Græske frikadeller med soltørrede tomater

Græske frikadeller med soltørrede tomater

45 min
Krydrede frikadeller med fyld af soltørrede tomater og hvid ost. Mmm...

Sådan gør du

Græske frikadeller
  • Hæld det kogende vand over de soltørrede tomater og lad dem trække i ca. 2 min. Lad tomaterne dryppe godt af i en sigte - gem 2 spsk af udblødningsvandet. Hak tomaterne fint.
  • Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min.
  • Kom løg, hvidløg, rosmarin og peber i. Rør de hakkede tomater i farsen sammen med de 2 spsk udblødningsvand. Smuldr osteternene og vend osten i farsen.
  • Lad farsen trække tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
  • Form farsen til 20 små, aflange frikadeller.
  • Lad olien blive varm i en pande. Steg frikadellerne på 3 sider ved jævn varme, ca. 7 min. i alt, eller til de er gyldne og sprøde.
Ved serveringen
  • Kom de græske frikadeller og kartoffelbådene i hver sin skål. Server salaten drysset med salt og peber sammen med yoghurt og osteternene.
Mere inspiration

Græske frikadeller med masser af smag.

Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7546 kJ / 1804 kcal

Næringsindhold pr. 100g

311 kJ / 74 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 34,5 % 6,3 g
Kulhydrat: 42,5 % 7,8 g
Fedt: 23 % 1,9 g
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Græske frikadeller
Kogende vand
2 dl
Soltørrede tomater
8
Hakket grisekød (ca. 6% fedt)
400 g
Groft salt
¼ tsk
Finthakket zittauerløg
1
Lille finthakket fed hvidløg
1
Tørret rosmarin
½ tsk
Friskkværnet peber
75 g
Olivenolie
2 tsk
Tilbehør
Ovnstegte kartofler i både
1 kg
Grøn salat
300 g
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Cheasy® Naturel 0,1%
2 dl
125 g