Mild masala risret

30 min
Mild masala risret

Nemt og hurtigt....en dejlig risret som både børn og voksne vil kunne lide.

Ingredienser

4½ dl Vand
¾ tsk Groft salt
3 dl Basmatiris
2 Skinkeschnitzler (ca. 300 g)
25 g Smør
4 Gulerødder i halve, tynde skiver (ca. 250 g)
3 Grofthakkede løg (ca. 250 g)
1 tsk Garam masala
½ liter Karrysauce
100 g Rosiner
50 g Grofthakkede cashewnødder
1 dl Hakkede mynteblade
1 tsk Groft salt

Tilbehør

Sød chilisauce

Sådan gør du

  • Bring vand og salt i kog i en gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.
  • Skær imens schnitzlerne i helt tynde skiver (ca. ½ cm). Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stor gryde. Steg kødet i ca. 1½ min. og tag det op. Lad resten af smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits gulerødder, løg og garam masala ved jævn varme i ca. 5 min. Kom kogte ris, det stegte kød, karrysauce, rosiner, cashewnødder (gem lidt rosiner og nødder til pynt), mynte og salt i gryden. Varm godt igennem og smag til. Server risretten i en varm skål med drys af mynteblade, rosiner og cashewnødder.

I stedet for garam masala kan du bruge karry eller stødt spidskommen.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11489 kJ / 2746 kcal

Næringsindhold pr. 100g

524 kJ / 125 kcal

Energifordeling

Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 15,4 % 4,8 g
Kulhydrat: 51,1 % 15,7 g
Fedt: 33,5 % 4,7 g
Relateret video Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

https://www.arla.dk/opskrifter/mild-masala-risret/