Rabarberparfait med kanelmandler

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(27 vurderinger)

60+ min

Med denne opskrift på rabarberparfait med kanelmandler er du sikret en forrygende hjemmelavet is. Rabarberens syrlighed er perfekt i is.

Ingredienser

Antal portioner

Rabarberkompot

  • 250 g rensede rabarber i 1 cm skiver
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 1 vaniljestang

Parfait

Kanelmandler

  • 2 spsk sukker
  • ½ tsk stødt kanel
  • 25 g mandler

Pynt

  • små marengs

Sådan gør du

Sådan gør du

Rabarberkompot

Bland rabarber og sukker i en gryde. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Tilsæt dem sammen med vaniljestangen. Læg låg på og varm langsomt op til kogepunktet. Lad rabarberne simre ved ganske svag varme, til de er møre. Det tager 5-10 min. afhængig af sort og størrelse. Afkøl kompotten og sæt den i køleskab, så den bliver helt kold.

Parfait

Pisk æggehviderne stive med 1 spsk sukker i en lille skål. Pisk æggeblommerne lyse og luftige med 3 spsk sukker i en større skål, der kan rumme hele ismassen. Pisk fløden til skum i en tredie skål. Fjern vaniljestangen fra rabarberkompotten og rør ca. 2/3 af kompotten i æggesnapsen. Vend flødeskummet i ægge-rabarberblandingen og fold til sidst forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i. Kom ismassen i en form eller skål, dæk til og sæt den i fryseren.

Kanelmandler

Karamelliser sukkeret på en pande ved jævn varme. Skru ned for varmen, tilsæt kanel og derpå mandlerne. Vend mandlerne rundt i karamellen et par minutter og afkøl dem på bagepapir.

Tag isen ud af fryseren og sæt den i køleskabet ½ time før servering. Fordel resten af rabarberkompotten i 4 portionsglas. Kugl isen op og top med kanelmandler og små marengs.

Tips

Rabarberparfaiten kan også serveres med friske jordbær eller hindbær, ligesom den kan anrettes på en marengs- eller mandelbund og pyntes med bær og evt. lidt flødeskum.

Frysetip

Rabarberparfaiten kan fryses.

Sådan bruger du rabarber

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,8 g
  • Protein: 5 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 55 %

Er du til laktosefri mejeriprodukter?

Tilbage

Se hele vores laktosefri udvalg

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

Se hele vores laktosefri udvalg

Tilbage

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Arla har en bred palette af laktosefri mejeriprodukter bl.a. ost, mælk, skyr, hytteost, creme fraiche og yoghurt.

Arla® Laktosefri

To laktosefri nyheder: Letmælk og kakaomælk

Print

Kilde: