Lun kålsalat med røget lam

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(11 vurderinger)

30 min

En let og nordisk salat med grønne asparges, spidskål og røget lammekølle.

Ingredienser

Antal portioner

  • 200 g fintsnittet spidskål
  • 200 g grønne asparges i mindre stykker
  • ½ tsk groft salt
  • 1 liter kogende vand

Krydderdressing

  • 25 g grofthakkede valnøddekerner
  • 100 g røget lammekølle i meget tynde skiver

Sådan gør du

Sådan gør du

Kom spidskål og asparges i en skål. Drys med salt og hæld det kogende vand over. Lad grøntsagerne trække i ca. 1 min og lad dem dryppe af i en sigte.

Krydderdressing

Kom fløden i en lille tykbundet gryde og bring i kog under omrøring. Kog fløden ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. eller til der er ca. 1½ dl tilbage. Tilsæt sennep og salt. Smag krydderdressingen til.

Anret kål og asparges på tallerkener sammen med valnødder og røget kød. Dryp salaten med lidt af den lune dressing og server resten i en skål ved siden af.

Tip

I stedet for røget lammekølle kan du bruge andet røget kød, fx svinemørbrad.

Sådan klargør du asparges

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 4960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,2 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 14 %
  • Fedt: 72 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: