Rabarbertærte med marcipan

Rabarbertærte med marcipan

1 time 10 min
Arbejdstid: 25 min
Rabarbertærte med marcipan har en lækker sprød bund og et blødt fyld af marcipan. I denne opskrift på tærte med rabarber giver rabarbernes syre og marcipanens sødme er en fantastisk smagskombination. Det er ikke så tit, du ser hele rabarberstængler på en tærte, men flot ser det ud. Har du ikke en aflang tærteform, så kan du korte rabarberstænglerne af og lægge dem i et mønster, der matcher formen. Tryk rabarberne lidt ned i marcipanfyldet. Server den lune eller afkølede rabarbertærte med marcipan med kold flødeskum.
https://www.arla.dk/opskrifter/rabarbertarte-med-marcipan/

Sådan gør du

Tærtebund
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet.
  • Tilsæt sukker og æg og saml dejen løst.
  • Tryk den smuldrede dej ud i en aflang, smurt tærteform med løs bund (ca. 10 x 33 cm). Tryk dejen godt op ad kanten. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time.
  • Prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden midt i ovnen i ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.
Marcipanfyld
  • Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og bland dem med lidt af sukkeret for at få vaniljekornene skilt ad. Kom det i en skål med resten af sukkeret, marcipan, hvedemel, æg og fløde.
  • Rør blandingen sammen og fordel marcipanfyldet i den forbagte tærtebund.
  • Læg rabarberstilkene herpå og bag rabarbertærten færdig midt i ovnen i ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.
  • Drys rabarbertærten med lidt flormelis lige inden serveringen - brug en si.
  • Server rabarbertærte med marcipanfyld lun med letpisket flødeskum eller cremefraiche.

Hvis du synes at det er svært at skære de lange rabarberstængler over ved serveringen - så kan du lægge kortere stængler på tværs af tærteformen i stedet.

Energiindhold for hele retten:

14132 kJ / 3378 kcal

Næringsindhold pr. 100g

1494 kJ / 357 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 4,9 % 4,3 g
Kulhydrat: 32,9 % 28,9 g
Fedt: 62,2 % 25,1 g
Relateret video
Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Ingredienser

Tærtebund
150 g Koldt smør
175 g Hvedemel (ca. 3 dl)
2 spsk Sukker
1 Sammenpisket æg
Marcipanfyld
1 Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
75 g Sukker (ca. ¾ dl)
50 g Revet marcipan
2 spsk Hvedemel
1 Æg
½ dl Piskefløde eller cremefraiche 18%
3 stilke Rensede rabarber a ca. 30 cm (ca. 100 g)
Pynt
Flormelis
Tilbehør
2 dl Piskefløde pisket til flødeskum - eller cremefraiche 18%