Tikka masala med lam og mangosalat

Nøglehulsmærket opskrift

Tikka masala med lam og mangosalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Nøglehulsmærket opskrift

Tikka masala, en stærkt krydret indisk klassiker med et twist, og lækker mangosalat med knas som tilbehør.

Ingredienser

Antal portioner

  • 400 g udbenet lammekølle
  • 1 tsk edelsüsspaprika
  • 1 tsk finthakket rød chilipeber
  • 3 små finthakkede fed hvidløg
  • 6 dl hønsebouillon
  • 3 stilke citrongræs

Tikka masala

  • 20 g smør
  • 2 finthakkede bananskalotteløg (ca. 75 g)
  • 25 g finthakket frisk ingefær
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 2 tsk finthakket rød chilipeber
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 dl Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 1 tsk groft salt

Mangosalat

  • 1 stort rødløg i både (ca. 100 g)
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 æble i tern, fx elstar (ca. 125 g)
  • 150 g mangofrugt i tern
  • 1 dl friske korianderblade
  • 25 g grofthakkede mandler

Brune blomkålsris

  • 200 g groftrevet blomkål
  • 450 g kogte brune ris (a ca. 225 g rå ris)

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kødet i tern af 2 x 3 cm. Varm en tykbundet gryde ved kraftig varme. Svits lammekød og paprika ved kraftig varme i ca. 3 min. Tilsæt chili og hvidløg og svits i yderligere ca. ½ min. Tilsæt bouillon. Skær bunden af de 3 stænger citrongræs, flæk dem halvvejs op i den tykke ende, og giv dem et par slag evt. med kniven så indmaden begynder at løsne sig og kom dem i retten. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 2 timer, til lammekødet er helt mørt.

Tikka masala

Sæt en sigte over en skål og hæld kødet heri - gem skyen og hold kødet varmt. Lad smørret smelte i gryden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, ingefær, hvidløg og chili i ca. 1 min. Tilsæt kardemomme, koriander og mel, og svits det i yderligere ca. 1 min. Tilsæt skyen lidt af gangen og pisk godt. Lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 10 min. Fjern citrongræsset, tilsæt limeskal, limesaft, tomatpuré og lammekød og bring retten i kog, stadig under omrøring. Tilsæt kvark og salt lige inden servering. Smag til.

Mangosalat

Lad en tykbundet gryde blive varm ved jævn varme og kom rødløg og eddike i. Damp det i ca. 1 min. under omrøring. Sluk for varmen og tilsæt de øvrige ingredienser.

Brune blomkålsris

Lad en pande blive varm, ved kraftig varme og svits blomkål i ca. 1 min. Tilsæt de kogte ris, og svits i yderligere ca. 1 min. Server blomkålsris, mangosalat og tikka masala i hver deres skål.

Sådan laver du blomkålsris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 24 %

Tilbage

Test din viden om Halloumi og vind!

Test din viden om Halloumi og deltag i konkurrencen om en burger-grill, der er ideel til at fremtrylle en burger af de helt gode.

Quiz med her

Konkurrence

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Med Karolines Køkken® app’en får du let adgang til alle opskrifterne fra karolineskøkken.dk. Her er tusindvis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted, så du altid har inspiration og hjælp til dagens madlavning lige ved hånden.

Læs mere og download

Ny, forbedret app

Print

Kilde: