Rabarbertærte med smuldredej

1 time
Rabarbertærte med smuldredej

Rabarbertærten med smuldredej er et must om foråret og sommeren. Tærten med rabarber er virkelig nem at lave og er et oplagt valg, når der er sæson for rabarber. Denne lækre opskrift på rabarbertærte får sprødhed og smag af havregryn - og de skønne rabarber naturligvis... Den sprøde rabarbertærte med smuldredej får et dejligt modspil af cremefraiche, flødeskum eller flødeis.

Ingredienser

Tærtefyld

500 g Rabarber i mindre stykker
½ spsk Kartoffelmel
100 g Flormelis (ca. 2 dl)

Smuldredej

100 g Havregryn
125 g Hvedemel
¾ dl Flormelis
175 g Koldt smør

Tilbehør

¼ liter Creme fraiche

Sådan gør du

Tærtefyld

  • Kom rabarber i en ovnfast tærteform (ca. 24 cm i diameter).
  • Drys dem med flormelis og kartoffelmel og vend det godt sammen.

Smuldredej

  • Bland havregryn, mel og flormelis sammen i en skål.
  • Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen - brug fingrene.
  • Fordel dejen over rabarberne og bag tærten midt i ovnen til den er gylden i ca. 25 min. ved 225° - traditionel ovn.
  • Server den lune rabarbertærte med iskold cremefraiche.

Tilsæt evt. 1 tsk kanel, ingefær eller vanilje til rabarberbandingen.

Rabarbertærten kan serveres med både cremefraiche, flødeskum eller en god vaniljeis.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12910 kJ / 3086 kcal

Næringsindhold pr. 100g

992 kJ / 237 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 4 % 2,3 g
Kulhydrat: 41,4 % 24,2 g
Fedt: 54,6 % 14,6 g
Relateret video Rabarbertærte med smuldredej

https://www.arla.dk/opskrifter/rabarbertarte-med-smuldredej/