Tikka masala med lam og mangosalat

Nøglehulsmærket opskrift

Tikka masala med lam og mangosalat

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(5 vurderinger)

60+ min

Nøglehulsmærket opskrift

Tikka masala, en stærkt krydret indisk klassiker med et twist, og lækker mangosalat med knas som tilbehør.

Ingredienser

Antal portioner
  • 400 g udbenet lammekølle
  • 1 tsk edelsüsspaprika
  • 1 tsk finthakket rød chilipeber
  • 3 små finthakkede fed hvidløg
  • 6 dl hønsebouillon
  • 3 stilke citrongræs

Tikka masala

  • 20 g smør
  • 2 finthakkede bananskalotteløg (ca. 75 g)
  • 25 g finthakket frisk ingefær
  • 2 små finthakkede fed hvidløg
  • 2 tsk finthakket rød chilipeber
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 tsk stødt koriander
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 1 dl Karolines Køkken® Kvark 0,3% Kvark 0,3%
  • 1 tsk groft salt

Mangosalat

  • 1 stort rødløg i både (ca. 100 g)
  • 1 spsk æbleeddike
  • 1 æble i tern, fx elstar (ca. 125 g)
  • 150 g mangofrugt i tern
  • 1 dl friske korianderblade
  • 25 g grofthakkede mandler

Brune blomkålsris

  • 200 g groftrevet blomkål
  • 450 g kogte brune ris (a ca. 225 g rå ris)

Sådan gør du

Sådan gør du

Skær kødet i tern af 2 x 3 cm. Varm en tykbundet gryde ved kraftig varme. Svits lammekød og paprika ved kraftig varme i ca. 3 min. Tilsæt chili og hvidløg og svits i yderligere ca. ½ min. Tilsæt bouillon. Skær bunden af de 3 stænger citrongræs, flæk dem halvvejs op i den tykke ende, og giv dem et par slag evt. med kniven så indmaden begynder at løsne sig og kom dem i retten. Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 2 timer, til lammekødet er helt mørt.

Tikka masala

Sæt en sigte over en skål og hæld kødet heri - gem skyen og hold kødet varmt. Lad smørret smelte i gryden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, ingefær, hvidløg og chili i ca. 1 min. Tilsæt kardemomme, koriander og mel, og svits det i yderligere ca. 1 min. Tilsæt skyen lidt af gangen og pisk godt. Lad saucen koge ved svag varme og under omrøring i ca. 10 min. Fjern citrongræsset, tilsæt limeskal, limesaft, tomatpuré og lammekød og bring retten i kog, stadig under omrøring. Tilsæt kvark og salt lige inden servering. Smag til.

Mangosalat

Lad en tykbundet gryde blive varm ved jævn varme og kom rødløg og eddike i. Damp det i ca. 1 min. under omrøring. Sluk for varmen og tilsæt de øvrige ingredienser.

Brune blomkålsris

Lad en pande blive varm, ved kraftig varme og svits blomkål i ca. 1 min. Tilsæt de kogte ris, og svits i yderligere ca. 1 min. Server blomkålsris, mangosalat og tikka masala i hver deres skål.

Sådan laver du blomkålsris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8970 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 51 %
  • Fedt: 24 %

Print

Kilde: