Rabarbergalette
1 time 30 min
•
Arbejdstid: 45 min
•
Rabarbergalette - en rustik tærte som bages uden tærteform. Galette er et udtryk, der stammer fra det franske køkken og betegner forskellige flade, runde tærter og kager, som bages uden form. Rabarberne kan lægges i sirligt mønster i rabarbergaletten som her - eller blot skæres i små stykker og fordeles på den rustikke tærtebund. Uanset udtrykket så smager rabarbergaletten helt vidunderligt - særligt med iskoldt flødeskum til...
Ingredienser
Tærtebund
225 g
Hvedemel
|
|
---|---|
100 g
Mandelmel
|
|
75 g
Sukker
|
|
200 g
Koldt smør
|
|
1
Æg
|
Fyld
50 g
Sukker
|
|
---|---|
25 g
Mandelmel
|
|
25 g
Majsstivelse
|
|
600 g
Rensede rabarber
|
Sammenpisket æg
|
|
---|---|
Perlesukker
|
Sukkerlage
½ dl
Kogende vand
|
|
---|---|
50 g
Sukker
|
Tilbehør
½ liter
Piskefløde - letpisket
|
---|
Sådan gør du
Tærtebund
Fyld
Sukkerlage
Sådan samler du rabarbergaletten
Rabarbergaletten kan også serveres med vaniljeflødeis.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
23279 kJ / 5564 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1193 kJ / 285 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 4,9 % | 3,5 g |
Kulhydrat: | 28,3 % | 19,9 g |
Fedt: | 66,8 % | 21,5 g |
Relateret video
Rabarbergalette
![https://www.arla.dk/opskrifter/rabarbergalette/](/opskrifter/rabarbergalette/qrcode.png)