Rabarbertærte med marcipan
60+ min

Rabarbertærte med marcipan

Rabarbertærte med sprød bund og fyld af marcipan. Rabarbernes syre og marcipanens sødme gør denne tærte til et smagfuldt indslag på kagebordet!
Bedømmelse (30 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rabarbertærte med marcipan

Rabarbertærte med sprød bund og fyld af marcipan. Rabarbernes syre og marcipanens sødme gør denne tærte til et smagfuldt indslag på kagebordet!

Ca. 6 personer

Antal portioner

Tærtebund

  • 150 g koldt smør
  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 2 spsk sukker
  • 1 sammenpisket æg

Fyld

Pynt

  • flormelis

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Tærtebund

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt sukker og æg og saml dejen løst. Tryk den smuldrede dej ud i en aflang, smurt tærteform med løs bund (ca. 10 x 33 cm). Tryk dejen godt op ad kanten. Stil tærtebunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Prik bunden med en gaffel. Forbag tærtebunden midt i ovnen.

Fyld

Flæk vaniljestangen, skrab vaniljekornene ud og bland dem med lidt af sukkeret for at få vaniljekornene skilt ad. Kom det i en skål med resten af sukkeret, marcipan, hvedemel, æg og flødefraiche. Rør blandingen sammen og fordel marcipanfyldet i den forbagte tærtebund. Læg rabarberstilkene herpå og bag rabarbertærten færdig midt i ovnen.

Drys rabarbertærten med lidt flormelis lige inden servering - brug en si. Server rabarbertærten lun med letpisket flødefraiche.

Forbagning

Ca. 15 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagning

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 59 %
  • Kulhydrat: 35 %
  • Protein: 6 %
  • Fiber: 13,3 g
Print