Kyllingelår og grøntsager
&format=webp)
Kyllingelår og grøntsager i ovn er en dejlig nem og meget velsmagende ret. Den er lidt som en one pot (bortset fra at pot betyder gryde) bare i ovnen. Alt samlet i ét - det er nemt og overskueligt, de forskellige ingredienser supplerer hinandens smag godt og endelig - ikke meget opvask bagefter. Kyllingelår og grøntsager i ovn er en ret, der egner sig godt til familien på en hverdag, men som også sagtens kan serveres for en lidt større flok gæster til en gang uformel hygge.
Ingredienser
10
Store pillede fed hvidløg
|
|
---|---|
3 dl
Yoghurt 10%
|
|
100 g
Meget finthakkede soltørrede tomater i olie
|
|
½ tsk
Groft salt
|
|
6
Rensede kyllingeoverlår uden rygben (ca. 1200 g)
|
|
750 g
Skrubbede hele, små kartofler
|
|
6
Rødløg i halve eller kvarte (ca. 450 g)
|
|
2
Squash i store tern
|
|
2
Peberfrugter i store tern (ca. 300)
|
|
250 g
Cherrytomater
|
|
20 stilke
Frisk timian
|
|
3 spsk
Olie fra de soltørrede tomater
|
|
1½ tsk
Groft salt
|
|
Friskkværnet peber
|
Pynt
Frisk timian
|
---|
Sådan gør du
Ca. 45 min. ved 250° - traditionel ovn.
Kylling og grøntsager
Dette er en ret, som egner sig godt til at lave til mange. Du kan bage kyllingelår og grøntsager ved 225° - varmluft i 3 lag, så der er til ca. 12 personer. Du skal regne med ca. 1 times bagetid, hvis ovnen er fyldt helt op.
Du kan lade skindene sidde på kyllingelårene, hvis I er mere til det.
Næringsindhold
Energiindhold for hele retten:
10817 kJ / 2585 kcal
Næringsindhold pr. 100g
352 kJ / 84 kcal
Energifordeling
Energifordeling | Næringsindhold pr. 100g | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,6 g |
Protein: | 22,4 % | 4,6 g |
Kulhydrat: | 35,7 % | 7,4 g |
Fedt: | 41,9 % | 4 g |
Har du brug for hjælp til partering? Se hvordan du parterer kylling og andre fjerkræ som and, kalkun og gås med Karolines Køkkenskole.
