pærer selv, kan du vælge at bruge en dåse med hele syltede pærer.

Energiindhold for hele retten:

19198 kJ / 4588 kcal

Næringsindhold pr. 100g

711 kJ / 170 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 1,9 % 0,8 g
Kulhydrat: 70,5 % 29,5 g
Fedt: 17,6 % 3,4 g
Alkohol: 10 %
Mere inspiration

Tærter er skønne hele året - men når der er gode danske pærer er det helt sikkert tid for pæretærte.

Pæretærte
60+ min
Pæretærte
(507)

Ingredienser

Syltede pærer
Vand
2 dl
Cognac
2 dl
Sukker
500 g
Hel kanelstang
1
Citronskal (usprøjtet)
1
Store pærer eller 12 små
8
Chokoladesauce
Mørk chokolade
150 g
Vand
1½ dl
Piskefløde
2 spsk
Smør
15 g
Vaniljeflødeis
½ liter