Rabarberkylling

Rabarberkylling

45 min
Rabarberkylling - en lækker måde at bruge sæsonens smukke rabarber i det salte køkken. De lange røde stængler er mest brugt i det søde køkken, men rabarber og kylling er et lækkert match. Denne rabarberkylling kræver minimal forberedelse - og smager så fuglene synger... Rabarberne giver retten et godt syrligt modspil til flødesaucen. Server rabarberkyllingen - alt i et fad - med kartofler eller ris.
https://www.arla.dk/opskrifter/rabarberkylling/

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 30 min. ved 200° - varmluft.

Rabarberkylling
  • Rens kyllingelårene og drys dem med salt. Læg dem i et ovnfast fad.
  • Rør fløde, honning, kyllingefond og sambal oelek godt sammen.
  • Kom purløg og rabarber på kyllingestykkerne -gem lidt purløg til topping.
  • Hæld flødeblandingen over og sæt fadet i ovnen.
  • Når fadet kommer ud af ovnen: Drys med purløg og server rabarberkyllingen med ris.

Du kan sagtens fryse rabarber. Skær dem i mundrette stykker og frys dem i en pose eller beholder. Du behøver ikke blanchere dem først - de kan fryses rå. Rabarber bliver dog bløde af at blive frosset, så efter frysning er de bedst til kompot, tærte eller marmelade.

Du kan også servere rabarberkyllingen med nye kartofler eller kogt perlebyg i stedet for ris.

Energiindhold for hele retten:

19369 kJ / 4629 kcal

Næringsindhold pr. 100g

695 kJ / 166 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,6 g
Protein: 29,4 % 12 g
Kulhydrat: 25,2 % 10,3 g
Fedt: 45,4 % 8,5 g
Mere inspiration

Flere rabarber i haven? Så lav denne rabarbertrifli til dessert...

Rabarbertrifli
60+ min
Rabarbertrifli
(226)
Relateret video
Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Ingredienser

Rabarberkylling
8 Kyllingeoverlår og underlår
1 tsk Groft salt
¼ liter Piskefløde
1½ spsk Flydende honning
2½ dl Hønsebouillon
1 tsk Sambal oelek
1½ dl Fintklippet purløg ca. 2 bundter
300 g Rabarber i ca. 5 cm stykker
Tilbehør
320 g Ris - koges efter anvisning på pakken