Farspandekage

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(25 vurderinger)

1 timer

Savner du en opskrift på en lækker og anderledes hovedret? Så prøv en farspandekage. Pandekagen af hakket svinekød suppleret af velsmagende smørdampede grøtnsager.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Fars

  • 500 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 2 spsk hvedemel
  • 1½ spsk fintrevet zittauerløg
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 æg eller 2 æggehvider
  • 2 dl mælk
  • 50 g smør

Smørdampede grøntsager

  • 75 g smør
  • 250 g fintsnittet hvidkål
  • 250 g groftrevne gulerødder
  • 250 g porrer i tynde skiver
  • ¾ tsk groft salt
  • ½ dl vand

Pynt

  • Hakket frisk kruspersille

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Bland kød, mel, løg, krydderier og æg i en skål. Rør mælken i lidt efter lidt. Lad smørret gyldne i en stegepande. Bred farsen ud i panden og bag den som en stor pandekage 6-7 min. på hver side ved jævn varme.

Smørdampede grøntsager

Smelt smørret i en tykbundet gryde og læg grøntsagerne i. Salt og vand tilsættes. Grøntsagerne dampes møre under låg ved svag varme i ca. 10 min. Smag til.

Ved serveringen

Grøntsagerne fordeles over farspandekagen og retten pyntes med hakket persille.

Frysetip

Kan fryses uden grøntsager.

Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 10240 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,9 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 15 %
  • Fedt: 64 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag