Æggekage med linser og koriander

Æggekage med linser og koriander

20 min
En skøn krydret æggekage, der virkelig mætter. Den en nemlig fyldt med linser og mange grøntsager. Det hele rundes af med en frisk top af koriander og syrlig fraiche.

Sådan gør du

Æggekage
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og chilipeber ved jævn varme i ca. 3 min.
  • Tilsæt linser, tomater og peberfrugt (gem lidt til pynt) og svits i yderligere ca. 2 min.
  • Pisk æggene sammen med fraiche og salt. Hæld æggeblandingen i panden og bag æggekagen ved jævn varme i ca. 12 min. eller til den er stivnet.
  • Drys æggekagen med korianderblade, tomater og peberfrugt og server den med fraiche og lunt ristet brød.
Energiindhold for hele retten:

10624 kJ / 2539 kcal

Næringsindhold pr. 100g

642 kJ / 154 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,4 g
Protein: 23,4 % 8,8 g
Kulhydrat: 55,2 % 20,9 g
Fedt: 21,4 % 3,7 g
Mere inspiration

Klassisk opskrift på æggekage i pande - med bacon og tomater.

Æggekage
45 min
Æggekage
(156)

Ingredienser

Æggekage
15 g Smør
1 Hakket løg (ca. 100 g)
2 spsk Hakket rød chilipeber
300 g Kogte tørrede grønne linser, fx fra Puy (af 150 g rå)
250 g Cherrytomater i kvarte
2 Røde peberfrugter i tern (ca. 250 g)
5 Æg
1 dl Fraiche
½ tsk Groft salt
1 dl Frisk koriander
1 dl Fraiche
Tilbehør
240 g Ristet groft speltbrød - evt. gnedet med hvidløg
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk