Frittata
30 min
•
Her får du opskriften på en skøn frittata - en italiensk æggekage med kartofler. Frittata er nemt at lave og egner sig perfekt som både frokost og aftensmad. Denne opskrift på frittata er med kartoffel og spinat, men du kan sagtens variere fyldet med de grøntsager, som du lige har i køkkenskuffen. Vi topper herligheden med frisk spinat og forårsløg vendt i balsamico - og så serverer vi æggekagen med groft rugbrød. Frittata tilberedes færdigt i ovnen, så husk at bruge en pande, der kan tåle at komme i ovnen.
Ingredienser
Frittata
2
Finthakkede løg (ca. 150 g)
|
|
---|---|
600 g
Skrællede kartofler i mindre tern
|
|
30 g
Smør
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
|
50 g
Babyspinatblade
|
|
100 g
Salatost
|
8
Æg
|
|
---|---|
1 dl
Mælk
|
|
½ tsk
Fintrevet muskatnød
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Grøn topping
50 g
Babyspinatblade
|
|
---|---|
½ bundt
Fintsnittede forårsløg (ca. 75 g)
|
|
1 tsk
Balsamico glaze
|
|
Friskkværnet peber
|
Hertil
240
Groft rugbrød
|
---|
Sådan gør du
Frittata
Grøn topping
Denne opskrift på frittata er med kartoffel og spinat, men du kan sagtens variere fyldet med de grøntsager, som du lige har i køkkenskuffen - fx broccoli, squash eller tomater.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9089 kJ / 2172 kcal
Næringsindhold pr. 100g
497 kJ / 119 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 2,2 g |
Protein: | 18,6 % | 5,4 g |
Kulhydrat: | 43,9 % | 12,9 g |
Fedt: | 37,5 % | 5 g |