Vagtel med hvide asparges og ramsløg

Vagtel med hvide asparges og ramsløg

60+ min
Har du lyst til at udfordre dig selv - så har du her en lækker opskrift, hvor vagtler, rabarber og hvide asparges har hovedrollen. Det er en krævende kombination af teknikker og forårets bedste råvarer, kreeret til en lækker ret dem, du gerne vil forkæle.

Sådan gør du

Ramsløgs-aioli
  • Kom ramsløg og olie i en blender og kør det i ca. 3 min.
  • Sigt olien og kassér bladene.
  • Pisk æggeblommen med salt i ca. 1 min, tilsæt æbleeddike. Tilsæt olien lidt af gangen under piskning - ca. 5 min.
  • Stil ramsløgs-aiolien tildækket indtil servering.
Vagtler
  • Parter vagtlerne - skær lårene af og skær bryststykkerne af, med skind og uden ben.
  • Kom kylling og salt i en foodprocessor og kør det i ca. 1 min. Tilsæt æggehvide og mel og kør i yderligere ca. 30 sek.
  • Kom ramsløg og mælk i en blender og blend det i ca. 2 min til mælken bliver helt grøn. Tilsæt lidt af gangen til kyllingeblandingen, mens den kører - ca. 1 min.
  • Placer et vagtelbryst på hver sit stykke film. med skindsiden nedad. Fordel kyllingefarsen på brysterne og rul dem til små ruller, pak dem ind i endnu et stykke film af samme størrelse for at lukke rullerne helt.
  • Bring imens en stor gryde med vand i kog.
  • Kom rullerne i og lad dem koge ved svag varme i ca. 1 min. Tag gryden af varmen og lad dem trække i ca. 9 min. under låg.
  • Skær den ene ende af rullerne og tryk dem ud af filmen.
  • Lad imens olie og smør blive gylden i en pande. Steg vagtellårene ca. 2 min. på hver side og steg skindsiden af vagtelrullerne i ca. 1 min. - hold dem varme.
Rababerrisotto
  • Lad olien blive varm i en tykbundet gryde ved kraftig varme.
  • Svits løgene i ca. 1 min. Skru ned til jævn varme og tilsæt ris og bouillon og lad retten koge ved svag varme og uden låg i ca. 25 min - rør af og til.
  • Vend heri rabarber og timian og lad retten koge ved svag varme, og stadig uden låg, i yderligere ca. 3 min. - rør af og til.
  • Tilsæt hytteost og salt og vend det godt sammen og smag til.
Pocherede hvide asparges og anretning
  • Lad smørret smelte i en pande og tilsæt vand og salt.
  • Pocher aspargesene i ca. 3 min. de skal være møre uden at være bløde.
  • Anret risotto og vagtelruller på aspargesene, fordel halvdelen af ramsløgs-aiolien på tallerkenerne og pynt med skovsyre, hasselnødder og ramsløgsblomster.
Mere inspiration

Rabarber og fjerkræ er et super match i forårsmånederne ...

Rabarberkylling
45 min
Rabarberkylling
(129)
Velbekomme!
Tips

Kog evt. suppe på skroget. I stedet for ramsløg, kan du bruge 1 dl grofthakket persille og 2 små fed hvidløg. Du kan lave aiolien dagen før. Resten af aiolien kan holde sig 4-5 dage i køleskab, i en lukket emballage.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

22362 kJ / 5345 kcal

Næringsindhold pr. 100g

263 kJ / 63 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 0,3 g
Protein: 25,6 % 4 g
Kulhydrat: 12,1 % 1,9 g
Fedt: 62,3 % 4,4 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Ramsløgs-aioli
Grofthakkede ramsløg
1 dl
Rapsolie
2 dl
Æggeblomme
1
Groft salt
¼ tsk
Æbleeddike
½ tsk
Vagtler
Vagtler (ca. 1200 g)
4
Kyllingefilet i mindre stykker
150 g
Groft salt
½ tsk
Æggehvide
1
Hvedemel
1 spsk
Grofthakkede ramsløg
1 dl
Mælk
1 dl
Plastfilm (ca. 30x40 cm)
16
Vand
5 liter
Rapsolie
1 spsk
Smør
20 g
Rababerrisotto
Rapsolie
1 spsk
Grofthakkede bananskalotteløg (ca. 75 g)
3
Risottoris (ca. 2 dl)
160 g
Hønsebouillon
½ liter
Vinrabarber skåret i 1 cm stykker
100 g
Frisk timian
1 spsk
200 g
Groft salt
1 tsk
Pocherede hvide asparges
Smør
50 g
Vand
1 dl
Groft salt
½ tsk
Skrællede hvide asparges (ca. 12 store eller 20 små)
450 g
Pynt
Skovsyre
Grofthakkede, ristede hasselnøddekerner
Blomster af ramsløg