Fiskekarbonader

30 min
Fiskekarbonader

Fiskekarbonader er en nem og lækker måde at spise fisk på. Vi serverer fiskekarbonaderne med en fyldig grøntsagssauce og kartofler. Fiskekarbonader er et godt alternativ til fiskefrikadeller eller stegte fiskefileter.

Ingredienser

Fiskekarbonader

400 g Renset torskefilet uden skind
1 tsk Hvedemel
1 tsk Citronpeber
2 spsk Hvedemel
20 g Smør

Grøntsagssauce

20 g Smør
225 g Champignoner i halve
300 g Frossen helbladet spinat
2 Porrer i skrå skiver (ca. 200 g)
4 dl Let mornaysauce
¾ tsk Groft salt

Pynt

Porretop
Citronpeber

Tilbehør

1 kg Kogte kartofler

Sådan gør du

Fiskekarbonader

  • Hak fiskekødet groft med en kniv. Vend det hakkede fiskekød med hvedemel og citronpeber. Form fiskekødet til 4 karbonader og vend dem i hvedemel.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande.
  • Brun karbonaderne ca. 1 min. på hver side og steg dem derefter ved jævn varme ca. 2 min. på hver side.

Grøntsagssauce

  • Lad imens smørret blive gyldent i en stor gryde.
  • Steg champignonerne i ca. 3 min., til de er gyldne og tørre. Tag dem op og tilsæt spinat. Lad spinaten tø op, under omrøring, og dampe tør for væde.
  • Kom porrer, mornaysauce og salt i gryden, bring saucen i kog og kog den ved jævn varme i ca. 2 min. - rør af og til.
  • Kom champignonerne tilbage i saucen, smag til og server den sammen med fiskekarbonader og nykogte kartofler.

Du kan bruge frisk spinat. Den skal også dampes fri for væde, ellers bliver grøntsagssaucen tynd. Fiskekarbonaderne er lidt stærke af peber - det giver dem karakter. Men er I ikke til det stærke, kan du i stedet krydre dem med ½ tsk groft salt og evt. 2 tsk fintrevet citronskal.

https://www.arla.dk/opskrifter/fiskekarbonader/