Kartoffelfrittata med kryddersmør og grøn topping

Kartoffelfrittata med kryddersmør og grøn topping

30 min
Det krydrede smør giver denne fritatta en dejlig smag og styrke.

Sådan gør du

Kartoffelfrittata
  • Steg løg og kartofler i en pande med fedtstof. Krydr med salt og peber og lad blandingen stege til kartoflerne er næsten møre - ca. 10 min ved jævn varme.
  • Pisk æggene sammen med mælk, muskatnød, salt og peber og hæld æggemassen over kartoflerne. Sæt panden midt i ovnen og bag frittataen færdig.
Grøn topping
  • Bland asparges, forårsløg, balsamico og peber godt sammen og fordel det på den varme fritatta. Server straks sammen med groft rugbrød.
Bagetid
  • Ca. 20 min. ved 200° - varmluft.
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8034 kJ / 1920 kcal

Næringsindhold pr. 100g

412 kJ / 99 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 2,4 g
Protein: 16,2 % 3,9 g
Kulhydrat: 57,4 % 13,9 g
Fedt: 26,4 % 2,9 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Kartoffelfrittata
Finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
2
Skrællede kartofler i mindre tern
800 g
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Arla Kærgården® Hvidløg og ramsløg
30 g
Æg
6
Mælk
¾ dl
Fintrevet muskatnød
½ tsk
Groft salt
1 tsk
Friskkværnet peber
Grøn topping:
Blancherede grønne asparges i mindre stykker
250 g
Fintsnittede forårsløg (ca. 75 g)
¾ bundt
Hvid balsamicoeddike
1 tsk
Friskkværnet peber
Hertil
Groft rugbrød
240 g