Krydret pæretærte

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(13 vurderinger)

60+ min

Skøn pæretærte med "låg" og masser af dejlige sager til at stimulere sanserne, fx ingefær og kanel. Mhm!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

10 stykker pr. tærte

Antal portioner

  • ¼ spsk stødt ingefær
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 spsk stødt kanel
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • 150 g smør
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 1 æg

Fyld

  • 5 skrællede pærer i halve
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl grofthakkede mandler

Pensling

  • smeltet smør

Tilbehør

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland krydderierne med mel og smuldr melblandingen sammen med sukker og smør. Saml dejen med et sammenpisket æg. Lad dejen "sætte" sig i køleskabet i ca. ½ time. Rul dejen ud med en kagerulle. Smør en tærteform (ca. 22 cm diameter) og beklæd bund og sider med dej. Læg pærerne i et mønster på bunden og fyld op med rosiner og mandler. Læg et "låg" af dej på tærten og pensl overfladen med vand. Bag tærten midt i ovnen - til tærten er gyldenbrun.

Tip

I stedet for friske pærer kan man anvende syltede fra dåse.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175°.

Frysetip

Kan fryses inden bagning.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 16470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 46 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag