Lun kålsalat med røget lam
30 min

Lun kålsalat med røget lam

En let og nordisk salat med grønne asparges, spidskål og røget lammekølle.
Bedømmelse (8 vurderinger)

Min bedømmelse:

Lun kålsalat med røget lam

En let og nordisk salat med grønne asparges, spidskål og røget lammekølle.

Antal portioner
  • 200 g fintsnittet spidskål
  • 200 g grønne asparges i mindre stykker
  • ½ tsk groft salt
  • 1 liter kogende vand

Krydderdressing

  • 25 g grofthakkede valnøddekerner
  • 100 g røget lammekølle i meget tynde skiver

Fremgangsmåde:

Kom spidskål og asparges i en skål. Drys med salt og hæld det kogende vand over. Lad grøntsagerne trække i ca. 1 min og lad dem dryppe af i en sigte.

Krydderdressing

Kom fløden i en lille tykbundet gryde og bring i kog under omrøring. Kog fløden ved jævn varme, stadig under omrøring, i ca. 10 min. eller til der er ca. 1½ dl tilbage. Tilsæt sennep og salt. Smag krydderdressingen til.

Anret kål og asparges på tallerkener sammen med valnødder og røget kød. Dryp salaten med lidt af den lune dressing og server resten i en skål ved siden af.

Tip

I stedet for røget lammekølle kan du bruge andet røget kød, fx svinemørbrad.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 4960 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 5,2 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 14 %
  • Fedt: 72 %
Print