Vagtel med hvide asparges og ramsløg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

Krævende kombination af forårets bedste råvarer, kreeret til en lækker ret til weekend eller fest.

Ingredienser

Antal portioner

Ramsløgs-aioli

  • 1 dl grofthakkede ramsløg
  • 2 dl rapsolie
  • 1 æggeblomme
  • ¼ tsk groft salt
  • ½ tsk æbleeddike
  • 4 vagtler (ca. 1200 g)
  • 150 g kyllingefilet i mindre stykker
  • ½ tsk groft salt
  • 1 æggehvide
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 dl grofthakkede ramsløg
  • 1 dl mælk
  • 16 plastfilm (ca. 30x40 cm)
  • 5 liter vand
  • 1 spsk rapsolie
  • 20 g smør

Rababerrisotto

  • 1 spsk rapsolie
  • 3 grofthakkede bananskalotteløg (ca. 75 g)
  • 160 g risottoris (ca. 2 dl)
  • ½ liter hønsebouillon
  • 100 g vinrabarber skåret i 1 cm stykker
  • 1 spsk friske timianblade
  • 200 g Karolines Køkken® økologisk Hytteost 4% Økologisk hytteost 4%
  • 1 tsk groft salt
  • 50 g smør
  • 1 dl vand
  • ½ tsk groft salt
  • 450 g skrællede hvide asparges (ca. 12 store eller 20 små)

Pynt

  • skovsyre
  • grofthakkede, ristede hasselnøddekerne
  • blomster af ramsløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Ramsløgs-aioli

Kom ramsløg og olie i en blender og kør det i ca. 3 min. Sigt olien og kassér bladene. Pisk æggeblommen med salt i ca. 1 min, tilsæt æbleeddike. Tilsæt olien lidt af gangen under piskning - ca. 5 min. Stil ramsløgs-aiolien tildækket indtil servering.

Parter vagtlerne - skær lårene af og skær bryststykkerne af, med skind og uden ben. Kom kylling og salt i en foodprocessor og kør det i ca. 1 min. Tilsæt æggehvide og mel og kør i yderligere ca. 30 sek. Kom ramsløg og mælk i en blender og blend det i ca. 2 min til mælken bliver helt grøn. Tilsæt lidt af gangen til kyllingeblandingen, mens den kører - ca. 1 min. Placer et vagtelbryst på hver sit stykke film. med skindsiden nedad. Fordel kyllingefarsen på brysterne og rul dem til små ruller, pak dem ind i endnu et stykke film af samme størrelse for at lukke rullerne helt. Bring imens en stor gryde med vand i kog. Kom rullerne i og lad dem koge ved svag varme i ca. 1 min. Tag gryden af varmen og lad dem trække i ca. 9 min. under låg. Skær den ene ende af rullerne og tryk dem ud af filmen. Lad imens olie og smør blive gylden i en pande. Steg vagtellårene ca. 2 min. på hver side og steg skindsiden af vagtelrullerne i ca. 1 min. - hold dem varme.

Rababerrisotto

Lad olien blive varm i en tykbundet gryde ved kraftig varme. Svits løgene i ca. 1 min. Skru ned til jævn varme og tilsæt ris og bouillon og lad retten koge ved svag varme og uden låg i ca. 25 min - rør af og til. Vend heri rabarber og timian og lad retten koge ved svag varme, og stadig uden låg, i yderligere ca. 3 min. - rør af og til. Tilsæt hytteost og salt og vend det godt sammen. Smag til.

Lad smørret smelte i en pande og tilsæt vand og salt. Porcher aspargesene i ca. 3 min. de skal være møre uden at være bløde. Anret risotto og vagtelruller på aspargesene, fordel halvdelen af ramsløgs-aiolien på tallerkenerne og pynt med skovsyre, hasselnødder og ramsløgsblomster.

Tips

Kog evt. suppe på skroget. I stedet for ramsløg, kan du bruge 1 dl grofthakket persille og 2 små fed hvidløg. Du kan lave aiolien dagen før. Resten af aiolien kan holde sig 4-5 dage i køleskab, i en lukket emballage.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 15180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,4 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 22 %
  • Fedt: 52 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: