Salat med ramsløgsgremolata
30 min

Salat med ramsløgsgremolata

Ramsløg - "skovens hvidløg" - har sin korte sæson fra marts til lidt ind i maj. Resten af året kan ramsløg i denne opskrift erstattes med hakket purløg eller persille, evt. med lidt finthakket hvidløg.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Salat med ramsløgsgremolata

Ramsløg - "skovens hvidløg" - har sin korte sæson fra marts til lidt ind i maj. Resten af året kan ramsløg i denne opskrift erstattes med hakket purløg eller persille, evt. med lidt finthakket hvidløg.

Antal portioner
  • 1¼ kg kartofler i tykke både
  • 2 liter vand
  • ½ spsk koldpresset rapskimolie
  • 1½ tsk groft salt

Ramsløgsgremolata

  • 2 dåser røgede muslinger (ca. 200 g)
  • 1 agurk i stave
  • 100 g radiser i kvarte
  • 2 finthakkede rødløg
  • ½ spsk koldpresset rapskimolie
  • 1 spsk friskpresset citronsaft

Pynt

  • friske blade af ramsløg

Fremgangsmåde:

Kom kartoffelbådene i en gryde med kogende vand. Bring vandet i kog og kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra og bland kartoflerne med olie og salt. Fordel kartoffelbådene på en plade med bagepapir og steg dem midt i ovnen.

Ramsløgsgremolata

Mos osten og bland den med ramsløg og citronskal.

Hæld lagen fra muslingerne og chek dem for eventuelle skaller o.l. Anret de lune kartofler sammen med agurk, radiser, rødløg og muslinger. Dryp olie og citronsaft over salaten og pynt med ramsløgsblade. Server med gremolataen.

Tip

I stedet for røgede muslinger kan du bruge tun fra dåse eller frisk, røget tun.

Stegetid

Ca. 15 min. ved 250°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8570 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,2 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 30 %
Print