Frittata

Frittata

30 min
Her får du opskriften på en skøn frittata - en italiensk æggekage med kartofler. Frittata er nemt at lave og egner sig perfekt som både frokost og aftensmad. Denne opskrift på frittata er med kartoffel og spinat, men du kan sagtens variere fyldet med de grøntsager, som du lige har i køkkenskuffen. Vi topper herligheden med frisk spinat og forårsløg vendt i balsamico - og så serverer vi æggekagen med groft rugbrød. Frittata tilberedes færdigt i ovnen, så husk at bruge en pande, der kan tåle at komme i ovnen.
https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelfrittata-med-kryddersmor-og-gron-topping/

Sådan gør du

Frittata
  • Steg løg, kartofler, salt og peber i smørret i en pande, der kan tåle at komme i ovnen.
  • Lad blandingen stege til kartoflerne er næsten møre - ca. 10 min ved jævn til kraftig varme.
  • Vend spinatblade i kartoflerne og smuldr salatosten henover.
  • Pisk æggene sammen med mælk, muskatnød, salt og peber og hæld æggemassen over kartoflerne.
  • Sæt panden midt i ovnen og bag frittataen i ca. 20 min. ved 200° - varmluft.
Grøn topping
  • Bland spinatblade, forårsløg, balsamico glaze og peber godt sammen og fordel det på den varme frittata.
  • Server den med groft rugbrød.

Denne opskrift på frittata er med kartoffel og spinat, men du kan sagtens variere fyldet med de grøntsager, som du lige har i køkkenskuffen - fx broccoli, squash eller tomater.

Energiindhold for hele retten:

11042 kJ / 2639 kcal

Næringsindhold pr. 100g

604 kJ / 144 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,2 g
Protein: 15,5 % 5,5 g
Kulhydrat: 46,7 % 16,6 g
Fedt: 37,8 % 6,2 g
Mere inspiration

Har du prøvet vores helt klassiske æggekage?

Æggekage
45 min
Æggekage
(174)

Ingredienser

Frittata
2 Finthakkede løg (ca. 150 g)
600 g Skrællede kartofler i mindre tern
30 g Smør
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
50 g Babyspinatblade
100 g Salatost
8 Æg
1 dl Mælk
½ tsk Fintrevet muskatnød
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Grøn topping
50 g Babyspinatblade
½ bundt Fintsnittede forårsløg (ca. 75 g)
1 tsk Balsamico glaze
Friskkværnet peber
Hertil
240 Groft rugbrød