Shawarma

Shawarma

45 min
Smagen og duften i disse shawarma kan næsten bringe dig til mellemøsten. Vores version af hjemmelavet shawarma er nem og fyldt med smag. Vi har krydret lammekødet med garam masala, som bl.a. består af kardemomme, koriander, spidskommen og kanel.

Sådan gør du

Shawarma
  • Fjern eventuelt fedt fra kødet. Skær kødet i tynde strimler og læg det i en skål.
  • Vend kødet sammen med citronsaft, garam masala, hvidløg, salt og peber. Lad det trække i ca. ½ time.
Cremefraiche dressing
  • Rør cremefraiche, hvidløg, oregano og salt sammen i en skål.
Chiliolie
  • Rør olie, sambal oelek og hvidløg sammen i en lille skål.
Shawarma - fortsat
  • Lad en pande blive godt varm.
  • Svits ca. ⅓ af kødet i ca. 3 min. - rør af og til, men ikke så meget at panden bliver kølet ned. Tag kødet op og hold det varmt. Gentag med resten af kødet.
Sådan laver du rullekebab'en
  • Kram rødkålen godt, indtil den falder let sammen.
  • Smør fladbrødene med cremefraiche dressing og fordel rødkål, tomater, agurk, rødløg, persille, chiliolie og det nystegte kød på brødene.
  • Rul brødet tæt om fyldet.
  • Kom et stykke bage- eller smørrebrødspapir om den nederste halvdel af rullekebab'en og spis med det samme.
  • Server resten af dressingen og chiliolien ved siden af.
Mere inspiration

Du kan også servere shawarma i hjemmebagte tortillas.

Velbekomme!
Tip

Du kan også bruge rester af fx en oksesteg på samme måde til shawarma kødet.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11986 kJ / 2865 kcal

Næringsindhold pr. 100g

603 kJ / 144 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 20,6 % 7,3 g
Kulhydrat: 51,3 % 18,2 g
Fedt: 28,1 % 4,6 g

Ingredienser

Shawarma
Rester af lammesteg uden ben, fx fra lammekølle, hals eller bov
400 g
Friskpresset citronsaft
1 spsk
Garam masala
1 spsk
Små finthakkede fed hvidløg
3
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
½ tsk
Cremefraiche dressing
2 dl
Små finthakkede fed hvidløg
2
Tørret oregano
1 tsk
Groft salt
½ tsk
Chiliolie
Olivenolie
2 spsk
Sambal oelek
1 spsk
Lille finthakket fed hvidløg
1
Grønt
Rødkål
150 g
Modne tomater i små stykker (ca. 200 g)
4
Agurk i tern (ca. 200 g)
½
Lille rødløg i tynde skiver
1
Grofthakket bredbladet persille
1 bundt
Lune fladbrød
8