Shawarma med lam

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

45 min

Smagen i disse shawarma kan næsten bringe dig til mellemøsten, en dejlig duft af krydderier.

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g rester af lammesteg uden ben, fx fra lammekølle, hals eller bov
  • 4 spsk vineddike
  • ½ tsk friskkværnet peber
  • ½ tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk stødt koriander
  • ½ tsk stødt allehånde
  • 1 lille finthakket fed hvidløg
  • ¾ tsk groft salt

Tahindressing

  • 8 pitabrød (ca. 600 g)
  • 1 renset romainesalat skåret i strimler (ca. 150 g)
  • 4 modne tomater i små stykker (ca. 200 g)
  • ½ agurker i tern (ca. 200 g)
  • 5 fintsnittede forårsløg (ca. 100 g)

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern eventuelt fedt fra kødet. Skær kødet i små strimler og læg det i en skål. Hæld eddike og krydderier over og vend det rundt. Lad det trække i ca. ½ time. Sæt panden over og hæld kød og marinade i, når den er rigtig varm - olie er ikke nødvendigt, med mindre kødet er meget magert. Sauter kødet til det begynder at blive brunt. Tilsæt hvidløg og salt og lad det stege i yderligere ca. 1 min.

Tahindressing

Vend forsigtigt fraiche, mælk, tahin og salt sammen. Smag til.

Server straks det stegte kød i lune pitabrød med grøntsager og tahindressing.

Tips

Rester af en oksesteg kan på samme måde bruges til shawarma-kød. Ligesom råt lammekød i strimler, selvfølgelig også kan krydres og tilberedes på den måde.
Hvis du krydrer dressingen med lidt finthakket hvidløg og knust ristet spidskommen passer den som hånd i handske til kogte rødbeder -lune som kolde, eller som dip til rå grøntsager.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 9880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 32,2 g
  • Protein: 24 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 26 %

Print

Kilde: