Rabarberkage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(205 vurderinger)

60+ min

Rabarberkage er en sommerklassiker. Brug havens rabarber til en lækker rabarberkage - og inviter naboen på kaffe og denne skønne rabarberkage.

Ingredienser

12 stykker pr. kage

Antal portioner

  • 2 dl havregryn
  • 15 g smør
  • 200 g rabarber
  • 2 spsk flydende honning
  • 1 tsk stødt kanel
  • 2 dl sukker
  • 3 æg
  • 100 g blødt smør
  • 125 g hvedemel (ca. 2 dl)
  • ½ tsk bagepulver

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Rist havregrynene i en tør pande først ved kraftig varme og under omrøring i ca. 2 min. herefter ved jævn varme og stadig under omrøring i ca. 2 min. Tag dem af panden.

Lad fedtstoffet blive gyldent og steg rabarberne i ca. 2 min. tilsæt 1½ dl af de ristede havregryn, honning og kanel. Bland det godt sammen og tag panden af varmen. Pisk sukker og æg lyst og luftigt. Tilsæt fedtstof, hvedemel og bagepulver. Smør en springform (ca. 22 cm) og fordel resten af de ristede havregryn heri. Kom dejen i formen og fordel rabarberblandingen herpå - helt ud til kanterne. Bag kagen midt i ovnen og lad den køle af på en bagerist.

Server rabarberkagen med kold fraiche til.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 175°.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,3 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 41 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: