Kartoffelpande med svampe

Kartoffelpande med svampe

30 min Hovedret
Skal du have kødfri dag er kartoffelpande med svampe en ideel ret til aftensmaden. Kartoffelpande med svampe får endnu mere dybde i smagen af de tørrede kantareller, som bliver brugt som krydderi og som er med til at booste umamismagen. Umami er den 5 grundsmag, hvis navn stammer fra japansk og som betyder velsmag. Det er ofte forbundet med smagen af protein, som vi jo mest forbinder med kød. Men råvarer som tomater, kartofler og ikke mindst svampe (som alle indgår i kartoffelpande med svampe) er også rige på umamismag.
Mere inspiration

Her er en opskrifte mere på alt-i-en-pande.

Velbekomme!
Tip

I stedet for brød, kan du servere stegte skinkeschnitzler, skinkemignon eller hakkebøffer.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8057 kJ / 1926 kcal

Næringsindhold pr. 100g

286 kJ / 68 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 13,8 % 2,3 g
Kulhydrat: 63,1 % 10,6 g
Fedt: 23,1 % 1,8 g
Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser