Rabarberkage

Bedømmelse

(10 vurderinger)

En superlækker og frisk rabarberkage bagt i bradepande. Godt hvis du bager til mange. Vi serverer den med flødefraiche til. Du kan også bruge flødeskum, vaniljesauce eller cremefraiche.

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 3 æg
  • 350 g sukker (ca. 4 dl)
  • 450 g hvedemel (ca. 7½ dl)
  • 1 spsk bagepulver
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 4 dl mælk
  • 6 rabarber i mindre stykker (ca. 400 g)
  • ½ dl perlesukker

Tilbehør

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret og lad det køle let af. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og vend det i æggeblandingen skiftevis med smør og mælk. Hæld dejen i en smurt bradepande (ca. 3 x 25 x 35 cm). Fordel rabarberne herpå og drys med perlesukker. Bag kagen midt i ovnen og lad den køle af på en bagerist. Server med flødefraiche til.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Sådan bruger du flødefraiche

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 25060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,8 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 41 %

Print

Kilde: