Rabarberkylling

Rabarberkylling

45 min
Rabarberkylling - en lækker måde at bruge sæsonens smukke rabarber i det salte køkken. De lange røde stængler er mest brugt i det søde køkken, men rabarber og kylling er et lækkert match. Denne rabarberkylling kræver minimal forberedelse - og smager så fuglene synger... Rabarberne giver retten et godt syrligt modspil til flødesaucen. Server rabarberkyllingen - alt i et fad - med kartofler eller ris.

Sådan gør du

Rabarberkylling
  • Rens kyllingelårene og drys dem med salt. Læg dem i et ovnfast fad.
  • Rør fløde, honning, kyllingefond og sambal oelek godt sammen.
  • Kom purløg og rabarber på kyllingestykkerne -gem lidt purløg til topping.
  • Hæld flødeblandingen over og sæt fadet i ovnen.
  • Når fadet kommer ud af ovnen: Drys med purløg og server rabarberkyllingen med ris.
Stegetid
  • Ca. 30 min. ved 200° - varmluft.
Mere inspiration

Flere rabarber i haven? Så lav denne rabarbertrifli til dessert...

Rabarbertrifli
60+ min
Rabarbertrifli
(216)
Velbekomme!
Vidste du...

Du kan sagtens fryse rabarber. Skær dem i mundrette stykker og frys dem i en pose eller beholder. Du behøver ikke blanchere dem først - de kan fryses rå. Rabarber bliver dog bløde af at blive frosset, så efter frysning er de bedst til kompot, tærte eller marmelade.

Variation

Du kan også servere rabarberkyllingen med nye kartofler eller kogt perlebyg i stedet for ris.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

19470 kJ / 4653 kcal

Næringsindhold pr. 100g

783 kJ / 187 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,2 g
Protein: 29,1 % 13,4 g
Kulhydrat: 24,9 % 11,5 g
Fedt: 46 % 9,7 g
Relateret video
Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Ingredienser

Rabarberkylling
Kyllingeoverlår og underlår
8
Groft salt
1 tsk
¼ liter
Flydende honning
1½ spsk
Hønsebouillon
2½ dl
Sambal oelek
1 tsk
Fintklippet purløg ca. 2 bundter
1½ dl
Rabarber i ca. 5 cm stykker
1 Bunch
Tilbehør
Ris - koges efter anvisning på pakken
320 g