Shawarma
45 min
•
Smagen og duften i disse shawarma kan næsten bringe dig til mellemøsten. Vores version af hjemmelavet shawarma er nem og fyldt med smag. I denne opskrift har vi krydret lammekødet med garam masala, som bl.a. består af kardemomme, koriander, spidskommen og kanel. Shawarma er det arabiske navn for en ret, som på tyrkisk hedder döner kebab, med kød skåret fra et stort spid.
Ingredienser
Shawarma
400 g
Rester af lammesteg uden ben, fx fra lammekølle, hals eller bov
|
|
---|---|
1 spsk
Friskpresset citronsaft
|
|
1 spsk
Garam masala
|
|
3
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
½ tsk
Friskkværnet peber
|
Cremefraiche dressing
2 dl
Fraiche
|
|
---|---|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
1 tsk
Tørret oregano
|
|
½ tsk
Groft salt
|
Chiliolie
2 spsk
Olivenolie
|
|
---|---|
1 spsk
Sambal oelek
|
|
1
Lille finthakket fed hvidløg
|
Grønt
150 g
Rødkål
|
|
---|---|
4
Modne tomater i små stykker (ca. 200 g)
|
|
½
Agurk i tern (ca. 200 g)
|
|
1
Lille rødløg i tynde skiver
|
|
1 bundt
Grofthakket bredbladet persille
|
8
Lune fladbrød
|
---|
Sådan gør du
Shawarma
Cremefraiche dressing
Chiliolie
Shawarma - fortsat
Sådan laver du rullekebab'en
Du kan også bruge rester af fx en oksesteg på samme måde til shawarma kødet.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11579 kJ / 2767 kcal
Næringsindhold pr. 100g
585 kJ / 140 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,8 g |
Protein: | 21,7 % | 7,5 g |
Kulhydrat: | 52,7 % | 18,1 g |
Fedt: | 25,6 % | 4,1 g |