Røget lammekød med jordskokkesalat

Røget lammekød med jordskokkesalat

30 min
En variant af carpaccio, her med tynde skiver lammekølle, krydret yoghurtdressing og blancherede jordskokker.

Sådan gør du

  • Skræl og skyl jordskokkerne. Skær dem i tynde skiver. Kom dem i kogende vand med salt i ca. 15 sek., dryp dem godt af og tør dem i køkkenrulle.
Dressing
  • Rør yoghurt, mayonnaise og de øvrige ingredienser sammen. Vend jordskokkerne heri og lad salaten trække mindst 15 min. - gerne længere. Anret lammekødet portionsvis sammen med jordskokkesalaten og pynt med kørvel. Server sammen med rugbrød.
Energiindhold for hele retten:

5459 kJ / 1305 kcal

Næringsindhold pr. 100g

585 kJ / 140 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,8 g
Protein: 23,6 % 8,1 g
Kulhydrat: 50,2 % 17,3 g
Fedt: 26,2 % 4,1 g
Mere inspiration

Her en opskrift på en hovedret med lam - fyldt med umamismag.

Ingredienser

300 g Jordskokker
Dressing
1½ dl Græsk yoghurt
1 spsk Mayonnaise
1 spsk Grov sennep
1 spsk Finthakket bredbladet persille
½ tsk Hvidvinseddike
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
1 Nip sukker
200 g Røget lammekølle i pålægsskiver
Pynt
Friske krydderurter, fx kørvel
Tilbehør
Rugbrød