Farspandekage

Bedømmelse

(19 vurderinger)

1 timer

Savner du en opskrift på en lækker og anderledes hovedret? Så prøv en farspandekage. Pandekagen af hakket svinekød suppleret af velsmagende smørdampede grøtnsager.

Ingredienser

Antal portioner

Fars

  • 500 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 2 spsk hvedemel
  • 1½ spsk fintrevet zittauerløg
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 æg eller 2 æggehvider
  • 2 dl mælk
  • 50 g smør

Smørdampede grøntsager

  • 75 g smør
  • 250 g fintsnittet hvidkål
  • 250 g groftrevne gulerødder
  • 250 g porrer i tynde skiver
  • ¾ tsk groft salt
  • ½ dl vand

Pynt

  • Hakket frisk kruspersille

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland kød, mel, løg, krydderier og æg i en skål. Rør mælken i lidt efter lidt. Lad smørret gyldne i en stegepande. Bred farsen ud i panden og bag den som en stor pandekage 6-7 min. på hver side ved jævn varme.

Smørdampede grøntsager

Smelt smørret i en tykbundet gryde og læg grøntsagerne i. Salt og vand tilsættes. Grøntsagerne dampes møre under låg ved svag varme i ca. 10 min. Smag til.

Ved serveringen

Grøntsagerne fordeles over farspandekagen og retten pyntes med hakket persille.

Frysetip

Kan fryses uden grøntsager.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,9 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 15 %
  • Fedt: 64 %

Kilde: