Jordbærsalat og grillede grøntsager
Ahhh....jordbær! De er også dejlige i en salat. Og sammen med grillede grøntsager, er der sommerstemning over hele linien. Prøv denne jordbærsalat med grillede grøntsager som den er her - men også med nye kartofler i stedet for perlespelt. Jordbærdressingen som består af jordbær og soltørrede tomater smager forrygende og er god på andre jordbærsalater, grønne salater eller som sauce til en fiskeret.
Ingredienser
Jordbærdressing
25 g
Soltørrede tomater i tynde strimler
|
|
---|---|
3 spsk
Kogende vand
|
|
50 g
Skyllede jordbær
|
|
2 tsk
Mørk balsamicoeddike
|
|
½ tsk
Rørsukker
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Grillede grøntsager
6
Pillede rødløg i halve (ca. 400 g)
|
|
---|---|
250 g
Rensede grønne asparges
|
|
1 spsk
Olivenolie
|
Jordbærsalat
75 g
Hovedsalat revet i grove stykker (ca. g)
|
|
---|---|
350 g
Kogt perlespelt (af ca. 160 g rå kerner) - eller andre kerner
|
|
200 g
Jordbær i tykke skiver
|
|
200 g
Salatost i tern
|
Tilbehør
200 g
Groft brød
|
---|
Sådan gør du
Jordbærdressing
Grillede grøntsager
Jordbærsalat
Salaten kan også laves med nye kartofler i stedet for perlespelt.
Jordbærdressingen smager forrygende - lav en stor portion og anvend den til en anden salat i morgen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12044 kJ / 2879 kcal
Næringsindhold pr. 100g
661 kJ / 158 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 3,2 g |
Protein: | 14,9 % | 5,8 g |
Kulhydrat: | 61,1 % | 23,8 g |
Fedt: | 24 % | 4,3 g |
Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.