Tikka masala med lam og mangosalat
60+ min
Nøglehulsmærket opskrift

Tikka masala med lam og mangosalat

Tikka masala, en stærkt krydret indisk klassiker med et twist, og lækker mangosalat med knas som tilbehør.
Nøglehulsmærket opskrift
60+ min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Tikka masala med lam og mangosalat

Nøglehulsmærket opskrift

Tikka masala, en stærkt krydret indisk klassiker med et twist, og lækker mangosalat med knas som tilbehør.

Antal portioner
  • 400 g udbenet lammekølle
  • 1 tsk edelsüsspaprika
  • 1 tsk finthakket rød chilipeber
  • 3 små finthakkede fed hvidløg
  • 1 hønsebouillon-terning
  • 6 dl vand
  • 3 stilke citrongræs

Tikka masala

  • 20 g smør
  • 2 finthakkede bananskalotteløg (ca. 75 g)
  • 25 g finthakket frisk ingefær
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 2 tsk finthakket rød chilipeber
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 dl Karolines Køkken® Skyr 0,2%
  • 1 tsk groft salt

Mangosalat

  • ½ rødløg i både (ca. 50 g)
  • 1 spsk æbleeddike
  • 75 g æbler i tern, fx elstar
  • 100 g mangofrugt i tern
  • 1 dl friske korianderblade
  • 25 g grofthakkede mandler

Brune blomkålsris

  • 100 g groftrevet blomkål
  • 300 g kogte brune ris (a ca. 150 g rå ris)

Fremgangsmåde:

Skær kødet i tern af 2 x 3 cm. Varm en tykbundet gryde ved kraftig varme. Svits lammekød og paprika ved kraftig varme i ca. 3 min. Tilsæt chili og hvidløg og svits i yderligere ca. ½ min. Tilsæt bouillon og vand. Skær bunden af de 3 stænger citrongræs, flæk dem halvvejs op i den tykke ende, og giv dem et par slag evt. med kniven så indmaden begynder at løsne sig og kom dem i retten. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 2 timer, til lammekødet er helt mørt.

Tikka masala

Sæt en sigte over en skål og hæld kødet heri - gem skyen og hold kødet varmt. Lad smørret smelte i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, ingefær, hvidløg og chili i ca. 1 min. Tilsæt kardemomme, koriander og mel, og svits det i yderligere ca. 1 min. Tilsæt skyen lidt af gangen og pisk godt. Lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 10 min. Fjern citrongræsset, tilsæt limeskal, limesaft, tomatpuré og lammekød og bring retten i kog, stadig under omrøring. Tilsæt skyr og salt lige inden servering. Smag til.

Mangosalat

Lad en tykbundet gryde blive varm ved jævn varme og kom rødløg og eddike i. Damp det i ca. 1 min. under omrøring. Sluk for varmen og tilsæt de øvrige ingredienser.

Brune blomkålsris

Lad en pande blive varm, ved kraftig varme og svits blomkål i ca. 1 min. Tilsæt de kogte ris, og svits i yderligere ca. 1 min. Server blomkålsris, mangosalat og tikka masala i hver deres skål.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 7380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,3 g
  • Protein: 28 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 28 %
Print