Ovnstegte kyllingelår med grøntsager

Ovnstegte kyllingelår med grøntsager

60+ min
En lækker weekendret med ovnstegte kyllingelår og grøntsager. Retten smager fantastisk og lidt i vildtretning. Ovnstegte kyllingelår med grøntsager passer perfekt til de kolde vintermåneder.

Sådan gør du

Bagetid:

Ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.

  • Rens og tør kyllingelårene. Drys med salt og peber på begge sider af kødet. Lad halvdelen af smørret blive gyldent i en pande og brun kyllingestykkerne ved kraftig varme, ca. 2 min. på hver side. Læg lårene i et ovnfast fad (ca. 25 x 30 cm) og steg dem midt i ovnen.
  • Lad imens resten af smørret smelte i panden ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits svampene i ca. 3 min. Tag kyllingen ud efter ca. 20 min. og tilsæt svampe, jordskokker, porre og gulerødder.
Tyttebærsauce
  • Rør fløde, tyttebærmarmelade, æbleeddike, fond og salt sammen i en skål. Hæld det over kylling og grøntsager. Top med timiankviste og bag retten færdig de sidste 40 min. Server med kogte ris.
Energiindhold for hele retten:

15296 kJ / 3656 kcal

Næringsindhold pr. 100g

665 kJ / 159 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 1,1 g
Protein: 16,6 % 6,5 g
Kulhydrat: 36 % 14,1 g
Fedt: 47,4 % 8,5 g
Mere inspiration

Dejlig nem og lækker aftensmad med kyllingelår.

Kyllingelår i ovn
55 min
Kyllingelår i ovn
(17)

Ingredienser

4 Kyllingelår (ca. 550 g)
½ tsk Groft salt
Friskkværnet peber
25 g Smør
200 g Rensede markchampignoner i halve
500 g Skrubbede jordskokker i halve
225 g Rensede porrer i ringe
175 g Skrællede gulerødder i korte stave
Tyttebærsauce
¼ liter Piskefløde
1 dl Tyttebærsyltetøj
1 spsk Æbleeddike
1 spsk Koncentreret kyllingefond
½ tsk Groft salt
Frisk timian
Tilbehør
240 g Løse ris, parboiled - koges