Kyllingespyd på grill og spicy salsa

Lækre kyllingespyd på grill og spicy salsa. Den farverige og krydrede salsa smager skønt sammen med de saftige, grillede kyllingespyd og de sprøde tortilla chips. Det hele rundes af med en cremet dip med mexikanske undertoner. Kyllingespyd på grill er noget de fleste kan samles om - hverdag eller fest.
Ingredienser
Dip
2½ dl
Creme fraiche
|
|
---|---|
50 g
Finthakket rød peberfrugt
|
|
1 spsk
Koncentreret tomatpuré
|
|
1 tsk
Groft salt
|
|
1 tsk
Mild paprika
|
|
¾ tsk
Stødt chili
|
|
½ tsk
Cayennepeber
|
|
½ tsk
Sukker
|
Spicy salsa
2
Nektariner (ca. 125 g)
|
|
---|---|
1
Grøn peberfrugt i små tern (ca. 125 g)
|
|
1
Finthakket rødløg (ca. 50 g)
|
|
1 tsk
Finthakket rød chilipeber
|
|
1 spsk
Friskpresset limesaft
|
|
½ spsk
Honning
|
|
¼ tsk
Groft salt
|
Kyllingespyd
12
Rensede kyllingeinderfileter (ca. 500 g)
|
|
---|---|
8
Grillspyd
|
|
1
Limefrugt i 16 små bidder
|
|
1 spsk
Rapsolie
|
|
1 tsk
Groft salt
|
200 g
Tortillachips med salt
|
---|
Sådan gør du
Dip
Spicy salsa
Kyllingespyd
Servering af kyllingespyd på grill
I stedet for at stege kyllingespydene på en havegrill kan du bruge en grillpande eller en almindelig pande - stegetiderne er cirka de sammen. Bruger du den almindelige pande kan du varme olien op i panden, i stedet for at pensle kyllingespydene. Steg ved kraftig til jævn varme.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
9048 kJ / 2163 kcal
Næringsindhold pr. 100g
634 kJ / 152 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 0,8 g |
Protein: | 18,4 % | 6,9 g |
Kulhydrat: | 39,6 % | 14,8 g |
Fedt: | 42 % | 7,2 g |
Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik.
