Æggekage med linser og koriander

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(26 vurderinger)

20 min

En skøn krydret æggekage, der virkelig mætter. Den en nemlig fyldt med linser og mange grøntsager. Det hele rundes af med en frisk top af koriander og syrlig fraiche.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 15 g smør
  • 1 lille hakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 1 finthakket fed hvidløg
  • 2 spsk hakket rød chilipeber
  • 300 g kogte grønne linser, fx fra Puy (af 150 g rå)
  • 250 g cherrytomater i kvarte
  • 2 røde peberfrugter i tern (ca. 250 g)
  • 5 æg
  • 1 dl Karolines Køkken® økologisk Fraiche 9% Økologisk Fraiche 9%
  • ½ tsk groft salt

Tilbehør

  • 240 g ristet groft speltbrød - evt. gnedet med hvidløg

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg, hvidløg og chilipeber ved jævn varme i ca. 3 min. Tilsæt linser, tomater og peberfrugt (gem lidt til pynt) og svits i yderligere ca. 2 min. Pisk æggene sammen med fraiche og salt. Hæld æggeblandingen i panden og bag æggekagen ved jævn varme i ca. 12 min. eller til den er stivnet.

Drys æggekagen med korianderblade, tomater og peberfrugt og server den med fraiche og lunt ristet brød - evt. gnedet med hvidløg.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 8530 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 38,7 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 49 %
  • Fedt: 30 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag