Kartoffelfrittata med kryddersmør og grøn topping

Kartoffelfrittata med kryddersmør og grøn topping

30 min
Det krydrede smør giver denne fritatta en dejlig smag og styrke.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 20 min. ved 200° - varmluft.

Kartoffelfrittata
  • Steg løg og kartofler i en pande med fedtstof. Krydr med salt og peber og lad blandingen stege til kartoflerne er næsten møre - ca. 10 min ved jævn varme.
  • Pisk æggene sammen med mælk, muskatnød, salt og peber og hæld æggemassen over kartoflerne. Sæt panden midt i ovnen og bag frittataen færdig.
Grøn topping
  • Bland asparges, forårsløg, balsamico og peber godt sammen og fordel det på den varme fritatta. Server straks sammen med groft rugbrød.
Energiindhold for hele retten:

7973 kJ / 1906 kcal

Næringsindhold pr. 100g

409 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 16,4 % 3,9 g
Kulhydrat: 57,1 % 13,7 g
Fedt: 26,5 % 2,9 g
Relateret video
Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Ingredienser

Kartoffelfrittata
2 Finthakkede zittauerløg (ca. 150 g)
800 g Skrællede kartofler i mindre tern
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
30 g Hvidløgssmør
6 Æg
¾ dl Mælk
½ tsk Fintrevet muskatnød
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Grøn topping:
250 g Blancherede grønne asparges i mindre stykker
¾ bundt Fintsnittede forårsløg (ca. 75 g)
1 tsk Hvid balsamicoeddike
Friskkværnet peber
Hertil
240 g Groft rugbrød