Æggekage med linser og koriander

Æggekage med linser og koriander

20 min
En skøn krydret æggekage, der virkelig mætter. Den en nemlig fyldt med linser og mange grøntsager. Det hele rundes af med en frisk top af koriander og syrlig fraiche.

Sådan gør du

Æggekage
  • Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og chilipeber ved jævn varme i ca. 3 min.
  • Tilsæt linser, tomater og peberfrugt (gem lidt til pynt) og svits i yderligere ca. 2 min.
  • Pisk æggene sammen med fraiche og salt. Hæld æggeblandingen i panden og bag æggekagen ved jævn varme i ca. 12 min. eller til den er stivnet.
  • Drys æggekagen med korianderblade, tomater og peberfrugt og server den med fraiche og lunt ristet brød.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7382 kJ / 1764 kcal

Næringsindhold pr. 100g

446 kJ / 107 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 3,1 g
Protein: 22,9 % 6 g
Kulhydrat: 47 % 12,3 g
Fedt: 30,1 % 3,6 g
Mere inspiration

Klassisk opskrift på æggekage i pande - med bacon og tomater.

Æggekage
45 min
Æggekage
(147)

Ingredienser

Æggekage
Smør
15 g
Hakket zittauerløg (ca. 100 g)
1
Hakket rød chilipeber
2 spsk
Kogte tørrede grønne linser, fx fra Puy (af 150 g rå)
300 g
Cherrytomater i kvarte
250 g
Røde peberfrugter i tern (ca. 250 g)
2
Æg
5
Fraiche
1 dl
Groft salt
½ tsk
Frisk koriander
1 dl
Fraiche
1 dl
Tilbehør
Ristet groft speltbrød - evt. gnedet med hvidløg
240 g