Rullekebab
30 min
•
Har du smagt en rullekebab på en shawarma bar, kunne du måske tænke dig selv at lave hjemmelavet kebab. En rullekebab består af et tyndt rundt brød, som man bruger til at pakke det lækre fyld med kebab ind i. Typisk en yoghurtdressing, grøntsager og spicy kød (kylling eller som her oksekebab) eller falafler. Kebab'en er krydret med nogle af de skønne smage, vi kender fra Mellemøsten - hvidløg, chili, spidskommen og mynte. Rullekebab er en herlig spise for hele familien.
Ingredienser
Yoghurtdressing
3 dl
Græsk yoghurt
|
|
---|---|
3
Små hakkede fed hvidløg
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Løgsalat
3
Rødløg i tynde strimler (ca. 250 g)
|
|
---|---|
1½ tsk
Groft salt
|
|
4 spsk
Hakkede mynteblade
|
Krydret kød
3 tsk
Hel spidskommen
|
|
---|---|
1½ tsk
Tørrede chiliflager
|
|
500 g
Wokstrimler af okseklump
|
|
2 tsk
Olivenolie
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
Rullekebab
6
Fladbrød
|
|
---|---|
1
Hjertesalat delt i blade (ca. 125 g)
|
|
300 g
Cocktailtomater i både
|
Sådan gør du
Yoghurtdressing
Løgsalat
Krydret kød
Rullekebab
Grilning af brødene kan evt. udelades. I stedet for selv at støde krydderierene i en morter, kan du bruge samme mængde stødte krydderier på din kebab.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
12696 kJ / 3034 kcal
Næringsindhold pr. 100g
640 kJ / 153 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 23,5 % | 8,8 g |
Kulhydrat: | 45,7 % | 17,2 g |
Fedt: | 30,8 % | 5,3 g |
Relateret video
Sådan knuser og hakker du hvidløg
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.