Karry-tomatgryde med ingefærkrydret kylling

Karry-tomatgryde med ingefærkrydret kylling

30 min
En supernem og hurtig gryderet med både syrlighed og sødme. Tomater og abrikoser byder ind med syrlighed, mens gulerødder, honning og rød peber klarer sødmen.

Sådan gør du

  • Bring karrysauce, tomater, peberfrugt, gulerødder, abrikoser, honning og salt i kog i en tykbundet gryde. Kog retten ved svag varme og under låg i ca. 4 min. Smag til.
  • Lad imens smørret blive gyldent i en pande. Flæk kyllingeinderfileterne og steg dem ved kraftig varme og under omrøring i ca. 4 min. Tag panden af varmen og vend kyllingekødet med ingefær, hvidløg og salt. Smag til.
  • Kom karry-tomatsaucen i en varm skål. Drys kyllingekødet hen over og server sammen med ris og grøn salat.
Tip
  • En rest karrysauce kan fryses.
Mere inspiration

En favorit hos børnefamilierne.

Kylling i karry
45 min
Kylling i karry
(15)
Velbekomme!

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

8412 kJ / 2011 kcal

Næringsindhold pr. 100g

460 kJ / 110 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,4 g
Protein: 26 % 7 g
Kulhydrat: 56,3 % 15,2 g
Fedt: 17,7 % 2,2 g
Relateret video
Sådan håndterer du frisk ingefær

Ingefær er roden til en masse godt. Karolines Køkkenskole viser én metode til, hvordan du håndterer frisk ingefær.

Ingredienser

¼ liter
Hakkede tomater (ca. 400 g)
1 dåse
Rød peberfrugt i lange strimler (ca. 150 g)
1
Gulerødder i stave (ca. 150 g)
2
Soltørrede abrikoser i strimler
75 g
Honning
2 tsk
Groft salt
1 tsk
Smør
15 g
Rensede kyllingeinderfileter
400 g
Fintrevet frisk ingefær
2 spsk
Stort knust fed hvidløg
1
Groft salt
½ tsk
Tilbehør
Brune ris, parboiled - koges
240 g
Blandede babysalatblade
100 g