Chicken tikka masala

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(43 vurderinger)

60+ min

Chicken tikka masala er en indisk kyllingeret med masser af skønne krydderier. Denne version af chicken tikka masala er med frisk ingefær og gurkemeje.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

Marineret kylling

  • 1 dl Cheasy® skyr naturel Skyr naturel 0,2%
  • 3 små, knuste fed hvidløg
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 tsk garam masala
  • 250 g kyllingefilet i mundrette stykker

Sauce

  • 10 g smør
  • 1 spsk fintrevet frisk gurkemejerod
  • 1 finthakket zittauerløg (ca. 100 g)
  • 2 spsk koncentreret tomatpuré
  • 3 spsk finthakkede salte cashewnødder
  • 2½ dl Cheasy® til madlavning 4% Til Madlavning 4%
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 spsk grofthakkede salte cashewnødder
  • ½ tsk tørrede chiliflager

Tilbehør

  • 100 g ris, fx brune ris, parboiled - koges
  • salat af 200 g fintsnittet spidskål og
  • 1 syrligt æble i små tern (ca. 100 g)

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Marineret kylling

Rør skyr, hvidløg, ingefær og garam masala sammen og kom marinaden i en frysepose. Kom kyllingestykkerne heri og lad dem marinere i køleskabet i mindst ½ time - gerne længere. Fordel kylling og marinade i et lille ovnfast fad og bag midt i ovnen.

Sauce

Kom smør og gurkemeje i en kold pande. Skru op til kraftig varme og rør i blandingen til smørret er smeltet. Svits løg, tomatpuré og cashewnødder i gurkemejesmørrret i ca. 1 min. Tilsæt Cheasy 4%, salt og kyllingestykker. Varm saucen igennem og smag til. Drys med cashewnødder og chiliflager og server med kogte ris og spidskålssalat.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tip

Brug handsker når du river gurkemeje - det farver meget.

Sådan snitter du kål

Vil du gøre kål på dit kålhoved? Karolines Køkkenskole viser, hvordan du nemt snitter kål som rødkål, hvidkål, spidskål og savojkål. 

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 5360 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11 g
  • Protein: 29 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 25 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag