Farspandekage

1 time
Fryseegnet
Farspandekage

En nem hverdagsret - en klassisk farspandekage med smørdampede grøntsager. Farspandekagen steges og toppes op med smørdampet hvidkål, gulerødder og porrer. Grøntsagerne kan varieres efter sæson og årstid. Farspandekagen kan være lidt bøvlet at få vendt, men det går ikke ud over smagen, hvis den skulle gå lidt i stykker. En børnevenlig ret når det skal være nemt og hurtigt.

Ingredienser

Farspandekage

400 g Hakket grisekød
1 dl Mælk
1 Æg
2 spsk Hvedemel
1½ spsk Fintrevet løg
1½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
20 g Smør - til stegning

Smørdampede grøntsager

15 g Smør
250 g Fintsnittet hvidkål
250 g Groftrevne gulerødder
250 g Porrer i tynde skiver
¾ tsk Groft salt

Pynt

Hakket frisk bredbladet persille

Tilbehør

Rugbrød

Sådan gør du

Farspandekage

  • Bland kød, mælk og de øvrige ingredienser i en skål.
  • Lad smørret blive gyldent i en stegepande ved kraftig varme. Bred farsen ud i panden og bag den som en stor pandekage 6-7 min. på hver side ved jævn varme.

Smørdampede grøntsager

  • Lad smørret blive gyldent i en sauterpande og svits grøntsagerne i ca. 1 min. ved kraftig varme - og under omrøring.
  • Skru ned og steg grøntsagerne ved jævn varme i yderligere ca. 6 min. - rør af og til. Tilsæt salt og smag til.
  • Fordel grøntsagerne på farspandekagen og pynt med persille. Server farspandekagen med rugbrød til.

Brug en tallerken til at vende farspandekagen ud på, når den skal vendes.

Kan fryses uden grøntsager.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

5010 kJ / 1197 kcal

Næringsindhold pr. 100g

364 kJ / 87 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,5 g
Protein: 35,6 % 7,6 g
Kulhydrat: 19,5 % 4,2 g
Fedt: 44,9 % 4,4 g
Relateret video Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

https://www.arla.dk/opskrifter/farspandekage/