Små kødboller med krydret rabarberkompot

Små kødboller med krydret rabarberkompot

45 min
Små sprøde kødboller og frisk og syrlig rabarberkompot.....forårs- og sommermad når det er bedst!

Sådan gør du

Krydret rabarberkompot
  • Bring rabarber, løg. chili, vand og sukker i kog i en tykbundet gryde.
  • Kog kompotten ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. - rør af og til.
  • Tag gryden af varmen og vend forårsløg i den lune kompot, lige inden serveringen.
Kødboller
  • Rør det hakkede kød med salt og bland det forårsløg.
  • Form til ca. 40 rustikke kødboller (ca. 1 spsk fars pr. kødbolle). Vend kødbollerne i sesamfrø - pres kødbollerne let i frøene, så de hænger fast.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Steg de små kødboller ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og steg i ca. 2 min. - ryst panden af og til, så kødbollerne bliver stegt på alle sider. Skru til sidst op til kraftig varme og steg i yderligere ca. 1 min.
Servering af små kødboller
  • Anret de varme kødboller i et fad på en bund af forårsløg. Server med krydret rabarberkompot, iskold cremefraiche og kogte nye kartofler.
Mere inspiration

Er du glad for kødboller, så prøv disse i lækker tomatsauce.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

10489 kJ / 2507 kcal

Næringsindhold pr. 100g

430 kJ / 103 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 19,7 % 5 g
Kulhydrat: 50,6 % 12,8 g
Fedt: 29,7 % 3,4 g
Relateret video
Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

Ingredienser

Krydret rabarberkompot
Rabarber i korte stykker
300 g
Stort finthakket zittauerløg (ca. 100 g)
1
Finthakket rød chilipeber
1 spsk
Vand
3 spsk
Sukker (ca. 1½ dl)
125 g
Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)
1 bundt
Kødboller
Hakket grisekød (ca. 6% fedt)
400 g
Groft salt
¾ tsk
Finthakkede forårsløg (ca. 50 g)
½ bundt
Sesamfrø
3 spsk
Smør
25 g
Forårsløg i tynde ringe (ca. 50 g)
½ bundt
2 dl
Tilbehør
Kogte små nye kartofler
1 kg