Kyllingebryst i pande

Kyllingebryst i pande

45 min
Her er en nem og herlig opskrift med kyllingebryst, hvor resultatet sender tankerne i retning af middelhavsmad. Kyllingebryst i pande er både velsmagende og nem at lave - du ved det ikke kan gå galt, når det drejer sig om kylling i paprika flødesovs. Ud over kyllingebryst er der champignon, tomat, løg, paprika og fløde - og du kan tilsætte andre af dine yndlingsingredienser til den skønne ret med kylling i pande.
https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingebryst-i-pande/

Sådan gør du

Kyllingebryst i pande
  • Rens champignonerne og skær dem i skiver.
  • Skær kyllingefileterne i 3-4 stykker og drys med salt og peber.
  • Lad smørret blive gyldent i en pande. Tilsæt paprika og lad den bruse af.
  • Brun kyllingestykkerne på begge sider. Steg dem ved svag varme i 2-3 min. på hver side. Tag dem op og hold dem varme.
  • Svits løg og champignoner i panden, og tilsæt tomater med væde.
  • Kom piskefløden i og lad saucen koge godt igennem. Smag til med salt og peber.
  • Hæld saucen over kyllingestykkerne, pynt med persille og server.

Du kan supplere champignon med andre svampe, hvidløg og/eller peberfrugt - og du kan spice saucen op med sambal oelek, frisk chili - skifte mild paprika ud med stærk eller smage til med karry.

Energiindhold for hele retten:

10732 kJ / 2565 kcal

Næringsindhold pr. 100g

408 kJ / 98 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,3 g
Protein: 24,1 % 5,8 g
Kulhydrat: 32,2 % 7,7 g
Fedt: 43,7 % 4,8 g
Mere inspiration

Kylling kan varieres på mange måder - hvad med at prøve denne her?

Kylling i karry
45 min
Kylling i karry
(116)

Ingredienser

Kyllingebryst i pande
250 g Champignoner
4 Kyllingefileter
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
50 g Smør
1½ tsk Mild paprika
2 Hakkede mellemstore løg
1 dåse Flåede tomater
2 dl Piskefløde
1 tsk Groft salt
Friskkværnet peber
Evt. saucejævner
Pynt
Hakket bredbladet persille
Tilbehør
Brød eller kogte kartofler