Ramsløgssmør

30 min
Fryseegnet
Ramsløgssmør

Ramsløgssmør er en lækker smørvariant, når det er sæson for de grønne lækkerier. Denne ramsløgssmør er smagt til med citron og peanuts - som i kombination med ramsløgene giver en ualmindelig lækker smag og konsistens. Desuden er ramsløgssmør jo smukt at se på - og det grønne smør klæder både pasta, kartofler og brød.

Ingredienser

Ramsløgssmør

25 g Rensede blade af ramsløg
100 g Blødt smør
1 spsk Friskpresset citronsaft
25 g Finthakkede peanuts
Friskkværnet peber

Sådan gør du

Ramsløgssmør

  • Hak ramsløgsbladene fint og rør dem godt sammen med smør, citron, peanuts og peber.
  • Form smørret til en rulle og læg den indpakket i bagepapir i køleskabet i min. 15 min.

Hvis du blender ramsløgene, bliver smørret mere grønt. Smørret smager godt til nye kogte kartofler, fisk eller brød.

Ramsløgssmørret kan fryses.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

3709 kJ / 886 kcal

Næringsindhold pr. 100g

2248 kJ / 537 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 3,4 % 4,4 g
Kulhydrat: 2 % 2,6 g
Fedt: 94,6 % 57,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/ramslogssmor/