Kyllingebryst med kartofler og tomater i ovn
60+ min
Nøglehulsmærket opskrift

Kyllingebryst med kartofler og tomater i ovn

Når først kartofler og kylling er i ovnen, er det bare at lave dressingen....og så ellers slappe af - måske!
Nøglehulsmærket opskrift
60+ min
Nøglehulsmærket opskrift
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Kyllingebryst med kartofler og tomater i ovn

Nøglehulsmærket opskrift

Når først kartofler og kylling er i ovnen, er det bare at lave dressingen....og så ellers slappe af - måske!

Antal portioner

Dilddressing

Kartofler

  • 1 kg mellemstore kartofler med skræl
  • ¼ tsk fint salt
  • friskkværnet peber

Ovnstegt kylling

  • 25 g blødt smør
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 1 lille knust fed hvidløg
  • ¼ tsk fint salt
  • friskkværnet peber
  • 6 tomater
  • 6 kyllingebryststykker med ben - med skind og ben

Fremgangsmåde:

Dilddressing

Rør kvarken sammen med dild og de øvrige ingredienser. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Kartofler

Skrub og tør kartoflerne godt. Flæk kartoflerne på langs og læg dem med skærefladen opad i den ene side af en bageplade med bagepapir, så der er plads til fadet med kyllingestykkerne. Drys med salt og peber og steg kartoflerne midt i ovnen.

Ovnstegt kylling

Rør smørret sammen med rosmarin, hvidløg, salt og peber. Skyl tomaterne, dup dem tørre og skær et kryds i hver. Kom tomater og kyllingestykker i et ovnfast fad (ca. 5 x 17 x 29 cm). Fordel lidt af det bløde smør på tomaterne og smør resten godt ud på kyllingestykkerne. Stil fadet på pladen ved siden af kartoflerne og steg det hele færdigt.

Rør dilddressingen op, smag til og kom den i en skål. Anret de stegte kartofler på et fad.

Stegetid

Sæt kartoflerne i en kold ovn, indstil på 225° og steg i ca. 25 min. Stil fadet med kylling ind ved siden af kartoflerne og steg videre i ca. ½ time (ca. 55 min. i alt).

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9560 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,1 g
  • Protein: 34 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 27 %
Print