Græske frikadeller med soltørrede tomater

Græske frikadeller med soltørrede tomater

45 min
Krydrede frikadeller med fyld af soltørrede tomater og hvid ost. Mmm...

Sådan gør du

Græske frikadeller
  • Hæld det kogende vand over de soltørrede tomater og lad dem trække i ca. 2 min. Lad tomaterne dryppe godt af i en sigte - gem 2 spsk af udblødningsvandet. Hak tomaterne fint.
  • Rør det hakkede kød med salt i ca. 1 min.
  • Kom løg, hvidløg, rosmarin og peber i. Rør de hakkede tomater i farsen sammen med de 2 spsk udblødningsvand. Smuldr osteternene og vend osten i farsen.
  • Lad farsen trække tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
  • Form farsen til 20 små, aflange frikadeller.
  • Lad olien blive varm i en pande. Steg frikadellerne på 3 sider ved jævn varme, ca. 7 min. i alt, eller til de er gyldne og sprøde.
Ved serveringen
  • Kom de græske frikadeller og kartoffelbådene i hver sin skål. Server salaten drysset med salt og peber sammen med yoghurt og osteternene.
Energiindhold for hele retten:

8892 kJ / 2125 kcal

Næringsindhold pr. 100g

365 kJ / 87 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 28,5 % 6,1 g
Kulhydrat: 36,2 % 7,8 g
Fedt: 35,3 % 3,5 g
Mere inspiration

Græske frikadeller med masser af smag.

Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

Ingredienser

Græske frikadeller
2 dl Kogende vand
8 Soltørrede tomater
400 g Hakket grisekød (ca. 6% fedt)
¼ tsk Groft salt
1 Finthakket zittauerløg
1 Lille finthakket fed hvidløg
½ tsk Tørret rosmarin
Friskkværnet peber
75 g Salatost i tern
2 tsk Olivenolie
Tilbehør
1 kg Ovnstegte kartofler i både
300 g Grøn salat
¼ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
2 dl Cheasy® Naturel 0,1%
125 g Salatost i tern