Upside down kartofler
&format=webp)
Upside down kartofler med gratinering i bunden giver kartoflerne en sprød skorpe og en super lækker smag. Vend gratineringen på hovedet og bag dine kartofler omvendt! Kartoflerne kan varieres med andre grøntsager, fx jordskokker, løg, gulerødder, rosenkål, porrer eller spidskål - eller et mix af dem. Server upside down kartofler som et dejligt tilbehør eller spis dem som hovedret, serveret med fx en dip, grov tomatsauce og sprød salat.
Ingredienser
25 g
Smør
|
|
---|---|
1
Finthakket fed hvidløg
|
|
100 g
Revet cheddar- og maasdammerost
|
|
600 g
Små kartofler
|
|
5 stilke
Frisk timian
|
|
Flagesalt
|
Sådan gør du
Kartoflerne kan erstattes af andre grøntsager, fx med rodfrugter, kål, løg eller porrer. Vær blot opmærksom på bagetiden, da nogle grøntsager kræver lidt længere tid, andre kortere. Smag evt. til med chili eller brug tex mex ost.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4432 kJ / 1059 kcal
Næringsindhold pr. 100g
589 kJ / 141 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,2 g |
Protein: | 14,3 % | 5 g |
Kulhydrat: | 40,3 % | 13,9 g |
Fedt: | 45,4 % | 7,2 g |
Upside down kartofler med gratinering i bunden giver kartoflerne en sprød skorpe og en super lækker smag.
