Æggekage med linser og koriander

Bedømmelse

(20 vurderinger)

30 min

En skøn krydret æggekage, der virkelig mætter. Den en nemlig fyldt med linser og mange grøntsager. Det hele rundes af med en frisk top af koriander og syrlig fraiche.

Ingredienser

Antal portioner
  • 15 g smør
  • 1 lille hakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 1 finthakket fed hvidløg
  • 2 spsk hakket rød chilipeber
  • 300 g kogte grønne linser, fx fra Puy (af 150 g rå)
  • 250 g cherrytomater i kvarte
  • 2 røde peberfrugter i tern (ca. 250 g)
  • 5 æg
  • 1 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9% Økologisk fraiche 9%
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 240 g ristet groft speltbrød - evt. gnedet med hvidløg

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg og chilipeber ved jævn varme i ca. 3 min. Tilsæt linser, tomater og peberfrugt (gem lidt til pynt) og svits i yderligere ca. 2 min. Pisk æggene sammen med fraiche og salt. Hæld æggeblandingen i panden og bag æggekagen ved jævn varme i ca. 12 min. eller til den er stivnet.

Drys æggekagen med korianderblade, tomater og peberfrugt og server den med fraiche og lunt ristet brød - evt. gnedet med hvidløg.

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 8530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 30 %

Kilde: