Kartoffelpande med svampe
30 min

Kartoffelpande med svampe

Skal du have kødfri dag er dette en ideel aftenret med masser af smag.
Bedømmelse (26 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kartoffelpande med svampe

Skal du have kødfri dag er dette en ideel aftenret med masser af smag.

Antal portioner
  • ½ liter vand
  • ½ tsk groft salt
  • 650 g små, faste kartofler, fx nix pille

Tomater på stilk

  • 400 g cherrytomater eller blommetomater på stilk
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 10 g smør
  • 3 grofthakkede zittauerløg
  • 450 g champignoner i halve og kvarte
  • 3 spsk finthakkede tørrede kantareller
  • 3 spsk kogende vand
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 18%
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 tsk lys saucejævner
  • 1 dl klippet frisk purløg

Tilbehør

  • 240 g landbrød

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Vask kartoflerne godt og kom dem i gryden. Kog kartoflerne ved svag varme og under låg i ca. 14 min., til de er møre. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre.

Tomater på stilk

Skyl tomaterne og del dem i mindre klaser. Fordel tomatklaserne i et fladt, ovnfast fad og drys med salt og peber. Bag tomaterne midt i ovnen.

Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Steg løg og champignoner ved kraftig varme i ca. 5 min. Bland kantareller og det kogende vand. Kom de udblødte svampe i panden sammen med fløde, de kogte kartofler, salt og peber. Bring blandingen i kog, tag panden af varmen og rør saucejævner i. Kog saucen ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. Smag til. Drys halvdelen af den klippede purløg over retten og server resten ved siden af.

Tip

I stedet for brød, kan man servere stegte skinkeschnitzler, skinkemignon eller hakkebøffer.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8800 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,2 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 59 %
  • Fedt: 30 %
Print