Krydret pæretærte

Bedømmelse

(12 vurderinger)

60+ min

Skøn pæretærte med "låg" og masser af dejlige sager til at stimulere sanserne, fx ingefær og kanel. Mhm!

Ingredienser

10 stykker pr. tærte

Antal portioner
  • ¼ spsk stødt ingefær
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 1 spsk stødt kanel
  • 250 g hvedemel (ca. 4¼ dl)
  • 150 g smør
  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • 1 æg

Fyld

  • 5 skrællede pærer i halve
  • 1 dl rosiner
  • 1 dl grofthakkede mandler

Pensling

  • smeltet smør

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland krydderierne med mel og smuldr melblandingen sammen med sukker og smør. Saml dejen med et sammenpisket æg. Lad dejen "sætte" sig i køleskabet i ca. ½ time. Rul dejen ud med en kagerulle. Smør en tærteform (ca. 22 cm diameter) og beklæd bund og sider med dej. Læg pærerne i et mønster på bunden og fyld op med rosiner og mandler. Læg et "låg" af dej på tærten og pensl overfladen med vand. Bag tærten midt i ovnen - til tærten er gyldenbrun.

Tip

I stedet for friske pærer kan man anvende syltede fra dåse.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175°.

Frysetip

Kan fryses inden bagning.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 16470 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 37,4 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 46 %

Print

Kilde: