Mild masala risret

Mild masala risret

30 min
Nemt og hurtigt....en dejlig risret som både børn og voksne vil kunne lide.

Sådan gør du

  • Bring vand og salt i kog i en gryde. Tilsæt risene og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.
  • Skær imens schnitzlerne i helt tynde skiver (ca. ½ cm). Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en stor gryde. Steg kødet i ca. 1½ min. og tag det op. Lad resten af smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits gulerødder, løg og garam masala ved jævn varme i ca. 5 min. Kom kogte ris, det stegte kød, karrysauce, rosiner, cashewnødder (gem lidt rosiner og nødder til pynt), mynte og salt i gryden. Varm godt igennem og smag til. Server risretten i en varm skål med drys af mynteblade, rosiner og cashewnødder.

I stedet for garam masala kan du bruge karry eller stødt spidskommen.

Energiindhold for hele retten:

12345 kJ / 2951 kcal

Næringsindhold pr. 100g

538 kJ / 129 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,2 g
Protein: 17,2 % 5,4 g
Kulhydrat: 48,5 % 15,4 g
Fedt: 34,3 % 5 g
Mere inspiration

Skøn klassisk chicken tikka masala - med masser af smag.

Relateret video
Hvordan koger man ris

Karolines Køkkenskole viser, hvordan du koger ris – med den helt rette konsistens. Og du vil få ros og ikke ris for dine ris. 

Ingredienser

4½ dl Vand
¾ tsk Groft salt
240 g Basmatiris (ca. 3 dl)
3 Skinkeschnitzler (ca. 400 g)
25 g Smør
4 Gulerødder i halve, tynde skiver (ca. 250 g)
3 Grofthakkede løg (ca. 250 g)
1 tsk Garam masala
½ liter Karrysauce
100 g Rosiner
50 g Grofthakkede cashewnødder
1 dl Hakkede mynteblade
1 tsk Groft salt
Pynt
Mynteblade
Tilbehør
Sød chilisauce
Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk Se opskriften, tips, inspiration og mange flere opskrifter på Arla.dk