Farspandekage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(23 vurderinger)

1 timer

Savner du en opskrift på en lækker og anderledes hovedret? Så prøv en farspandekage. Pandekagen af hakket svinekød suppleret af velsmagende smørdampede grøtnsager.

Ingredienser

Antal portioner

Fars

  • 500 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 2 spsk hvedemel
  • 1½ spsk fintrevet zittauerløg
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 æg eller 2 æggehvider
  • 2 dl mælk
  • 50 g smør

Smørdampede grøntsager

  • 75 g smør
  • 250 g fintsnittet hvidkål
  • 250 g groftrevne gulerødder
  • 250 g porrer i tynde skiver
  • ¾ tsk groft salt
  • ½ dl vand

Pynt

  • Hakket frisk kruspersille

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland kød, mel, løg, krydderier og æg i en skål. Rør mælken i lidt efter lidt. Lad smørret gyldne i en stegepande. Bred farsen ud i panden og bag den som en stor pandekage 6-7 min. på hver side ved jævn varme.

Smørdampede grøntsager

Smelt smørret i en tykbundet gryde og læg grøntsagerne i. Salt og vand tilsættes. Grøntsagerne dampes møre under låg ved svag varme i ca. 10 min. Smag til.

Ved serveringen

Grøntsagerne fordeles over farspandekagen og retten pyntes med hakket persille.

Frysetip

Kan fryses uden grøntsager.

Sådan snitter du kål

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 10240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,9 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 15 %
  • Fedt: 64 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: