Rabarberkage

En superlækker og frisk rabarberkage bagt i bradepande. Godt hvis du bager til mange. Vi serverer den med flødefraiche til. Du kan også bruge flødeskum, vaniljesauce eller cremefraiche.
Bedømmelse (10 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rabarberkage

En superlækker og frisk rabarberkage bagt i bradepande. Godt hvis du bager til mange. Vi serverer den med flødefraiche til. Du kan også bruge flødeskum, vaniljesauce eller cremefraiche.

  • 200 g smør
  • 3 æg
  • 350 g sukker (ca. 4 dl)
  • 450 g hvedemel (ca. 7½ dl)
  • 1 spsk bagepulver
  • ½ tsk vaniljesukker
  • 4 dl mælk
  • 6 rabarber i mindre stykker (ca. 400 g)
  • ½ dl perlesukker

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Smelt smørret og lad det køle let af. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen og vend det i æggeblandingen skiftevis med smør og mælk. Hæld dejen i en smurt bradepande (ca. 3 x 25 x 35 cm). Fordel rabarberne herpå og drys med perlesukker. Bag kagen midt i ovnen og lad den køle af på en bagerist. Server med flødefraiche til.

Bagetid

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 25060 kJ
  • Energifordeling:
  • Fedt: 41 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Protein: 6 %
  • Fiber: 31,8 g
Print