Hjemmelavet kyllingekebab - med jordbærsalat

Hjemmelavet kyllingekebab - med jordbærsalat

30 min
Sommer, sol, jordbær og grill - en skøn kombination, som lægger op til at nyde.

Sådan gør du

Kebab
  • Skær kyllingefileterne i 8 tykke strimler på langs.
  • Bland olie og krydderier i en frysepose. Kom kyllingestrimlerne i posen og massér olie og krydderier godt ind i kødet. Luk posen og lad kødet marinere i køleskabet i mindst 15 min.
  • Sæt, i zigzag, 2 strimler marineret kyllingefilet på hvert spyd.
  • Lad en grill eller grillpande blive godt varm. Grill kyllingespyddene ved kraftig varme, ca. 1 min. på hver side og derefter ved jævn varme, ca. 3 min. på hver side (ca. 8 min. i alt).
Hvidløgsdressing
  • Rør yoghurt, hvidløg og salt sammen.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet til serveringen. Smag til.
Jordbærsalat
  • Vend, med let hånd, alle ingredienserne sammen og smag jordbærsalaten til.
  • Server jordbærsalaten til kyllingekebab, hvidløgsdessing og lune pitabrød.
Mere inspiration

Lækker hjemmelavet rullekebab - med alt det, der skal være.

Rullekebab
30 min
Rullekebab
(53)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8029 kJ / 1919 kcal

Næringsindhold pr. 100g

478 kJ / 114 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 28,7 % 8,1 g
Kulhydrat: 41,3 % 11,6 g
Fedt: 30 % 3,9 g

Ingredienser

Kebab
Renset kyllingefilet
400 g
Rapsolie
1½ spsk
Stødt spidskommen
1½ tsk
Røget paprika
¾ tsk
Friskkværnet peber
½ tsk
Groft salt
½ tsk
Stødt ingefær
¼ tsk
Bambusspyd - ca. 20 cm lange
4
Hvidløgsdressing
3 dl
Stort hakket fed hvidløg
1
Groft salt
½ tsk
Jordbærsalat
Jordbær i kvarte
225 g
Agurk i små tern (ca. 300 g)
1
Finthakket rødløg (ca. 50 g)
1
Hakkede friske mynteblade
4 spsk
Akaciehonning
1½ spsk
Friskpresset limesaft
1 spsk
Groft salt
1½ tsk
Pynt
Halve jordbær og mynteblade
Tilbehør
Ristede fuldkornspitabrød
300 g