Krydret pæretærte

Krydret pæretærte

60+ min
Fryseegnet
Skøn pæretærte med "låg" og masser af dejlige sager til at stimulere sanserne, fx ingefær og kanel. Mhm!

Sådan gør du

  • Bland krydderierne med mel og smuldr melblandingen sammen med sukker og smør. Saml dejen med et sammenpisket æg. Lad dejen "sætte" sig i køleskabet i ca. ½ time. Rul dejen ud med en kagerulle. Smør en tærteform (ca. 22 cm diameter) og beklæd bund og sider med dej. Læg pærerne i et mønster på bunden og fyld op med rosiner og mandler. Læg et "låg" af dej på tærten og pensl overfladen med vand. Bag tærten midt i ovnen - til tærten er gyldenbrun.
Tip
  • I stedet for friske pærer kan man anvende syltede fra dåse.
Bagetid
  • Ca. ½ time ved 175°.
Mere inspiration

Lyst til mere lækker kage - så prøv denne opskrift.

Kanelkage
60+ min
Kanelkage
(271)
Velbekomme!
Frysetip

Kan fryses inden bagning.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

16434 kJ / 3928 kcal

Næringsindhold pr. 100g

931 kJ / 222 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,7 g
Protein: 5,6 % 3,1 g
Kulhydrat: 46,5 % 25,4 g
Fedt: 47,9 % 12 g

Ingredienser

Stødt ingefær
¼ spsk
Vaniljesukker
1 spsk
Stødt kanel
1 spsk
Hvedemel (ca. 4¼ dl)
250 g
Smør
150 g
Sukker (ca. 1½ dl)
125 g
Æg
1
Fyld
Skrællede pærer i halve
5
Rosiner
1 dl
Grofthakkede mandler
1 dl
Pensling
Smeltet smør