Pære Belle Helene

7 timer
Arbejdstid: 30 min
Pære Belle Helene

Pære Belle Helene er en klassisk dessert, bestående af syltet pære, vaniljeflødeis og chokoladesauce. I denne opskrifter koges den hele pære i en sukkerlage med kanel, citron og cognac. Kombinationen af pære, is og chokoladesauce giver en skøn smagsoplevelse og ser flot ud på desserttallerknen. Pære Belle Helene er nem at lave, kan forberedes i god tid og giver helt sikkert tilfredse smil hos gæsterne.

Ingredienser

Syltede pærer

2 liter Vand
2 dl Cognac
500 g Sukker
1 Hel kanelstang
1 Citronskal (usprøjtet)
8 Store pærer eller 12 små

Chokoladesauce

150 g Mørk chokolade
1½ dl Vand
2 spsk Piskefløde
15 g Smør
½ liter Vaniljeflødeis
Evt. citronmelisseblade

Sådan gør du

Syltede pærer

  • Bring vand, cognac, sukker, kanel og citronskal i kog i en stor gryde.
  • Skræl pærerne - behold evt. stilkene på.
  • Kom pærerne i lagen og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - eller til de er møre. Læg pærer og kanelstang i glas.
  • Lad lagen koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min.
  • Hæld lagen over pærerne og lad dem køle af. Smag evt. til med ekstra cognac.

Chokoladesauce

  • Bræk chokoladen i mindre stykker. Smelt den med vandet i en lille gryde, ved jævn varme under omrøring.
  • Kog saucen igennem til den er jævn.
  • Pisk derefter fløde og smør i.

Pære Belle Helene

  • Anret pærerne på tallerkner.
  • Læg vaniljeflødeis i kugle/kugler omkring pærerne og hæld lidt af den varme chokoladesauce over. Pynt evt. med citronmelisseblade.
  • Server resten af chokoladesaucen til.

Har du ikke tid og lyst til at sylte pærer selv, kan du vælge at bruge en dåse med hele syltede pærer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

19176 kJ / 4583 kcal

Næringsindhold pr. 100g

426 kJ / 102 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 1,9 % 0,5 g
Kulhydrat: 70,6 % 17,7 g
Fedt: 17,5 % 2 g
Alkohol: 10 %
https://www.arla.dk/opskrifter/parer-belle-helene/