Jordbærsalat og grillede grøntsager

Jordbærsalat og grillede grøntsager

30 min
Ahhh....jordbær! De er også dejlige i en salat. Og sammen med grillede grøntsager, er der sommerstemning over hele linien. Prøv denne jordbærsalat med grillede grøntsager som den er her - men også med nye kartofler i stedet for perlespelt. Jordbærdressingen som består af jordbær og soltørrede tomater smager forrygende og er god på andre jordbærsalater, grønne salater eller som sauce til en fiskeret.

Sådan gør du

Jordbærdressing
  • Kom de soltørrede tomater i en skål og hæld det kogende vand over. Lad tomaterne trække i ca. 2 min.
  • Tilsæt jordbær, eddike, sukker, salt og peber og blend dressingen til tomaterne er godt hakkede.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet i ca. 15 min. Smag til.
Grillede grøntsager
  • Lad en grillpande blive godt varm - ca. 4 min. ved kraftig varme.
  • Vend løg og asparges i olie.
  • Grill løgene ca. 5 min. på hver side (ca. 10 min. i alt).
  • Tag løgene op og grill aspargesene på samme måde ca. 2 min. på hver side.
Jordbærsalat
  • Anret salatblade, perlespelt, de grillede grøntsager og jordbær i et stort fad.
  • Hæld dressingen over salaten.
  • Mos osten let og drys den på toppen.
Mere inspiration

Når de danske jordbær rammer os - så er det skønt med jordbærsalat og her er endnu en af slagsen.

Velbekomme!
Variation

Salaten kan også laves med nye kartofler i stedet for perlespelt.

Tip

Jordbærdressingen smager forrygende - lav en stor portion og anvend den til en anden salat i morgen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12141 kJ / 2902 kcal

Næringsindhold pr. 100g

666 kJ / 159 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 14,8 % 5,8 g
Kulhydrat: 61 % 23,9 g
Fedt: 24,2 % 4,4 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Jordbærdressing
Soltørrede tomater i tynde strimler
25 g
Kogende vand
3 spsk
Skyllede jordbær
50 g
Mørk balsamicoeddike
2 tsk
Rørsukker
½ tsk
Groft salt
¼ tsk
Friskkværnet peber
Grillede grøntsager
Pillede rødløg i halve (ca. 400 g)
6
Rensede grønne asparges
250 g
Olivenolie
1 spsk
Jordbærsalat
Hovedsalat revet i grove stykker (ca. g)
75 g
Kogt perlespelt (af ca. 160 g rå kerner) - eller andre kerner
350 g
Jordbær i tykke skiver
200 g
200 g
Tilbehør
Groft brød
200 g