Ovnstegte kyllingelår med grøntsager

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(14 vurderinger)

60+ min

En lækker weekendret med ovnstegte kyllingelår og grøntsager. Retten smager fantastisk og lidt i vildtretning. Ovnstegte kyllingelår med grøntsager passer perfekt til de kolde vintermåneder.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 4 kyllingelår (ca. 550 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 25 g smør
  • 200 g rensede markchampignoner i halve
  • 500 g skrubbede jordskokker i halve
  • 225 g rensede porrer i ringe
  • 175 g skrællede gulerødder i korte stave

Tyttebærsauce

Tilbehør

  • 240 g løse ris, parboiled - koges

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Rens og tør kyllingelårene. Drys med salt og peber på begge sider af kødet. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande og brun kyllingestykkerne ved kraftig varme, ca. 2 min. på hver side. Læg lårene i et ovnfast fad (ca. 25 x 30 cm) og steg dem midt i ovnen.

Lad imens resten af smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits svampene i ca. 3 min. Tag kyllingen ud efter ca. 20 min. og tilsæt svampe, jordskokker, porre og gulerødder.

Tyttebærsauce

Rør fløde, tyttebærmarmelade, æbleeddike, fond og salt sammen i en skål. Hæld det over kylling og grøntsager. Top med timiankviste og bag retten færdig de sidste 40 min. Server med kogte ris.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 12760 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,6 g
  • Protein: 16 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 44 %

Print

Kilde:

Andre gode forslag