Små kødboller med krydret rabarberkompot

45 min
Små kødboller med krydret rabarberkompot

Små sprøde kødboller og frisk og syrlig rabarberkompot.....forårs- og sommermad når det er bedst!

Ingredienser

Krydret rabarberkompot

300 g Rabarber i korte stykker
1 Stort finthakket løg (ca. 100 g)
1 spsk Finthakket rød chilipeber
3 spsk Vand
125 g Sukker (ca. 1½ dl)
1 bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 100 g)

Kødboller

400 g Hakket grisekød
¾ tsk Groft salt
½ bundt Finthakkede forårsløg (ca. 50 g)
3 spsk Sesamfrø
25 g Smør
½ bundt Forårsløg i tynde ringe (ca. 50 g)
2 dl Fraiche

Tilbehør

1 kg Kogte små nye kartofler

Sådan gør du

Krydret rabarberkompot

  • Bring rabarber, løg. chili, vand og sukker i kog i en tykbundet gryde.
  • Kog kompotten ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. - rør af og til.
  • Tag gryden af varmen og vend forårsløg i den lune kompot, lige inden serveringen.

Kødboller

  • Rør det hakkede kød med salt og bland det forårsløg.
  • Form til ca. 40 rustikke kødboller (ca. 1 spsk fars pr. kødbolle). Vend kødbollerne i sesamfrø - pres kødbollerne let i frøene, så de hænger fast.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Steg de små kødboller ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og steg i ca. 2 min. - ryst panden af og til, så kødbollerne bliver stegt på alle sider. Skru til sidst op til kraftig varme og steg i yderligere ca. 1 min.

Servering af små kødboller

  • Anret de varme kødboller i et fad på en bund af forårsløg. Server med krydret rabarberkompot, iskold cremefraiche og kogte nye kartofler.
Relateret video Hvordan koger man nye kartofler

Se her hvordan du koger nye kartofler. Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nænsomt koger nye kartofler - så smag og konsistens giver den helt rigtige smag af sommer.

https://www.arla.dk/opskrifter/sma-kodboller-med-krydret-rabarberkompot/