Kartoffelmos - til baby

Kartoffelmos - til baby

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

30 min

Kartoffelmosen er lavet med almindelige og søde kartofler. De søde kartofler bidrager med en skøn smag og en flot gylden farve pga. det høje indhold af betacaroten. Server mosen alene eller sammen med fx kødboller eller kogte grøntsager. Kartoffelmosen er velegnet til babyer i alderen 6-9 måneder.

Ingredienser

Antal portioner

  • 1 sød kartoffel i mindre stykker (ca. 150 g)
  • 2 kartofler i mindre stykker (ca. 100 g)

Sådan gør du

Sådan gør du

Kog kartoflerne i usaltet vand og under låg i ca. 20 min. - til de er møre. Hæld vandet fra og damp dem tørre uden låg. Tag et par kartofler fra til fingermad.

Fordel de 2 slags kartofler i hver sin skål. Mos dem med fx et piskeris og fordel tilskudsblandingen i de 2 portioner. Anret de 2 slags mos i en skål og rør det let sammen. Fordel smørret herpå - lad det smelte og server mosen med kogte grøntsager til.

Bemærk

Fordelen ved at røre de 2 slags mos let sammen er, at du herved stimulerer din babys smagssans ved at tilbyde forskellige smage i ét måltid. Din baby har brug for variation i smagsoplevelserne for at udvikle lysten til at spise varieret i takt med, at din baby vokser.

Tips

Spar tid og mos de 2 slags kartofler sammen og server en flot gylden mos.

Du kan fx koge broccoli og blomkål sammen med kartoflerne de sidste 5 min., så du kan tilbyde din baby flere smags- og konsistens nuancer i ét måltid.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 1370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6,1 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 60 %
  • Fedt: 33 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print