Farspandekage
1 time
Fryseegnet
•
En nem hverdagsret - en klassisk farspandekage med smørdampede grøntsager. Farspandekagen steges og toppes op med smørdampet hvidkål, gulerødder og porrer. Grøntsagerne kan varieres efter sæson og årstid. Farspandekagen kan være lidt bøvlet at få vendt, men det går ikke ud over smagen, hvis den skulle gå lidt i stykker. En børnevenlig ret når det skal være nemt og hurtigt.
Ingredienser
Farspandekage
400 g
Hakket grisekød
|
|
---|---|
1 dl
Mælk
|
|
1
Æg
|
|
2 spsk
Hvedemel
|
|
1½ spsk
Fintrevet løg
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
20 g
Smør - til stegning
|
---|
Smørdampede grøntsager
15 g
Smør
|
|
---|---|
250 g
Fintsnittet hvidkål
|
|
250 g
Groftrevne gulerødder
|
|
250 g
Porrer i tynde skiver
|
|
¾ tsk
Groft salt
|
Pynt
Hakket frisk bredbladet persille
|
---|
Tilbehør
Rugbrød
|
---|
Sådan gør du
Farspandekage
Smørdampede grøntsager
Brug en tallerken til at vende farspandekagen ud på, når den skal vendes.
Kan fryses uden grøntsager.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
5010 kJ / 1197 kcal
Næringsindhold pr. 100g
364 kJ / 87 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,5 g |
Protein: | 35,6 % | 7,6 g |
Kulhydrat: | 19,5 % | 4,2 g |
Fedt: | 44,9 % | 4,4 g |
Relateret video
Sådan snitter du kål
Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.