Porrepande med gulerod

Porrepande med gulerod

30 min
Lækkert groft grøntsagstilbehør til fiskefrikadeller - god som hverdagsret og hvis børnene er med i køkkenet.

Sådan gør du

  • Lad smørret smelte i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner.
  • Svits gulerødder, porrer og chili i ca. 2 min.
  • Rør fløde, vand og salt sammen med grøntsagerne og bring det i kog.
  • Tag panden af varmen, drys saucejævner i under omrøring og lad porrepanden koge i ca. 2 min. Drys med citronmelisse og smag til.

Lav dine egne fiskefrikadeller

Energiindhold for hele retten:

8030 kJ / 1919 kcal

Næringsindhold pr. 100g

336 kJ / 80 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 15,2 % 3 g
Kulhydrat: 55,4 % 10,9 g
Fedt: 29,4 % 2,7 g
Mere inspiration

Det smager også skønt med fiskefilet til porrepanden.

Fiskefileter
15 min
Fiskefileter
(3)

Ingredienser

10 g Smør
4 Gulerødder i stave (ca. 300 g)
3 Porrer i 1 cm ringe (ca. 300 g)
1 spsk Finthakket rød chilipeber
¼ liter Madlavningsfløde
1 dl Vand
1½ tsk Groft salt
2 tsk Lys saucejævner
2 spsk Grofthakkede citronmelisseblade
Hertil
400 g Fiskefrikadeller
1 kg Kogte kartofler
Pynt
Citronmelisseblade