Kartoffelmos - til baby

Kartoffelmos - til baby

30 min
Fryseegnet
Kartoffelmosen er lavet med almindelige og søde kartofler. De søde kartofler bidrager med en skøn smag og en flot gylden farve pga. det høje indhold af betacaroten. Server mosen alene eller sammen med fx kødboller eller kogte grøntsager. Kartoffelmosen er velegnet til babyer i alderen 6-9 måneder.
https://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelmos---til-baby/

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne i usaltet vand og under låg i ca. 20 min. - til de er møre. Hæld vandet fra og damp dem tørre uden låg. Tag et par kartofler fra til fingermad.
  • Fordel de 2 slags kartofler i hver sin skål. Mos dem med fx et piskeris og fordel tilskudsblandingen i de 2 portioner. Anret de 2 slags mos i en skål og rør det let sammen. Fordel smørret herpå - lad det smelte og server mosen med kogte grøntsager til.

Fordelen ved at røre de 2 slags mos let sammen er, at du herved stimulerer din babys smagssans ved at tilbyde forskellige smage i ét måltid. Din baby har brug for variation i smagsoplevelserne for at udvikle lysten til at spise varieret i takt med, at din baby vokser.

Spar tid og mos de 2 slags kartofler sammen og server en flot gylden mos. Du kan fx koge broccoli og blomkål sammen med kartoflerne de sidste 5 min., så du kan tilbyde din baby flere smags- og konsistens nuancer i ét måltid.

Energiindhold for hele retten:

1371 kJ / 328 kcal

Næringsindhold pr. 100g

381 kJ / 91 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 7,1 % 1,6 g
Kulhydrat: 61,1 % 13,7 g
Fedt: 31,8 % 3,3 g

Ingredienser

1 Sød kartoffel i mindre stykker (ca. 150 g)
2 Kartofler i mindre stykker (ca. 100 g)