Rabarberparfait med kanelmandler

Rabarberparfait med kanelmandler

Arbejdstid: 1 time
Med denne opskrift på rabarberparfait med kanelmandler er du sikret en forrygende hjemmelavet is. Rabarberens syrlighed er perfekt i is.
https://www.arla.dk/opskrifter/rabarberparfait-med-kanelmandler/

Sådan gør du

Rabarberkompot
  • Bland rabarber og sukker i en gryde.
  • Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud.
  • Tilsæt dem sammen med vaniljestangen.
  • Læg låg på og varm langsomt op til kogepunktet.
  • Lad rabarberne simre ved ganske svag varme, til de er møre. Det tager 5-10 min. afhængig af sort og størrelse.
  • Afkøl kompotten og sæt den i køleskab, så den bliver helt kold.
Parfait
  • Pisk æggehviderne stive med 1 spsk sukker i en lille skål.
  • Pisk æggeblommerne lyse og luftige med 3 spsk sukker i en større skål, der kan rumme hele ismassen.
  • Pisk fløden til skum i en tredje skål.
  • Fjern vaniljestangen fra rabarberkompotten og rør ca. 2/3 af kompotten i æggesnapsen.
  • Vend flødeskummet i ægge-rabarberblandingen og fold til sidst forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i.
  • Kom ismassen i en form eller skål, dæk til og sæt den i fryseren.
Kanelmandler
  • Karamelliser sukkeret på en pande ved jævn varme.
  • Skru ned for varmen, tilsæt kanel og derpå mandlerne.
  • Vend mandlerne rundt i karamellen et par minutter og afkøl dem på bagepapir.
  • Tag isen ud af fryseren og sæt den i køleskabet ½ time før servering.
  • Fordel resten af rabarberkompotten i 4 portionsglas.
  • Kugl isen op og top med kanelmandler og små marengs.

Rabarberparfaiten kan også serveres med friske jordbær eller hindbær, ligesom den kan anrettes på en marengs- eller mandelbund og pyntes med bær og evt. lidt flødeskum.

Rabarberparfaiten kan fryses.

Energiindhold for hele retten:

7367 kJ / 1761 kcal

Næringsindhold pr. 100g

953 kJ / 228 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 5,2 % 2,9 g
Kulhydrat: 38,3 % 21,5 g
Fedt: 56,5 % 14,6 g
Relateret video
Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Ingredienser

Rabarberkompot
250 g Rensede rabarber i 1 cm skiver
85 g Sukker (ca. 1 dl)
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
Parfait
2 Æggehvider
4 spsk Sukker
2 Æggeblommer
¼ liter Piskefløde
Kanelmandler
2 spsk Sukker
½ tsk Stødt kanel
25 g Mandler
Pynt
Små marengs