Salat med ramsløgsgremolata

Salat med ramsløgsgremolata

30 min
Ramsløg - "skovens hvidløg" - har sin korte sæson fra marts til lidt ind i maj. Resten af året kan ramsløg i denne opskrift erstattes med hakket purløg eller persille, evt. med lidt finthakket hvidløg.

Sådan gør du

Stegetid:

Ca. 15 min. ved 250°.

  • Kom kartoffelbådene i en gryde med kogende vand. Bring vandet i kog og kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 3 min. Hæld vandet fra og bland kartoflerne med olie og salt. Fordel kartoffelbådene på en plade med bagepapir og steg dem midt i ovnen.
Ramsløgsgremolata
  • Mos osten og bland den med ramsløg og citronskal.
  • Hæld lagen fra muslingerne og chek dem for eventuelle skaller o.l. Anret de lune kartofler sammen med agurk, radiser, rødløg og muslinger. Dryp olie og citronsaft over salaten og pynt med ramsløgsblade. Server med gremolataen.
Tip
  • I stedet for røgede muslinger kan du bruge tun fra dåse eller frisk, røget tun.
Energiindhold for hele retten:

8037 kJ / 1921 kcal

Næringsindhold pr. 100g

185 kJ / 44 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 20 % 2,2 g
Kulhydrat: 49,5 % 5,4 g
Fedt: 30,5 % 1,5 g
Mere inspiration

Lækker salat når jordbær og grill lokker os udenfor...

Ingredienser

1¼ kg Kartofler i tykke både (ca. kg)
2 liter Vand
½ spsk Koldpresset rapsolie
1½ tsk Groft salt
Ramsløgsgremolata
200 g Salatost i tern - afdryppet (ca. g)
1½ dl Finthakkede friske blade af ramsløg
2 tsk Fintrevet citronskal (usprøjtet)
2 dåser Røgede muslinger (ca. 200 g)
1 Agurk i stave
100 g Radiser i kvarte
2 Finthakkede rødløg
½ spsk Koldpresset rapsolie
1 spsk Friskpresset citronsaft
Pynt
Friske blade af ramsløg