Ovnstegte kyllingelår med grøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(0 vurderinger)

60+ min

En lækker weekendret med ovnstegte kyllingelår og grøntsager. Retten smager fantastisk og lidt i vildtretning. Ovnstegte kyllingelår med grøntsager passer perfekt til de kolde vintermåneder.

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 kyllingelår (ca. 550 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 200 g rensede markchampignoner i halve
  • 500 g skrubbede jordskokker i halve
  • 225 g rensede porrer i ringe
  • 175 g skrællede gulerødder i korte stave

Tyttebærsauce

Tilbehør

  • 240 g løse ris, parboiled - koges

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens og tør kyllingestykkerne. Drys med salt og peber på begge sider af kødet. Lad halvdelen af smørret smelte i en pande ved jævn varme og brun kyllingestykkerne ca. 2 min. på hver side. Læg dem i et ovnfast fad (ca. 25 x 30 cm) og steg dem i midten af ovnen.

Lad imens resten af smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en pande. Svits svampene i ca. 3 min. Tag kyllingen ud efter ca. 20 min. og tilsæt svampe, jordskokker, porre og gulerødder.

Tyttebærsauce

Rør fløde, tyttebærmarmelade, æbleeddike, fond og salt sammen i en skål. Hæld det over kylling og grøntsager. Top med timian og steg retten færdig midt i ovnen. Server med kogte ris.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,6 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 44 %

Tilbage

Prøv de nye måltidsoste

De fylder godt i maden og i maven på de dage, hvor du gerne vil springe kødet over og ikke gå sulten fra bordet. Ostene er rige på protein, bidrager til den gode samg og gi'r masser af nye muligheder i det kødfri køkken.

Få inspiration her

Nye måltidsoste

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde: