Biksemad

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(6 vurderinger)

30 min

Her får du den helt klassiske opskrift på biksemad. Biksemad bliver som regel serveret med spejlæg og rødbeder. Men vi har lavet et lille tvist og servere en frisk og fyldig pastinak-dressing til biksemaden.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Pastinak-dressing

Biksemad

  • en rest kød, fx 400 g lammekølle, oksesteg eller flæskesteg
  • 100 g smør
  • 4 grofthakkede zittauerløg (ca. 300 g)
  • 1 kg kogte kartofler i ca. 2 x 2 cm tern
  • 2 spsk engelsk sauce eller worcestershiresauce
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Pastinak-dressing

Vend forsigtigt fraiche, ravigottesauce, salt og peber sammen i en skål. Bland pastinakker, æble og persille (gem lidt til pynt) i dressingen og stil den tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.

Biksemad

Skær kødet i tern (ca. 1½ x 1½ cm). Lad ca. 25 g af smørret smelte i en stor pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løgene først 2 min. ved kraftig varme og derefter ca. 3 min. ved jævn varme - rør af og til. Tag løgene op. Lad ca. 50 g smør blive gyldent i panden. Steg kartoflerne ved kraftig varme i ca. 7 min., til de er gyldne. Tag kartoflerne op. Lad de sidste 25 g smør blive gyldent i panden. Brun kødet ved kratig varme i ca. 3 min. Kom kartofler og løg tilbage i panden. Tilsæt engelsk sauce, salt og peber, varm biksemaden godt igennem og smag til. Server biksemaden med pastinak-dressingen.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 14070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,5 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 32 %
  • Fedt: 54 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag