Rabarberparfait med kanelmandler
•
Arbejdstid: 1 time
•
Med denne opskrift på rabarberparfait med kanelmandler er du sikret en forrygende hjemmelavet is. Rabarberens syrlighed er perfekt i is.
Ingredienser
Rabarberkompot
250 g
Rensede rabarber i 1 cm skiver
|
|
---|---|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
Parfait
2
Æggehvider
|
|
---|---|
4 spsk
Sukker
|
|
2
Æggeblommer
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
Kanelmandler
2 spsk
Sukker
|
|
---|---|
½ tsk
Stødt kanel
|
|
25 g
Mandler
|
Pynt
Små marengs
|
---|
Sådan gør du
Rabarberkompot
Parfait
Kanelmandler
Rabarberparfaiten kan også serveres med friske jordbær eller hindbær, ligesom den kan anrettes på en marengs- eller mandelbund og pyntes med bær og evt. lidt flødeskum.
Rabarberparfaiten kan fryses.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
7367 kJ / 1761 kcal
Næringsindhold pr. 100g
953 kJ / 228 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 5,2 % | 2,9 g |
Kulhydrat: | 38,3 % | 21,5 g |
Fedt: | 56,5 % | 14,6 g |
Relateret video
Sådan bruger du rabarber
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.