Rabarberparfaiten kan også serveres med friske jordbær eller hindbær, ligesom den kan anrettes på en marengs- eller mandelbund og pyntes med bær og evt. lidt flødeskum.
Rabarberparfaiten kan fryses.
7367 kJ / 1761 kcal
953 kJ / 228 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,9 g |
Protein: | 5,2 % | 2,9 g |
Kulhydrat: | 38,3 % | 21,5 g |
Fedt: | 56,5 % | 14,6 g |
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.
250 g
Rensede rabarber i 1 cm skiver
|
|
---|---|
85 g
Sukker (ca. 1 dl)
|
|
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
2
Æggehvider
|
|
---|---|
4 spsk
Sukker
|
|
2
Æggeblommer
|
|
¼ liter
Piskefløde
|
2 spsk
Sukker
|
|
---|---|
½ tsk
Stødt kanel
|
|
25 g
Mandler
|
Små marengs
|
---|