Farspandekage
1 timer

Farspandekage

Savner du en opskrift på en lækker og anderledes hovedret? Så prøv en farspandekage. Pandekagen af hakket svinekød suppleret af velsmagende smørdampede grøtnsager.
Fryseegnet
Bedømmelse (13 vurderinger)

Min bedømmelse:

Farspandekage

Savner du en opskrift på en lækker og anderledes hovedret? Så prøv en farspandekage. Pandekagen af hakket svinekød suppleret af velsmagende smørdampede grøtnsager.

Antal portioner

Fars

  • 500 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 2 spsk hvedemel
  • 1½ spsk fintrevet zittauerløg
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 æg eller 2 æggehvider
  • 2 dl mælk
  • 50 g smør

Smørdampede grøntsager

  • 75 g smør
  • 250 g fintsnittet hvidkål
  • 250 g groftrevne gulerødder
  • 250 g porrer i tynde skiver
  • ¾ tsk groft salt
  • ½ dl vand

Pynt

  • Hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåde:

Bland kød, mel, løg, krydderier og æg i en skål. Rør mælken i lidt efter lidt. Lad smørret gyldne i en stegepande. Bred farsen ud i panden og bag den som en stor pandekage 6-7 min. på hver side ved jævn varme.

Smørdampede grøntsager

Smelt smørret i en tykbundet gryde og læg grøntsagerne i. Salt og vand tilsættes. Grøntsagerne dampes møre under låg ved svag varme i ca. 10 min. Smag til.

Ved serveringen

Grøntsagerne fordeles over farspandekagen og retten pyntes med hakket persille.

Tips

Kan fryses uden grøntsager.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,9 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 15 %
  • Fedt: 64 %
Print