Vagtel med hvide asparges og ramsløg
60+ min

Vagtel med hvide asparges og ramsløg

Krævende kombination af forårets bedste råvarer, kreeret til en lækker ret til weekend eller fest.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Vagtel med hvide asparges og ramsløg

Krævende kombination af forårets bedste råvarer, kreeret til en lækker ret til weekend eller fest.

Antal portioner

Ramsløgs-aioli

  • 1 dl grofthakkede ramsløg
  • 2 dl rapsolie
  • 1 æggeblomme
  • ¼ tsk groft salt
  • ½ tsk æbleeddike
  • 4 vagtler (ca. 1200 g)
  • 150 g kyllingefileter i mindre stykker
  • ½ tsk groft salt
  • 1 æggehvide
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 dl grofthakkede ramsløg
  • 1 dl mælk
  • 16 plastfilm (ca. 30x40 cm)
  • 5 liter vand
  • 1 spsk rapsolie
  • 20 g smør

Rababerrisotto

  • 50 g smør
  • 1 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 450 g skrællede hvide asparges (ca. 12 store eller 20 små)

Pynt

  • skovsyre
  • grofthakkede, ristede hasselnøddekerner
  • blomster af ramsløg

Fremgangsmåde:

Ramsløgs-aioli

Kom ramsløg og olie i en blender og kør det i ca. 3 min. Sigt olien og kassér bladene. Pisk æggeblommen med salt i ca. 1 min, tilsæt æbleeddike. Tilsæt olien lidt af gangen under piskning - ca. 5 min. Stil ramsløgs-aiolien tildækket indtil servering.

Parter vagtlerne - skær lårene af og skær bryststykkerne af, med skind og uden ben. Kom kylling og salt i en foodprocessor og kør det i ca. 1 min. Tilsæt æggehvide og mel og kør i yderligere ca. 30 sek. Kom ramsløg og mælk i en blender og blend det i ca. 2 min til mælken bliver helt grøn. Tilsæt lidt af gangen til kyllingeblandingen, mens den kører - ca. 1 min. Placer et vagtelbryst på hver sit stykke film. med skindsiden nedad. Fordel kyllingefarsen på brysterne og rul dem til små ruller, pak dem ind i endnu et stykke film af samme størrelse for at lukke rullerne helt. Bring imens en stor gryde med vand i kog. Kom rullerne i og lad dem koge ved svag varme i ca. 1 min. Tag gryden af varmen og lad dem trække i ca. 9 min. under låg. Skær den ene ende af rullerne og tryk dem ud af filmen. Lad imens olie og smør blive gylden i en pande. Steg vagtellårene ca. 2 min. på hver side og steg skindsiden af vagtelrullerne i ca. 1 min. - hold dem varme.

Rababerrisotto

Lad olien blive varm i en tykbundet gryde ved kraftig varme. Svits løgene i ca. 1 min. Skru ned til jævn varme og tilsæt ris og bouillon og lad retten koge ved svag varme og uden låg i ca. 25 min - rør af og til. Vend heri rabarber og timian og lad retten koge ved svag varme, og stadig uden låg, i yderligere ca. 3 min. - rør af og til. Tilsæt hytteost og salt og vend det godt sammen. Smag til.

Lad smørret smelte i en pande og tilsæt vand og salt. Porcher aspargesene i ca. 3 min. de skal være møre uden at være bløde. Anret risotto og vagtelruller på aspargesene, fordel halvdelen af ramsløgs-aiolien på tallerkenerne og pynt med skovsyre, hasselnødder og ramsløgsblomster.

Tips

Kog evt. suppe på skroget. I stedet for ramsløg, kan du bruge 1 dl grofthakket persille og 2 små fed hvidløg. Du kan lave aiolien dagen før. Resten af aiolien kan holde sig 4-5 dage i køleskab, i en lukket emballage.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,4 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 52 %
Print