Lammekrone med hokkaidofyldte svampe

Lammekrone med hokkaidofyldte svampe

45 min
Lammekrone er en meget lækkert stykke kød og den ser rigtig flot ud når den serveres i et stykke. Den fine lammekrone i ovn bliver her ledsaget af store fyldte portobello svampe, som bidrager med dejlig umamismag. Portobellosvampene er fyldte med sød hokkaido og salte salattern. Lammekrone med svampe er en flot og velsmagende ret, som både er lækker at spise og at se på.

Sådan gør du

Stegetid for lammekrone:

10 - 15 min. ved 175° - varmluft ovn.

Stegetid for svampe:

Ca. 15 min. ved 175° - varmluft ovn.

Lammekrone
  • Fjern evt. sener og fedt på lammekronen - lad benene sidde på og drys med salt.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande og brun kødet i ca. 1 min. på begge sider.
  • Smør kødet ind i pesto.
Fyldte svampe
  • Fjern de sorte lameller i portobello svampene med en ske - gem lidt til pynt.
  • Bring imens ½ liter vand i kog i en tykbundet gryde, og tilsæt hokkaido.
  • Kog hokkaidoternene ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  • Hæld vandet fra i et dørslag og vend hokkaidoen sammen med de øvrige ingredienser.
  • Fordel blandingen i de fire svampe.
  • Skru evt. ned for ovnen og steg svampe og kød på en plade over kartoflerne.
Servering af lammekrone med hokkaidofyldte svampe
  • Skær lammet i skiver - skær mellem hvert ben.
  • Server sammen med de fyldte portobello svampe og kartofler.

Start med at stege kartoffelbådene ca. 20 min. ved 225° - varmluft. Skru ned og bag dem færdige sammen med kød og svampe.

Hokkaido- og butternutsquash græskar behøver ikke at blive skrællet, da de har så tynd en skræl.

Energiindhold for hele retten:

11150 kJ / 2665 kcal

Næringsindhold pr. 100g

422 kJ / 101 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 28 % 6,9 g
Kulhydrat: 40 % 9,9 g
Fedt: 32 % 3,6 g
Mere inspiration

Du kan også servere disse små kartofler til lammekronen.

Ingredienser

Lammekrone
600 g Lammefileter på ben (lammekrone)
10 g Smør
1 tsk Groft salt
2 spsk Basilikumpesto
Fyldte svampe
4 Portobello svampe (ca. 250 g)
400 g Hokkaido græskar i grove tern
1 Rødløg i tynde både (ca. 100 g)
150 g Salatost i tern
100 g Bladselleri i fine tern
Tilbehør
1 kg Kartoffelbåde - bag dem nederst i ovnen