Chicken tikka masala

Chicken tikka masala

45 min
Chicken tikka masala er en indisk kyllingeret med masser af skønne krydderier. Denne version af hjemmelavet chicken tikka masala er med frisk ingefær og gurkemeje. Chicken tikka masala er for hele familien. Retten er nemlig godt krydret, men ikke stærk. Server chicken tikka masala sommer eller vinter - man kan jo altid få lyst til at drømme sig til varmere, eksotiske himmelstrøg.

Sådan gør du

Marineret kylling
  • Rør yoghurt, hvidløg, ingefær og garam masala sammen og kom marinaden i en frysepose.
  • Kom kyllingestykkerne heri og massér marinaden godt ind i kødet. Lad det marinere i køleskabet i mindst 15 min. - gerne længere.
  • Fordel kylling og marinade i et ovnfast fad og bag midt i ovnen.
Sauce
  • Kom smør og gurkemeje på en kold pande. Skru op til kraftig varme og rør i blandingen til smørret er smeltet.
  • Svits løg, tomatpuré og cashewnødder i gurkemejesmørrret i ca. 1 min.
  • Rør bouillon, salt og de bagte kyllingestykker med marinade i. Varm saucen igennem og smag til.
  • Drys med cashewnødder og chiliflager og server med kogte ris og spidskålssalat.
Bagetid
  • Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.
Mere inspiration

Chicken tikka masala og butter chicken er stort set samme ret. Og begge kan varieres efter smag.

Butter chicken
1 time
Butter chicken
(25)
Velbekomme!
Tip

Brug handsker når du river gurkemeje - det farver meget.

Næringsindhold

Energiindhold for hele retten:

11442 kJ / 2735 kcal

Næringsindhold pr. 100g

442 kJ / 106 kcal

Energifordeling
Energifordeling Næringsindhold pr. 100g
Fiber: - 1,9 g
Protein: 26,5 % 6,9 g
Kulhydrat: 40,3 % 10,5 g
Fedt: 33,2 % 4 g
Relateret video
Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

Ingredienser

Marineret kylling
4 dl
Store, knuste fed hvidløg
3
Fintrevet frisk ingefær
2 spsk
Garam masala
2 tsk
Kyllingefilet i mundrette stykker
500 g
Sauce
Smør
15 g
Fintrevet frisk gurkemejerod
2 spsk
Finthakkede zittauerløg (ca. 225 g)
3
Koncentreret tomatpuré
4 spsk
Finthakkede salte cashewnødder
4 spsk
Grøntsagsbouillon
2 dl
Groft salt
1½ tsk
Grofthakkede salte cashewnødder
2 spsk
Tørrede chiliflager
1 tsk
Tilbehør
Ris, fx brune ris, parboiled - koges
240 g
Fintsnittet spidskål og
salat af 300 g
Syrlige æbler i små tern (ca. 200 g)
2