Biksemad
Her får du en nem og hurtig opskrift på biksemad. Biksemad bliver som regel serveret med spejlæg og rødbeder. Her med et lille twist - nemlig en frisk og fyldig pastinak-dressing som tilbehør biksemaden - så helt klassisk biksemad, kan vi nok ikke kalde den. Biksemad er i bund og grund en reste-ret, som smager skønt - og kendes overalt i verden. Det er bare forskelligt, hvad der er basen - kartofler, ris, kød eller grøntsager, Brug, hvad du har og lav din helt egen biksemad.
Ingredienser
Pastinak-dressing
2½ dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
1½ spsk
Ravigottesauce
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
4
Pastinakker i små tern (ca. 200 g)
|
|
1
Rødt æble i små tern (ca. 125 g)
|
|
4 spsk
Hakket bredbladet persille
|
Biksemad
100 g
Smør
|
|
---|---|
en rest kød, fx 400 g
Lammekølle, oksesteg eller flæskesteg ( i tern , ca. 1½ x 1½ cm).
|
|
4
Grofthakkede løg (ca. 300 g)
|
|
1 kg
Kogte kartofler i ca. 2 x 2 cm tern
|
|
2 spsk
Engelsk sauce eller worcestershiresauce
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Sådan gør du
Pastinak-dressing
Biksemad
Ravigottesauce er en sød sennepssauce. Du kan også bruge en sød sennep eller en dijon-honningsennep.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
11490 kJ / 2746 kcal
Næringsindhold pr. 100g
470 kJ / 112 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 16,9 % | 4,7 g |
Kulhydrat: | 35,9 % | 9,9 g |
Fedt: | 47,2 % | 6 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.