Mild masala risret

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(1 vurderinger)

30 min

Nemt og hurtigt....en dejlig risret som både børn og voksne vil kunne lide.

Ingredienser

Antal portioner
  • 4½ dl vand
  • ¾ tsk groft salt
  • 240 g basmatiris (ca. 3 dl)
  • 3 skinkeschnitzler (ca. 400 g)
  • 25 g smør
  • 4 gulerødder i halve, tynde skiver (ca. 250 g)
  • 3 grofthakkede zittauerløg (ca. 250 g)
  • 1 tsk garam masala
  • ½ liter Karolines Køkken® Karrysauce Karrysauce
  • 100 g rosiner
  • 50 g grofthakkede cashewnødder
  • 1 dl hakkede friske mynteblade
  • 1 tsk groft salt

Pynt

  • friske mynteblade

Tilbehør

  • sød chilisauce

Sådan gør du

Sådan gør du

Bring vand og salt i kog i en gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Skær imens schnitzlerne i helt tynde skiver (ca. ½ cm). Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stor gryde. Steg kødet i ca. 1½ min. og tag det op. Lad resten af smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits gulerødder, løg og garam masala ved jævn varme i ca. 5 min. Kom kogte ris, det stegte kød, karrysauce, rosiner, cashewnødder (gem lidt rosiner og nødder til pynt), mynte og salt i gryden. Varm godt igennem og smag til. Server risretten i en varm skål med drys af mynteblade, rosiner og cashewnødder.

Hvordan koger man ris

Næringsindhold, pr.

  • Energiindhold for hele retten: 11780 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,5 g
  • Protein: 19 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 26 %

Print

Kilde: