Rabarbertærte med marcipan
Rabarbertærte med marcipan har en lækker sprød bund og et blødt fyld af marcipan. I denne opskrift på tærte med rabarber giver rabarbernes syre og marcipanens sødme er en fantastisk smagskombination. Det er ikke så tit, du ser hele rabarberstængler på en tærte, men flot ser det ud. Har du ikke en aflang tærteform, så kan du korte rabarberstænglerne af og lægge dem i et mønster, der matcher formen. Tryk rabarberne lidt ned i marcipanfyldet. Server den lune eller afkølede rabarbertærte med marcipan med kold flødeskum.
Ingredienser
Tærtebund
150 g
Koldt smør
|
|
---|---|
175 g
Hvedemel (ca. 3 dl)
|
|
2 spsk
Sukker
|
|
1
Sammenpisket æg
|
Marcipanfyld
1
Vaniljestang (kornene heraf) eller vaniljepasta i tilsvarende mængde
|
|
---|---|
75 g
Sukker (ca. ¾ dl)
|
|
50 g
Revet marcipan
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
1
Æg
|
|
½ dl
Piskefløde eller cremefraiche 18%
|
|
3 stilke
Rensede rabarber a ca. 30 cm (ca. 100 g)
|
Pynt
Flormelis
|
---|
Tilbehør
2 dl
Piskefløde pisket til flødeskum - eller cremefraiche 18%
|
---|
Sådan gør du
Tærtebund
Marcipanfyld
Hvis du synes at det er svært at skære de lange rabarberstængler over ved serveringen - så kan du lægge kortere stængler på tværs af tærteformen i stedet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
14132 kJ / 3378 kcal
Næringsindhold pr. 100g
1494 kJ / 357 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 4,9 % | 4,3 g |
Kulhydrat: | 32,9 % | 28,9 g |
Fedt: | 62,2 % | 25,1 g |
Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.