Kyllingespyd
Kyllingespyd er lækker mad fra grill en dejlig forårs- eller sommeraften. Kyllingespyddene er nemme at tilberede, og du kan gøre det i god tid, så de lige er klar til at komme på grillen, før I skal spise. Kyllingespyd er også nemme at håndtere, hvis I serverer en buffet, og de ser festlige ud på bordet med deres mange farver. Kyllingespyddene kan godt sende smagløgene afsted på rejse ned til Middelhavet med smagen af bl.a. spidskommen, hvidløg og olivenolie.
Ingredienser
Marinade
2 tsk
Hel spidskommen
|
|
---|---|
¾ tsk
Groft salt
|
|
2 tsk
Garam masala
|
|
Friskkværnet peber
|
|
2
Store hakkede fed hvidløg
|
|
2 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
2 tsk
Honning
|
|
3 spsk
Olivenolie
|
Kyllingespyd
500 g
Rensede kyllingeinderfileter
|
|
---|---|
100 g
Skyllet grøn squash
|
|
2
Pillede rødløg (ca. 150 g)
|
|
1
Renset rød peberfrugt (ca. 150 g)
|
Sådan gør du
Marinade
Kyllingespyd
Har du tid får spyddene kun mere smag, hvis de trækker (i køleskabet) et par timer med marinaden på. Læg evt. bambusspyddene i blød i vand ca. ½ time, så de ikke så nemt bliver brændt af.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
4639 kJ / 1109 kcal
Næringsindhold pr. 100g
459 kJ / 110 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1 g |
Protein: | 45,5 % | 12,3 g |
Kulhydrat: | 16,4 % | 4,4 g |
Fedt: | 38,1 % | 4,7 g |
Karolines køkken viser, hvordan du nemt knuser eller hakker et fed hvidløg.