Lun kålsalat med røget lam

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

30 min

En let og nordisk salat med grønne asparges, spidskål og røget lammekølle.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 200 g fintsnittet spidskål
  • 200 g grønne asparges i mindre stykker
  • ½ tsk groft salt
  • 1 liter kogende vand

Krydderdressing

  • 25 g grofthakkede valnøddekerner
  • 100 g røget lammekølle i meget tynde skiver

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom spidskål og asparges i en skål. Drys med salt og hæld det kogende vand over. Lad grøntsagerne trække i ca. 1 min og lad dem dryppe af i en sigte.

Krydderdressing

Kom fløden i en lille tykbundet gryde og bring i kog under omrøring. Kog fløden ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. eller til der er ca. 1½ dl tilbage. Tilsæt sennep og salt. Smag krydderdressingen til.

Anret kål og asparges på tallerkener sammen med valnødder og røget kød. Dryp salaten med lidt af den lune dressing og server resten i en skål ved siden af.

Tip

I stedet for røget lammekølle kan du bruge andet røget kød, fx svinemørbrad.

Sådan klargør du asparges

Kender du forskel på klargøring af den grønne og hvide asparges? Karolines Køkkenskole viser dig, hvordan du nemt og hurtigt klargør den grønne og hvide asparges. Begge typer af asparges kan spises rå, kogt, dampet, grillet, bagt i ovn eller marineret.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,2 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 14 %
  • Fedt: 72 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag