Hjemmelavet kyllingekebab - med jordbærsalat

Hjemmelavet kyllingekebab - med jordbærsalat

30 min
Sommer, sol, jordbær og grill - en skøn kombination, som lægger op til at nyde.

Sådan gør du

Kebab
  • Skær kyllingefileterne i 8 tykke strimler på langs.
  • Bland olie og krydderier i en frysepose. Kom kyllingestrimlerne i posen og massér olie og krydderier godt ind i kødet. Luk posen og lad kødet marinere i køleskabet i mindst 15 min.
  • Sæt, i zigzag, 2 strimler marineret kyllingefilet på hvert spyd.
  • Lad en grill eller grillpande blive godt varm. Grill kyllingespyddene ved kraftig varme, ca. 1 min. på hver side og derefter ved jævn varme, ca. 3 min. på hver side (ca. 8 min. i alt).
Hvidløgsdressing
  • Rør yoghurt, hvidløg og salt sammen.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet til serveringen. Smag til.
Jordbærsalat
  • Vend, med let hånd, alle ingredienserne sammen og smag jordbærsalaten til.
  • Server jordbærsalaten til kyllingekebab, hvidløgsdessing og lune pitabrød.
Energiindhold for hele retten:

7876 kJ / 1882 kcal

Næringsindhold pr. 100g

469 kJ / 112 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 27,6 % 7,6 g
Kulhydrat: 41,9 % 11,6 g
Fedt: 30,5 % 3,9 g
Mere inspiration

Lækker hjemmelavet rullekebab - med alt det, der skal være.

Rullekebab
30 min
Rullekebab
(60)

Ingredienser

Kebab
400 g Renset kyllingefilet
1½ spsk Rapsolie
1½ tsk Stødt spidskommen
¾ tsk Røget paprika
½ tsk Friskkværnet peber
½ tsk Groft salt
¼ tsk Stødt ingefær
4 Bambusspyd - ca. 20 cm lange
Hvidløgsdressing
3 dl Græsk yoghurt
1 Stort hakket fed hvidløg
½ tsk Groft salt
Jordbærsalat
225 g Jordbær i kvarte
1 Agurk i små tern (ca. 300 g)
1 Finthakket rødløg (ca. 50 g)
4 spsk Hakkede mynteblade
1½ spsk Akaciehonning
1 spsk Friskpresset limesaft
1½ tsk Groft salt
Pynt
Halve jordbær og mynteblade
Tilbehør
300 g Ristede fuldkornspitabrød