Gammeldags oksesteg

Giv bedømmelse 1
Giv bedømmelse 2
Giv bedømmelse 3
Giv bedømmelse 4
Giv bedømmelse 5

(2 vurderinger)

60+ min

God gammeldags oksesteg med en intens og fyldig brun sauce. Gammeldags oksesteg er rigtig simremad som gør de fleste glade. Så server en gammeldags oksesteg for din gæster.....både de unge og de gamle.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Fjern som favorit' : 'Tilføj til favoritter' }}

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Ingredienser

Antal portioner

  • 50 g smør
  • 1 snørret oksesteg af ca. 1¼ kg oksetykkam
  • 2 skrællede gulerødder (ca. 150 g)
  • 2 stilke bladselleri (ca. 75 g)
  • 1 zittauerløg i grove stykker (ca. 125 g)
  • 2 dl mørk øl, fx dark ale
  • 2 dl vand
  • 1 laurbærblad
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1½ dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • kulør

Æblesalat

  • 1 dl Karolines Køkken® Piskefløde 38% Piskefløde 38%
  • 4 tsk hvidvinseddike
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 røde æbler i tynde både, fx discovery (ca. 375 g)
  • 5 stilke bladselleri i tynde, skrå skiver (ca. 250 g)
  • 125 g skyllede blåbær
  • 75 g salte cashewnødder, mandler eller peanuts

Pynt

  • blade af bladselleri

Tilbehør

  • 1½ kg kogte kartofler

Nu kan du bestille ingredienserne via REMA 1000

  • REMA 1000

Sådan gør du

Sådan gør du

Lad smørret blive gyldent i en stegegryde. Tør oksestegen af og brun den på alle sider i ca. 3 min. Tag stegen op og brun gulerødder, bladselleri og løg i ca. 2 min. Kom den brunede steg tilbage i gryden sammen med øl, vand, laurbærblad, salt og peber. Lad oksestegen braisere ved jævn varme og under låg i ca. 1½ time. Tag oksestegen op og hold den varm. Fjern laurbærbladet og blend sky og grøntsager. Tilsæt fløde, varm saucen godt igennem og smag til. Tilsæt kulør. Fjern, ved serveringen, snorren fra kødet og skær det i skiver. Læg kødet i et fad og hæld lidt sauce henover. Server resten af saucen i en skål ved siden af.

Æblesalat

Pisk fløde, eddike, salt og peber sammen i en skål. Vend æblebådene i dressingen efterhånden som du skærer dem ud. Vend bladselleri i og anret æblesalaten i et fad. Drys med blåbær og nødder. Server æblesalaten sammen med oksesteg, sauce og kartofler.

Tip

Du kan fortynde saucen med vand, hvis du synes den er for tyk.

Næringsindhold

  • Energiindhold for hele retten: 20880 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 25,6 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 60 %

Tilbage

Vind 5000 kr. til årets julemiddag!

Hos Karolines Køkken har vi dækket op til den helt store julemiddag. Du kan finde inspiration til lækre juleretter og deltage i vores quiz. Der er 3 gavekort på 5000 kr. til føtex, Bilka og Netto i spil. Glædelig jul!

Besøg julebordet og quiz med

Vind 5000 kr.!

Tilbage

Prøv vores opdaterede App

Tusindevis af spændende opskrifter, ugentlige madplaner og smart indkøbsliste samlet ét sted!

Download appen NU!

Gratis App

Print

Kilde:

Andre gode forslag