Kyllingespyd  på grill og spicy salsa

Kyllingespyd på grill og spicy salsa

45 min
Lækre kyllingespyd på grill og spicy salsa. Den farverige og krydrede salsa smager skønt sammen med de saftige, grillede kyllingespyd og de sprøde tortilla chips. Det hele rundes af med en cremet dip med mexikanske undertoner. Kyllingespyd på grill er noget de fleste kan samles om - hverdag eller fest.
https://www.arla.dk/opskrifter/kyllingespyd--pa-grill-og-spicy-salsa/

Sådan gør du

Dip
  • Rør cremefraiche, peberfrugt, tomatpuré og de øvrige ingredienser sammen.
  • Smag til og stil blandingen tildækket i køleskabet til serveringen.
Spicy salsa
  • Vend alle ingredienserne til salsaen sammen.
  • Lad den hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 15 min.
  • Smag salsaen til.
Kyllingespyd
  • Lad en grill blive godt varm.
  • Skær kyllingeinderfileterne midt over og sæt 3 stykker kyllingekød og 2 stykker limefrugt på hvert grillspyd.
  • Pensl med olie og drys med salt.
  • Grill kyllingespyddene i 5-7 min. til kødet lige er gennemstegt.
Servering af kyllingespyd på grill
  • Server de varme grillede kyllingespyd sammen med spicy salsa, dip og tortillachips.

I stedet for at stege kyllingespydene på en havegrill kan du bruge en grillpande eller en almindelig pande - stegetiderne er cirka de sammen. Bruger du den almindelige pande kan du varme olien op i panden, i stedet for at pensle kyllingespydene. Steg ved kraftig til jævn varme.

Energiindhold for hele retten:

9437 kJ / 2255 kcal

Næringsindhold pr. 100g

663 kJ / 158 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,5 g
Protein: 25,6 % 10 g
Kulhydrat: 33,4 % 13 g
Fedt: 41 % 7,3 g
Mere inspiration

Lyst til flere kyllingespyd på grill?

Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

Dip
2½ dl Creme fraiche
50 g Finthakket rød peberfrugt
1 spsk Koncentreret tomatpuré
1 tsk Groft salt
1 tsk Mild paprika
¾ tsk Stødt chili
½ tsk Cayennepeber
½ tsk Sukker
Spicy salsa
2 Nektariner (ca. 125 g)
1 Grøn peberfrugt i små tern (ca. 125 g)
1 Finthakket rødløg (ca. 50 g)
1 tsk Finthakket rød chilipeber
1 spsk Friskpresset limesaft
½ spsk Honning
¼ tsk Groft salt
Kyllingespyd
12 Rensede kyllingeinderfileter (ca. 500 g)
8 Grillspyd
1 Limefrugt i 16 små bidder
1 spsk Rapsolie
1 tsk Groft salt
200 g Tortillachips med salt