Kyllingebryst med kartofler og tomater i ovn

1 time 30 min
Arbejdstid: 35 min
Kyllingebryst med kartofler og tomater i ovn

Når først kartofler og kylling er i ovnen, er det bare at lave dressingen....og så ellers slappe af - måske!

Ingredienser

Dilddressing

250 g Kvark, græsk yoghurt eller fraiche
2 spsk Finthakket frisk dild
½ dl Vand
¼ tsk Fint salt
Friskkværnet peber

Kartofler

1 kg Mellemstore kartofler med skræl
¼ tsk Fint salt
Friskkværnet peber

Ovnstegt kylling

30 g Blødt smør
1 tsk Finthakket frisk rosmarin
1 Lille knust fed hvidløg
¼ tsk Fint salt
Friskkværnet peber
6 Store tomater (ca. 600 g)
4 Kyllingefileter

Sådan gør du

Dilddressing

  • Rør kvarken sammen med dild og de øvrige ingredienser.
  • Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Kartofler

  • Skrub og tør kartoflerne godt.
  • Flæk kartoflerne på langs og læg dem med skærefladen opad i den ene side af en bageplade med bagepapir, så der er plads til fadet med kyllingestykkerne.
  • Drys med salt og peber og steg kartoflerne midt i ovnen.
  • Sæt kartoflerne i en kold ovn, indstil på 225° og steg i ca. 25 min.

Ovnstegt kylling

  • Rør smørret sammen med rosmarin, hvidløg, salt og peber.
  • Skyl tomaterne, dup dem tørre og skær et kryds i hver.
  • Kom tomater og kylling i et ovnfast fad (ca. 5 x 17 x 29 cm).
  • Fordel lidt af det bløde smør på tomaterne og smør resten godt ud på kyllingefileerne.
  • Stil fadet på pladen ved siden af kartoflerne og steg det hele færdigt ca. ½ time (ca. 55 min. i alt).
  • Rør dilddressingen op, smag til og kom den i en skål.
  • Anret de stegte kartofler på et fad.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

7538 kJ / 1802 kcal

Næringsindhold pr. 100g

301 kJ / 72 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 38,3 % 6,8 g
Kulhydrat: 43 % 7,6 g
Fedt: 18,7 % 1,5 g
https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingebryst-med-kartofler-og-tomater-i-ovn/