Tikka masala med lam og mangosalat
3 timer
•
Arbejdstid: 1 time
•
Tikka masala, en stærkt krydret indisk klassiker med et twist, og lækker mangosalat med knas som tilbehør.
Ingredienser
400 g
Udbenet lammekølle
|
|
---|---|
1 tsk
Mild paprika
|
|
1 tsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
3
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
6 dl
Hønsebouillon
|
|
3 stilke
Citrongræs
|
Tikka masala
20 g
Smør
|
|
---|---|
2
Finthakkede bananskalotteløg (ca. 75 g)
|
|
25 g
Finthakket frisk ingefær
|
|
2
Små finthakkede fed hvidløg
|
|
2 tsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
1 tsk
Stødt kardemomme
|
|
1 tsk
Stødt koriander
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
1 tsk
Fintrevet limeskal (usprøjtet)
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
2 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
1 dl
Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
|
|
1 tsk
Groft salt
|
Mangosalat
1
Stort rødløg i både (ca. 100 g)
|
|
---|---|
1 spsk
Æbleeddike
|
|
1
Æble i tern, fx elstar (ca. 125 g)
|
|
150 g
Mangofrugt i tern
|
|
1 dl
Frisk koriander
|
|
25 g
Grofthakkede mandler
|
Brune blomkålsris
200 g
Groftrevet blomkål
|
|
---|---|
500 g
Kogte brune ris (á ca. 2½ dl rå ris)
|
Sådan gør du
Lammekølle
Tikka masala
Mangosalat
Brune blomkålsris
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8598 kJ / 2055 kcal
Næringsindhold pr. 100g
340 kJ / 81 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 26 % | 5,2 g |
Kulhydrat: | 46,3 % | 9,3 g |
Fedt: | 27,7 % | 2,5 g |
Relateret video
Sådan laver du blomkålsris
Blomkålsris er en nem måde at få flere grøntsager på. Karolines Køkkenskole viser, hvordan du hurtigt laver blomkålsris.