Biksemad - med mere grønt
&format=webp)
Biksemad....det kan de fleste lide. Prøv denne variant, biksemad - med mere grønt, udelukkende tilberedt af grøntsager og med en dejlig krydret dressing. Biksemad - med mere grønt er nem at lave og den krydrede dressing, som er inspireret af tatardressing, giver masser af smag til grøntsagerne.
Ingredienser
Kapersdressing
1½ dl
Madlavningsfløde
|
|
---|---|
75 g
Syltede agurker i grove stykker
|
|
1
Løg i grove stykker (ca. 50 g)
|
|
1 spsk
Dijonsennep
|
|
¾ tsk
Sukker
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
50 g
Kapers uden lage
|
Biksemad
15 g
Smør
|
|
---|---|
600 g
Kolde, pillede kartofler i store tern
|
|
300 g
Friske eller optøede frosne grønne bønner
|
|
2
Uskrællede æbler i både
|
|
1 dl
Hakket bredbladet persille
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Spejlæg
20 g
Smør
|
|
---|---|
4
Æg
|
Tilbehør
240 g
Ristet rugbrød
|
---|
Sådan gør du
Kapersdressing
Biksemad
Spejlæg
Ved serveringen
Danske æbler har en harmonisk balance mellem sødme og syre på grund af vores vejr, som veksler mellem på den ene side sol og varme, og på den anden side regn og kulde. Danske æbler gror, som navnet siger, her i landet, så de kræver ikke den lange transport, derfor er danske æbler et godt valg.
I stedet for spejlæg, kan du servere smilende æg til biksen. Kapersdressingen kan evt. tilsættes lidt mere sennep. Det smager også godt med en marineret sild til grøntsagsbiksen.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
8402 kJ / 2008 kcal
Næringsindhold pr. 100g
419 kJ / 100 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,5 g |
Protein: | 13,2 % | 3,2 g |
Kulhydrat: | 56,5 % | 13,9 g |
Fedt: | 30,3 % | 3,4 g |
Er du i tvivl om kogetiden på æg? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole koger æg.
