Lammekrone med hokkaidofyldte svampe

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

45 min

Den fine lammekrone bliver her ledsaget af store portobello svampe med dejlig umamismag. De er fyldte med sød hokkaido og salte salattern.

Ingredienser

Antal portioner

  • 600 g lammefileter på ben (lammekrone)
  • 10 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • 2 spsk basilikumpesto

Fyldte svampe

Tilbehør

  • 1 kg kartoffelbåde - bag dem nederst i ovnen

Sådan gør du

Sådan gør du

Fjern evt. sener og fedt på lammekronen - lad benene sidde på og drys med salt. Lad smørret blive gyldent i en pande og brun kødet i ca. 1 min. på begge sider. Smør kødet ind i pesto.

Fyldte svampe

Fjern de sorte lameller i portobello svampene med en ske - gem lidt til pynt. Bring imens ½ liter vand i kog i en tykbundet gryde, og tilsæt hokkaido. Kog hokkaidoternene ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld vandet fra i et dørslag og vend hokkaidoen sammen med de øvrige ingredienser. Fordel blandingen i de fire svampe. Skru evt. ned for ovnen og steg svampe og kød på en plade over kartoflerne.

Skær lammet i skiver - skær mellem hvert ben. Server sammen med de fyldte portobello svampe og kartofler.

Stegetid for lam

10 - 15 min. ved 175° - varmluft ovn.

Stegetid for svampe

Ca. 15 min. ved 175° - varmluft ovn.

OBS

Start med at stege kartoffelbådene ca. 20 min. ved 225° - varmluft. Skru ned og bag dem færdige sammen med kød og svampe.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 26,6 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 53 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Vin match

Fyldig vin med sødme og let animalsk karakter vil fungere rigtig godt her. Sydrhône fx Côtes-du-Rhône vil være rigtig fin, og den må gerne have lidt alder for svampenes skyld.

Læs mere om vin til mad