Rullekebab

30 min
Rullekebab

Har du smagt en rullekebab på en shawarma bar, kunne du måske tænke dig selv at lave hjemmelavet kebab. En rullekebab består af et tyndt rundt brød, som man bruger til at pakke det lækre fyld med kebab ind i. Typisk en yoghurtdressing, grøntsager og spicy kød (kylling eller som her oksekebab) eller falafler. Kebab'en er krydret med nogle af de skønne smage, vi kender fra Mellemøsten - hvidløg, chili, spidskommen og mynte. Rullekebab er en herlig spise for hele familien.

Ingredienser

Yoghurtdressing

3 dl Græsk yoghurt
3 Små hakkede fed hvidløg
¾ tsk Groft salt

Løgsalat

3 Rødløg i tynde strimler (ca. 250 g)
1½ tsk Groft salt
4 spsk Hakkede mynteblade

Krydret kød

3 tsk Hel spidskommen
1½ tsk Tørrede chiliflager
500 g Wokstrimler af okseklump
2 tsk Olivenolie
1½ tsk Groft salt

Rullekebab

6 Fladbrød
1 Hjertesalat delt i blade (ca. 125 g)
300 g Cocktailtomater i både

Sådan gør du

Yoghurtdressing

  • Vend yoghurt, hvidløg og salt sammen.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet, til du skal bruge den. Smag til.

Løgsalat

  • Bland løgene godt med salt og lad dem trække i ca. 5 min.
  • Knug løgene, så de falder helt sammen og bliver bløde.
  • Skyl dem i 3 hold koldt vand. Lad løgene dryppe af i en sigte og tør dem godt.
  • Vend løgene sammen med mynte.

Krydret kød

  • Lad en grillpande blive godt varm.
  • Knus spidskommen og chiliflager i en morter. Bland de knuste krydderier, kød, olie og salt.
  • Grill halvdelen af kødet i ca. 3 min. - rør af og til, men ikke så meget at panden bliver kølet ned. Tag kødet op og hold det varmt.
  • Grill resten af kødet.

Rullekebab

  • Grill brødene øverst i ovnen, så de bliver bløde i ca. 10 sek. - du kan grille 2-3 brød ad gangen.
  • Smør fladbrødene med yoghurtdressing og fordel salatblade, tomater, løgsalat og det grillede kød på brødene.
  • Rul brødet tæt om fyldet.
  • Kom et stykke bage- eller smørrebrødspapir om den nederste halvdel af rullekebab'en og spis med det samme.

Grilning af brødene kan evt. udelades. I stedet for selv at støde krydderierene i en morter, kan du bruge samme mængde stødte krydderier på din kebab.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

12696 kJ / 3034 kcal

Næringsindhold pr. 100g

640 kJ / 153 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,6 g
Protein: 23,5 % 8,8 g
Kulhydrat: 45,7 % 17,2 g
Fedt: 30,8 % 5,3 g
Relateret video Sådan knuser og hakker du hvidløg

Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.

https://www.arla.dk/opskrifter/rullekebab/