Skal du have kødfri dag er kartoffelpande med svampe en ideel ret til aftensmaden. Kartoffelpande med svampe får endnu mere dybde i smagen af de tørrede kantareller, som bliver brugt som krydderi og som er med til at booste umamismagen. Umami er den 5 grundsmag, hvis navn stammer fra japansk og som betyder velsmag. Det er ofte forbundet med smagen af protein, som vi jo mest forbinder med kød. Men råvarer som tomater, kartofler og ikke mindst svampe (som alle indgår i kartoffelpande med svampe) er også rige på umamismag.
Her er en opskrifte mere på alt-i-en-pande.
I stedet for brød, kan du servere stegte skinkeschnitzler, skinkemignon eller hakkebøffer.
8057 kJ / 1926 kcal
286 kJ / 68 kcal
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 13,8 % | 2,3 g |
Kulhydrat: | 63,1 % | 10,6 g |
Fedt: | 23,1 % | 1,8 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.