Honningmarinerede kyllingespyd

Honningmarinerede kyllingespyd

45 min
Lækre grillspyd med honningmarineret kylling og parmaskinke. Grillspydene serveres med en frisk tomatsalat med forårsløg, rødløg, modnet ost og basilikum og sprøde grillede flutes. Server de honningmarineret grillspyd på en varm sommerdag, når vejret er til et let aftensmåltid.

Sådan gør du

Tomatsalat
  • Vend alle ingredienserne sammen og stil det på køl indtil servering.
Honningmarineret kyllingespyd
  • Læg grillspyddene i vand. Rør honning, limesaft og chili sammen.
  • Skær kyllingefileterne i mindre stykker, læg dem i en skål og vend dem godt sammen med marinaden.
  • Sæt marinerede kyllingestykker og en skive parmaskinke på hvert spyd - lav 8 grillspyd i alt.
  • Grill spydene i ca. 3 min. på hver side på en grill eller grillpande.
  • Pensl undervejs med resten af marinaden.
  • Anret tomatsalaten på det grillede brød og server dem sammen med de grillede kyllingespyd.

Tilføj lidt ekstra grønt til kyllingespyddet for at gøre dem lidt mere farverige

Energiindhold for hele retten:

8859 kJ / 2117 kcal

Næringsindhold pr. 100g

581 kJ / 139 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,8 g
Protein: 33,4 % 11,4 g
Kulhydrat: 42,2 % 14,4 g
Fedt: 24,4 % 3,8 g
Mere inspiration

Flere skønne kyllingespyd - grillet og med spicy salsa.

Ingredienser

Tomatsalat
250 g Farvede cherrytomater i kvarte
100 g Grofthakkede soltørrede tomater
1 bundt Fintsnittede forårsløg (ca. 100 g)
2 Finthakkede rødløg (ca. 100 g)
50 g Lagret havartiost i små brud
2 dl Basilikumblade
Honningmarineret kyllingespyd
8 Grillspyd
½ dl Flydende honning
2 spsk Friskpresset limesaft
½ tsk Stødt chili
450 g Kyllingefilet
8 skiver Parmaskinke
4 Halve, grillede flutes (ca. 250 g)