Rabarberkylling
45 min

Rabarberkylling

En dejlig og anderledes måde at bruge sæsonens smukke rabarber. Rabarberne giver retten et godt syrligt modspil til flødesaucen.
Bedømmelse (66 vurderinger)

Min bedømmelse:

Rabarberkylling

En dejlig og anderledes måde at bruge sæsonens smukke rabarber. Rabarberne giver retten et godt syrligt modspil til flødesaucen.

Antal portioner
  • 6 kyllingeoverlår (ca. 1100 g)
  • 1 tsk groft salt

Tilbehør

  • 1 kg kartofler eller 320 g brune ris
  • 200 g agurk i mindre stykker
  • 100 g rensede blandede babysalatblade

Fremgangsmåde:

Rens kyllingeoverlårene og drys dem med salt. Læg dem i et ovnfast fad og steg dem i ovnen.

Rør flødefraiche, honning, kyllingefond og sambal oelek godt sammen. Tag kyllingelårene ud af ovnen efter ca. 15 min. Hæld evt. fedt fra. Kom purløg og rabarber på kyllingestykkerne og hæld flødeblandingen over. Sæt fadet tilbage i ovnen og steg til kyllingelårene er gennemstegte. Server rabarberkyllingen sammen med kartofler eller ris og salat af agurk og babysalat.

Stegetid

Ca. 45 min. ved 200° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 14970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 27,3 g
  • Protein: 27 %
  • Kulhydrat: 25 %
  • Fedt: 48 %
Print