Porrepande med gulerod

30 min
Porrepande med gulerod

Lækkert groft grøntsagstilbehør til fiskefrikadeller - god som hverdagsret og hvis børnene er med i køkkenet.

Ingredienser

10 g Smør
4 Gulerødder i stave (ca. 300 g)
3 Porrer i 1 cm ringe (ca. 300 g)
1 spsk Finthakket rød chilipeber
¼ liter Madlavningsfløde
1 dl Vand
1½ tsk Groft salt
2 tsk Lys saucejævner
2 spsk Grofthakkede citronmelisseblade

Hertil

400 g Fiskefrikadeller
1 kg Kogte kartofler

Pynt

Citronmelisseblade

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits gulerødder, porrer og chili i ca. 2 min.
  • Rør fløde, vand og salt sammen med grøntsagerne og bring det i kog.
  • Tag panden af varmen, drys saucejævner i under omrøring og lad porrepanden koge i ca. 2 min. Drys med citronmelisse og smag til.

Lav dine egne fiskefrikadeller

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8028 kJ / 1919 kcal

Næringsindhold pr. 100g

336 kJ / 80 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 15,2 % 3 g
Kulhydrat: 55,4 % 10,9 g
Fedt: 29,4 % 2,7 g

Om Arla Inspirationskøkken

Vi er syv madentusiaster, der står bag Arlas opskrifter. Vi elsker at lave mad og udvikle opskrifter, der gør det nemt at lave god mad derhjemme. Opskrifterne tester vi sammen i køkkenet – så vi ved, at de virker og smager godt.

Du finder os her på siden, på Instagram, TikTok – og snart i vores nye kogebog.

https://www.arla.dk/opskrifter/porrepande-med-gulerod/