Rabarbertærte med marcipan

Bedømmelse

(30 vurderinger)

60+ min

Rabarbertærte med sprød bund og fyld af marcipan. Rabarbernes syre og marcipanens sødme gør denne tærte til et smagfuldt indslag på kagebordet!

Ingredienser

Ca. 6 personer

Antal portioner

Tærtebund

  • 150 g koldt smør
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 2 spsk sukker
  • 1 sammenpisket æg

Fyld

Pynt

  • flormelis

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Tærtebund

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt sukker og æg og saml dejen løst. Tryk den smuldrede dej ud i en aflang, smurt tærteform med løs bund (ca. 10 x 33 cm). Tryk dejen godt op ad kanten. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden midt i ovnen.

Fyld

Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og bland dem med lidt af sukkeret for at få vaniljekornene skilt ad. Kom det i en skål med resten af sukkeret, marcipan, hvedemel, æg og flødefraiche. Rør blandingen sammen og fordel marcipanfyldet i den forbagte tærtebund. Læg rabarberstilkene herpå og bag rabarbertærten færdig midt i ovnen.

Drys rabarbertærten med lidt flormelis lige inden servering - brug en si. Server rabarbertærten lun med letpisket flødefraiche.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Sådan pisker du flødefraiche

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 13,3 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Fedt: 59 %

Print

Kilde: