Små kødboller med krydret rabarberkompot

Bedømmelse

(0 vurderinger)

45 min

Små sprøde kødboller og frisk og syrlig rabarberkompot.....forårs- og sommermad når det er bedst!

Ingredienser

Antal portioner

Krydret rabarberkompot

  • 200 g rabarber i korte stykker
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 75 g)
  • ½ spsk finthakket rød chilipeber
  • 2 spsk vand
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 6 forårsløg i tynde ringe (ca. 75 g)

Kødboller

  • 400 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • ¾ tsk groft salt
  • 4 finthakkede forårsløg (ca. 50 g)
  • 3 spsk sesamfrø
  • 25 g smør

Tilbehør

  • 1 kg kogte små nye kartofler

Sådan gør du

Sådan gør du

Krydret rabarberkompot

Bring rabarber, løg. chili, vand og sukker i kog i en tykbundet gryde. Kog kompotten ved jævn varme og under låg i ca. 5 min. - rør af og til. Tag gryden af varmen og vend forårsløg i den lune kompot, lige inden serveringen.

Kødboller

Rør det hakkede kød med salt og bland det forårsløg. Form til ca. 40 rustikke kødboller (ca. 1 spsk fars pr. kødbolle). Vend kødbollerne i sesamfrø - pres kødbollerne let i frøene, så de hænger fast. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg de små kødboller ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og steg i ca. 2 min. - ryst panden af og til, så kødbollerne bliver stegt på alle sider. Skru til sidst op til kraftig varme og steg i yderligere ca. 1 min.

Anret de varme kødboller i et fad på en bund af forårsløg. Server med krydret rabarberkompot, iskold cremefraiche og kogte nye kartofler.

Hvordan koger man nye kartofler

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9930 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,9 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde: